Εν αναμονή των θέσεων του πρόεδρου του Δ.Σ. του ΙδΕΚ -Ειδοποιήσαμε για τις χρηματοδοτήσεις που καταλήγουν σε μέλος του Δ.Σ.

0
650

Εν αναμονή των θέσεων του πρόεδρου του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ), Δρ Νικόλαου Μαστρογιαννόπουλου, βρίσκεται η ιστοσελίδα μας.

Του Φάνη Μακρίδη

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τι απαντά ο πρόεδρος του ΙδΕΚ Δρ Μαστρογιαννόπουλος – Εταιρείες μέλους του Δ.Σ. χρηματοδοτήθηκαν με 2 εκ. ευρώ -vid

Τη Δευτέρα (22/03) με δημοσίευμά μας θέσαμε θέμα ασυμβίβαστου, καθώς όπως με αδιάψευστα στοιχεία αποδείξαμε, κονδύλια που διαχειρίζεται το ΙδΕΚ καταλήγουν σε μέλος του διοικητικού του συμβουλίου και συγκεκριμένα στον Ταμία του ιδρύματος, Παναγιώτη Φιλήμη.

2 εκ. ευρώ από το Ίδρ. Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) κατέληξαν σε ιδιωτικές εταιρείες του Ταμία του -«Ουδέν μεμπτόν» δηλώνουν – doc

Τη Δευτέρα (22/03) επικοινωνήσαμε με τον κ. Μαστρογιαννόπουλο κι αφήσαμε μήνυμα στην ιδιαιτέρα του, αναφέροντας για ποιόν ακριβώς λόγο θέλουμε να μιλήσουμε μαζί του. Λόγω υποχρεώσεων δεν ήταν σε θέση να μας απαντήσει άμεσα, όπως μας ειπώθηκε.

Το πρωί της Τρίτης (23/03) αφήσαμε νέο μήνυμα στον κ. Μαστρογιαννόπουλο, ο οποίος είχε πάλι μια υποχρέωση.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Φιλήμης που καλείται να λαμβάνει αποφάσεις για την πολιτική του Ιδρύματος, την ίδια στιγμή λαμβάνει χρηματοδοτήσεις απ΄ αυτό. Μόνο εντός του 2019 τέσσερις εταιρείες συμφερόντων του έχουν λάβει από το ΙδΕΚ 2.065,787 ευρώ. Οι εταιρίες του που, σύμφωνα με την έρευνά μας χρηματοδοτήθηκαν εντός του 2019, είναι οι ακόλουθες: CY.R.I.C, η iResTech Ltd, η Aviolite και η EMBRACE TECH LTD. Η δε CY.R.I.C, στην οποία είναι και ο μοναδικός μέτοχος, έχει λάβει για το συγκεκριμένο έτος το ποσό του 1.765.979 ευρώ.

Για το θέμα μιλήσαμε με τον αρμόδιο υφυπουργό Κυριάκο Κόκκινο, αλλά και με τον ίδιο τον κ. Παναγιώτη Φιλήμη. Και οι δυο μας ανέφεραν ότι δεν υπάρχει θέμα ασυμβίβαστου, καθώς όπως είπαν οι αξιολογήσεις των προτάσεων εταιρειών που αιτούνται επιχορήγησης γίνεται από ξένους αξιολογητές.

Leave a Reply