Σιζόπουλος -Απαίτησε ξεκαθάρισμα για τη διευθέτηση δανείου εταιρείας συμφερόντων του (2.581 εκ.) στην ad hoc επιτροπή αλλά δεν παρευρέθηκε -vid

0
1400

Παραμένουν τα ερωτηματικά για τη διευθέτηση δανείου εταιρείας συμφερόντων του βουλευτή και πρόεδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου.

Του Φάνη Μακρίδη

Κι αυτό λόγω της απουσίας του από την χθεσινή (07/04) συνεδρία της ad hoc επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια των Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων.

Ο ίδιος ο κ. Σιζόπουλος από το βήμα της ολομέλειας της Βουλής την περασμένη Παρασκευή (02/04) είχε κάνει λόγο για επιλεκτική ευαισθησία σε σχέση με το ζήτημά του.

Μάλιστα, σε δυο περιπτώσεις κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Βουλής Αδάμο Αδάμου, είχε ζητήσει όπως το θέμα του εξεταστεί στην επόμενη συνεδρία της ad hoc επιτροπής της Βουλής, προκειμένου, όπως είπε χαρακτηριστικά, «να καταρριφθούν όλες αυτές οι επιλεκτικές ευαισθησίες που υπάρχουν από κάποιους. Για να αποδείξω και τις ευαισθησίες τις επιλεκτικές».

Nέο ραντεβού για την ad hoc κοινοβουλευτική επιτροπή -Μένει στα… αζήτητα η λίστα με τις διαγραφές δανείων ΠΕΠ του 2013

Εντούτοις, την Τετάρτη (07/04) απουσίαζε από την επιτροπή.

Για το θέμα της διευθέτησης του δανείου εταιρείας συμφερόντων του κ. Σιζόπουλου, μίλησε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίας ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης. Αν και δεν έκανε ονομαστική αναφορά στον Μαρίνο Σιζόπουλο, προφανώς σεβόμενος το γεγονός ότι απουσίαζε, εντούτοις υπενθύμισε πως εκκρεμεί κι αυτό το ζήτημα (είχε, άλλωστε, ζητήσει με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής να συζητηθεί το θέμα).

Ο πρόεδρος της Βουλής και προεδρεύων της εν λόγω κοινοβουλευτικής επιτροπής, Αδάμος Αδάμου, συμφώνησε και πρόσθεσε ότι το ζήτημα θα τεθεί στη σύσκεψη των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Η διευθέτηση του δανείου -Άμεση διαγραφή 956.000 ευρώ
Θυμίζουμε πως την όλη υπόθεση απεκάλυψε η ιστοσελίδα μας. Σύμφωνα με δημοσίευμά μας στις 2 Φεβρουαρίου, η Τράπεζα Κύπρου, διέγραψε οφειλή ύψους 956.000 ευρώ από την TAXAN PROPERTIES DEVELOPERS LIMITED, εταιρεία συμφερόντων του προέδρου της ΕΔΕΚ.

Η διαγραφή έγινε στο πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ του τραπεζικού οργανισμού και στελεχών της Taxan για διευθέτηση μη εξυπηρετούμενου δανείου της εταιρείας, συνολικού ύψους 2.581.000 ευρώ. Στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δυο μερών, είχε ενεργό ρόλο ο γνωστός πολιτικός.

Βασική προϋπόθεση για διευθέτηση του χρέους των 2.581 εκατομμυρίων ήταν η άμεση καταβολή 1.625.000 ευρώ. Ποσό που εν τέλει εξασφαλίστηκε από Ιρακινό επενδυτή. O τελευταίος αγόρασε το μετοχικό κεφάλαιο της Taxan. Οι υπόλοιπες 956.000 ευρώ, όπως σημειώσαμε, διεγράφησαν.

Τι είχε δηλώσει ο κ. Σιζόπουλος

Να θυμίσουμε πως ο Μαρίνος Σιζόπουλος μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής την περασμένη Παρασκευή (02/04) είχε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Επειδή υπήρξε μια προσωπική ευαισθησία τον τελευταίο καιρό για δήθεν διαγραφή ενός υπέρογκου ποσού από δάνεια εταιρείας, της οποίας είχα συμφέροντα…

ΒΟΥΛΗ: ‘Επιλεκτική ευαισθησία’ είπε ο Σιζόπουλος για τη διευθέτηση οφειλής ύψους 2.58 εκ. ευρώ, εταιρείας συμφερόντων του -vid

Γι΄ αυτό κ. πρόεδρε θέλω αυτό το θέμα ξεκάθαρα, το συντομότερο δυνατόν με διαφάνεια να συζητηθεί για να καταρριφθούν όλες αυτές οι επιλεκτικές ευαισθησίες που υπάρχουν από κάποιους. Για να αποδείξω και τις ευαισθησίες τις επιλεκτικές.

Από εκεί και πέρα έχω να δηλώσω ότι ούτε διαγραφή δανείου είχα, ούτε δάνειο έχω, ούτε χρήματα στο εξωτερικό έβγαλα, ούτε έτυχα οποιασδήποτε ευνοϊκής μεταχείρισης από τον τραπεζικό τομέα.

Κι αυτά όλα είναι ανοιχτά γιατί πιθανόν να είμαι ένας από τους λίγους που μέχρι στιγμής έχω υποστεί τρεις συστηματικούς ελέγχους από τον φόρο εισοδήματος για τα θέματα κατάστασης κεφαλαίων. Γι΄ αυτό δεν έχω να κρύψω τίποτα. Και είμαι έτοιμος οποιαδήποτε στιγμή, εγώ να δώσω το σύνολο των προσωπικών μου στοιχείων και των φορολογικών μου δηλώσεων.

Κι ελπίζω και οι υπόλοιποι να είναι στην ίδια θέση να το πράξουν. Και θα παρακαλούσα το συντομότερον κ. πρόεδρε, αν είναι δυνατόν εντός της επόμενης εβδομάδας το συγκεκριμένο θέμα της διαγραφής να συζητηθεί».

Εταιρεία συμφερόντων Σιζόπουλου απαλλάχθηκε από ΜΕΔ 2.581.000 ευρώ με άμεση διαγραφή 956.000 -docs

Leave a Reply