Έρευνα Ελεγκτικής Υπηρεσίας Για Τον Γ. Δ. Της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων Μ. Μιχαήλ!

0
10147

Φύλλο και φτερό κάνει από τη Δευτέρα (07/10) η ελεγκτική υπηρεσία τα λογιστικά αρχεία της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων Κύπρου, διερευνώντας καταγγελία για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος από συγκεκριμένο πρόσωπο, προς ιδίον όφελος!

Αντικείμενο της έρευνας, όπως έγκυρα πληροφορείται ο «Παρατηρητής», είναι η καταγγελία Διοικητικού Στελέχους της Αρχής σε βάρος του Γενικού Διευθυντή, Μιχάλη Μιχαήλ.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω μέλος του Δ.Σ. υποστήριξε ότι ο κ. Μιχαήλ χρησιμοποιούσε κατ΄ επανάληψη την πιστωτική κάρτα που του παρείχε η υπηρεσία, για να καλύπτει προσωπικές ανάγκες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι οποίες δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, το εν λόγω διοικητικό στέλεχος της Αρχής, εξέτασε τις καταστάσεις του λογαριασμού που ήταν συνδεδεμένος με την υπηρεσιακή κάρτα του Μιχαήλ και έκρινε ότι μεγάλος αριθμός συναλλαγών ήταν παντελώς άσχετος με το αντικείμενο της εργασίας του Γενικού Διευθυντή.

Ακολούθως, έθεσε θέμα σε συνεδρία του Δ.Σ. και αφού πρώτα το όλο ζήτημα συζητήθηκε σε βάθος, λήφθηκε η ακόλουθη συλλογική απόφαση: Να ζητηθεί με επιστολή από την Γενική Ελέγκτρια Χρυστάλλα Γιωρκάτζη όπως διερευνηθεί η καταγγελία του διοικητικού στελέχους σε βάρος του Μιχάλη Μιχαήλ. Όπερ και εγένετο, με την ελεγκτική υπηρεσία να αρχίζει ενδελεχή διερεύνηση του ζητήματος από τη Δευτέρα.

Τι αφορά η καταγγελία
Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ο Γενικός Διευθυντής, Μιχάλης Μιχαήλ, έχει καταγγελθεί από το Δ.Σ. της Αρχής σχετικά με (1) τη χρήση της πιστωτικής κάρτας, (2) τη χρήση του υπηρεσιακού οχήματος και τα καύσιμα, (3) τα ταξίδια στο εξωτερικό, (4) τα τηλεφωνήματα και (5) τα έξοδα παραστάσεως…

Δεν ήξερε ο Μιχαήλ
Έκπληξη δήλωσε ο Μιχάλης Μιχαήλ όταν του ζητήσαμε να τοποθετηθεί για το θέμα. Όπως μας ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής της Αρχής, δεν έχει γνώσιν του ζητήματος και ούτε είχε υπόψιν του πως τέθηκε τέτοιο θέμα για το άτομό του. «Με αυτά τα δεδομένα δεν θέλω να τοποθετηθώ. Δεν είναι σε γνώση μου για να πω κάτι. Αυτή τη στιγμή έχουμε και τη διεθνή κρατικής έκθεση…» ήταν κάποια απ΄ τα σχόλιά του.
Μετά από ερώτησή μας ο κ. Μιχαήλ αρκέστηκε να αναφέρει: «Δεν με αγγίζουν καθόλου αυτή η καταγγελία που μόλις μου έχετε αναφέρει. Όλα τα έξοδά μου είναι αιτιολογημένα».

Leave a Reply