Κυπριακή υπηκοότητα και άδεια οπλοφορίας σε μέλος της Βασιλικής Οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας -doc

0
10946

Φαίνεται πως υπάρχουν πολλά επεισόδια ακόμη σε ό,τι αφορά το σίριαλ των πολιτογραφήσεων. 

Του Φάνη Μακρίδη

Αυτό καταδεικνύει και η σημερινή μας αποκάλυψη.

Σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο της Αστυνομίας Κύπρου που εξασφάλισε η ιστοσελίδα μας, μέλος της Βασιλικής Οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας όχι μόνο έλαβε κυπριακή υπηκοότητα, αλλά του παραχωρήθηκε και άδεια οπλοφορίας.

Το ντοκουμέντο που έχουμε στην κατοχή μας δεν αφήνει αμφιβολίες για τα όσα καταγράφουμε. Εκτός κι αν τα απόρρητα έγγραφα της Αστυνομίας δεν είναι ακριβή…

Στο συγκεκριμένο πρόσωπο δόθηκε κυβερνητικό πιστόλι και 25 φυσίγγια.

Το ερώτημα, ασφαλώς, που τίθεται έχει να κάνει με την ευκολία με την οποία παραχωρήθηκε το ελεύθερο σε έναν πολιτογραφηθέντα να κυκλοφορεί με πιστόλι εντός της Κυπριακής Δημοκρατίας, τη στιγμή μάλιστα που για έναν Κύπριο πολίτη είναι ιδιαίτερα δύσκολο να λάβει τέτοια άδεια.

Σε κτηριακό συγκρότημα γνωστού κατασκευαστή
Βάσει των στοιχείων που έχουμε στη διάθεσή μας, το εν λόγω πρόσωπο έχει δηλώσει ως μόνιμο τόπο διαμονής διαμέρισμα σε πολυτελές κτηριακό συγκρότημα στον παραλιακό δρόμο της Λεμεσού.

Κατασκευαστής του εν λόγω συγκροτήματος είναι πολύ γνωστό πρόσωπο στην κυπριακή κοινωνία.

Αδιαφάνεια
Όπως καθίσταται σαφές, η επίκληση διάφορων νόμων που δεν θα έπρεπε να υπερισχύουν του δημοσίου συμφέροντος, δεν βοηθούν τη διαφάνεια. Είναι ενδεικτικό το πόρισμα που ήταν λογοκριμένο, γεμάτο με μαύρες λωρίδες που κάλυπταν στοιχεία, τα οποία θα βοηθούσαν τον δημοσιογραφικό έλεγχο.

Υπάρχουν πολλά ονόματα
Η ιστοσελίδα μας, βέβαια, διαθέτει στοιχεία που δείχνουν ότι πολλά πρόσωπα έλαβαν με συνοπτικές διαδικασίες κυπριακό διαβατήριο, έχοντας μάλιστα αξιοπερίεργο παρελθόν, χωρίς τα ονόματά τους να έχουν απασχολήσει μέχρι στιγμής τις Αρχές. Ούτε καν έχουν δημοσιοποιηθεί οι περιπτώσεις τους.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα που έχουν κι προσωπικούς φρουρούς, οι οποίοι επίσης έχουν λάβει άδειες οπλοφορίας.

Αναφερόμαστε σε πρόσωπα που έχουν βρει άσυλο στην Κύπρο, ενώ στις χώρες τους υπάρχουν εκκρεμοδικίες, οι οποίες τους αφορούν.

Το OCCR
Το θέμα με τα χρυσά διαβατήρια σε Σαουδάραβες, είδε αρχικά το φως της δημοσιότητας μέσω της πλατφόρμας διερευνητικής δημοσιογραφίας OCCR (Organized Crime and Corruption Reporting Project).

Σε σχετικό δημοσίευμα πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Μάιο του 2020, γινόταν λόγος για ανώτερο μέλος της βασιλικής οικογένειας καθώς και έξι μέλη του στενού περιβάλλοντός του, που είναι κάτοχοι κυπριακών διαβατηρίων.

ΚΥΠΡΟΣ: Πολιτογράφηση και άδειες οπλοφορίας σε Ρώσο μεγιστάνα -Φοβάται για τη ζωή του και καταζητείται -docs

ΕΡΕΥΝΑ: Το προφίλ των 50-60 κατόχων άδειας οπλοφορίας στην Κύπρο – Άρωμα πολιτογραφήσεων και… Ρωσίας -docs

ΕΓΓΡΑΦΑ: Δεν στέκει η δήλωση Γιολίτη για άδειες οπλοφορίας –Επτά πολιτικοί με όπλο τον Ιανουάριο του 2020 -docs

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Ο γνωστός Κύπριος επιχειρηματίας με το πιστόλι Desert Eagle και τις 160 σφαίρες -doc

Leave a Reply