Εκ πρώτης όψεως υπόθεση ενοχής

0
2236

Σημαντική εξέλιξη στο Κακουργιοδικείο για την απόπειρα φόνου σε βάρος του Παναγιώτη Παναγιώτου, άλλως «Γλύκα». Κατηγορούμενοι είναι οι Αλέξης Μαυρομιχάλης και Ντάντι Ρούντολφ.


Του Φάνη Μακρίδη
(δημοσιεύτηκε στον Πολίτη στις 16/07/2021)


«Εκ πρώτης όψεως υπόθεση ενοχής» σε βάρος του επιχειρηματία Αλέξη Μαυρομιχάλη και του Ντίντι Ρούντολφ, έκρινε πως υπάρχει το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας.

Οι δυο προαναφερθέντες ως γνωστόν αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε σχέση με την υπόθεση απόπειρας φόνου σε βάρος του Παναγιώτη Παναγιώτου, άλλως «Γλύκα», στις 20 Νοεμβρίου του 2017 στην επαρχία Λευκωσίας.

Στη χθεσινή δικαστική διαδικασία, η Κατηγορούσα Αρχή ολοκλήρωσε τη διαδικασία εξέτασης μαρτύρων κατηγορίας και εισηγήθηκε στο Κακουργιοδικείο όπως κριθεί ότι υπάρχει εκ πρώτης όψεως ενοχή των κατηγορουμένων στην υπόθεση της απόπειρας φόνου.

Οι δικηγόροι των Μαυρομιχάλη και Ρούντολφ δεν έφεραν ένσταση και ανέφεραν πως οι πελάτες τους θα ασκήσουν το δικαίωμα της σιωπής. Να σημειωθεί πως, από την πλευρά των κατηγορουμένων, δεν δόθηκε λίστα με μάρτυρες υπεράσπισης.

Η υπόθεση ορίστηκε για προγραμματισμό την ερχόμενη Δευτέρα (19/07), ενώ πιθανολογείται ότι οι τελικές αγορεύσεις αναμένονται εντός του προσεχούς Σεπτεμβρίου.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι προαναφερθέντες αφορούν τα αδικήματα (1) της  απόπειρας φόνου, (2) της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, (3) της κατοχής πυροβόλου όπλου και (4) της κατοχής εκρηκτικών υλών.

Η υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του Παναγιώτου, άνοιξε δυο χρόνια μετά τη διάπραξη του εγκλήματος. Ο δράστης είχε πυροβολήσει τον “Γλύκα” πέντε φορές από κοντινή απόσταση. Τον έπληξαν τρεις σφαίρες (στο αριστερό ζυγωματικό, δεξιά πλευρά λαιμού, ενώ μια βολίδα κατέληξε στη δεξιά ωμοπλάτη).

Ο «Γλύκας» έδωσε νέα μαρτυρία περί τις αρχές του 2020, αναφέροντας στα μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας πως εντολή για τη διάπραξη του εγκλήματος έδωσε ο Μαυρομιχάλης και ότι φυσικός αυτουργός ήταν ο Ρούντολφ. Είχε υποστηρίξει ότι συμφιλιώθηκε με τον Μαυρομιχάλη μετά τη διάπραξη του εγκλήματος και ο τελευταίος του εκμυστηρεύτηκε πως «εγώ έβαλα να σε σκοτώσουν».

Μετά από μεγάλη νομική μάχη (Φεβρουάριος 2020) το δικαστήριο αποφάσισε να τελούν υπό κράτηση οι κατηγορούμενοι ως υπόδικοι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2020 οι δικηγόροι των Μαυρομιχάλη και Ρούντολφ είχαν προσφύγει στο Ανώτατο (29/06/2020, 03/09/2020, 22/10/2020) προσπαθώντας να ανατρέψουν την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου και να επιτύχουν να μην κρατούνται οι δυο κατηγορούμενοι ως υπόδικοι, χωρίς αποτέλεσμα.

Leave a Reply