Ωρομίσθιος κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι τον χαστούκισε διευθυντικό στέλεχος υπηρεσίας της Δημοκρατίας

0
3004

Σε σωρεία καταγγελιών σε βάρος προσώπου που διευθύνει υπηρεσία της Δημοκρατίας, έχει προβεί ωρομίσθιος εργάτης, ο οποίος εργοδοτείται στο δημόσιο.

Οι ισχυρισμοί του τελευταίου έχουν τεθεί ενώπιον του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά και της Αστυνομίας Κύπρου υπό τη μορφή καταγγελίας.

Όπως πληροφορούμαστε, τα όσα προσάπτει ήδη είναι αντικείμενο έρευνας από το αστυνομικό Σώμα και συγκεκριμένα το ΤΑΕ Αρχηγείου.

Ο παραπονούμενος ισχυρίζεται ότι το εν λόγω πρόσωπο το οποίο προΐσταται στην υπηρεσία που υπηρετεί και ο ίδιος, του συμπεριφέρθηκε ιδιαίτερα μειωτικά στις 17 Οκτωβρίου με αποκορύφωμα να τον χαστουκίσει ενώπιων άλλων ατόμων.

Ισχυρίζεται, ταυτόχρονα, ότι ο ίδιος ήταν μάρτυρας σε πανομοιότυπο περιστατικό. Σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστηρίζει, το εν λόγω διευθυντικό στέλεχος του δημοσίου έχει βιαιοπραγήσει σε βάρος δημόσιας υπαλλήλου τον περασμένο Αύγουστο. Από τότε η τελευταία φέρεται να είναι με αναρρωτική άδεια, βάσει των ισχυρισμών που προβάλλονται.

Σε μακροσκελή επιστολή που απέστειλε ο παραπονούμενος εργάτης του δημοσίου στον Γενικό Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, καταλογίζονται στο πρόσωπο που διευθύνει υπηρεσία της Δημοκρατίας επιζήμιες για το δημόσιο πρακτικές.

Ο ωρομίσθιος ισχυρίζεται, μεταξύ άλλων, ότι το καταγγελλόμενο πρόσωπο τον στέλνει σε ώρες υπηρεσίας στο Δημόσιο να κάνει εργασίες ακόμα και στο εξοχικό που διατηρεί εκτός Λευκωσίας.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, στις 13/11 ο παραπονούμενος έκανε γραπτή καταγγελία μέσω του δικηγόρου του στον γενικό διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ στις 15/11 έθεσε υπόψιν του Γενικού Ελεγκτή διάφορα σχετικά γεγονότα.

Επιπλέον, φέρεται να προσπάθησε σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις να υποβάλει την καταγγελία του για το χαστούκι που δέχθηκε στην Αστυνομία: Στις 27/10/2023, στις 3/11/2023 και στις 6/11/2023. Όπως υποστηρίζει σε καταγγελία του ο δικηγόρος του παραπονούμενου, την τελευταία φορά έγινε κατορθωτό να αποδεχθούν την καταγγελία του.

Leave a Reply