Του δόθηκε διαβατήριο και άδειες οπλοφορίας στην Κύπρο, ενώ καταζητείται στη Ρωσία -Δεν ζητήθηκε ανάκληση υπηκοότητας -doc

0
11410

Ο τρόπος που τυγχάνουν χειρισμού οι έρευνες για τις πολιτογραφήσεις καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολο τον δημοσιογραφικό έλεγχο.

Του Φάνη Μακρίδη

Τα «μουτζουρωμένα» πορίσματα (βλ. διαγραμμένες αναφορές σε ονομασίες εταιρειών και πρόσωπα) δεν υποβοηθούν το έργο όσων θέλουν να πέσει άπλετο φως στο όλο ζήτημα.

Χρίστος Κληρίδης: «Να δοθεί αυτούσιο στη δημοσιότητα το πόρισμα για τις πολιτογραφήσεις»

Κατά συνέπεια, εκφράζονται σοβαρές αμφιβολίες αν πραγματικά θα αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει ή αν οι αρμόδιες Αρχές θα αρκεστούν στην δίωξη… εξιλαστήριων θυμάτων.

Την ίδια στιγμή είναι αμφίβολο κατά πόσον θα γίνει διαδικασία για αφαίρεση υπηκοότητας από κάποιους επιχειρηματίες που εκμεταλλευόμενοι την ασυδοσία (επιεικής ο όρος) που επικρατούσε σε σχέση με το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα, λάμβαναν διαβατήριο της Δημοκρατίας.

Μια απ’ αυτές τις περιπτώσεις έχει φέρει στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα μας στο παρελθόν. Αφορά 40χρονο επιχειρηματία, ο οποίος καταζητείται στη Ρωσία για σοβαρή υπόθεση. Και παρ΄ όλα αυτά, σύμφωνα με τα όσα έχουν δημοσιευθεί μέχρι στιγμής, δεν ζητήθηκε ανάκληση της κυπριακής του υπηκοότητας. Παρ΄ όλο που σε πανομοιότυπες περιπτώσεις αυτό έχει γίνει.

Ο «Παρατηρητής» εντόπισε σχετικό έγγραφο σε ρωσική διαδικτυακή πλατφόρμα και το παρουσιάζει. Δημοσιεύτηκε από το αρμόδιο υπουργείο της Ρωσίας και στην ουσία μέσω του σχετικού μηνύματος γνωστοποιείται ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας είναι καταζητούμενος.

Όταν το 2017 είχε καταγγελθεί γραπτώς κύκλωμα για πολιτογραφήσεις με συμμετοχή γνωστών ονομάτων…

Όσο για τους λόγους που αναζητείται από τις αρχές της χώρας του, δεν είναι ξεκάθαροι. Ο 40χρονος επιχειρηματίας είχε στο παρελθόν απασχολήσει ρωσικά Μ.Μ.Ε. για χρήματα που λάμβανε ως σύμβουλος σε πρόγραμμα του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας για κατασκευή drone. Ο πρώην -πλέον- πεθερός του ήταν μέλος στη Δούμα και σύμβουλος του υπουργού Άμυνας της χώρας… Ο ίδιος μιλώντας σε βρετανική εφημερίδα έχει προβάλει ισχυρισμούς ότι οι λόγοι που καταζητείται αφορούν άλλη επένδυση του ιδίου και ότι απειλείται η ζωή του από εγκληματική ομάδα.

Τα παράδοξα στην περίπτωσή του είναι πολλά, καθώς πέραν από κυπριακή υπηκοότητα, του παραχωρήθηκαν και τρεις άδειες οπλοφορίας. Μια για τον ίδιο και δυο για τους Ελληνοκύπριους που αποτελούν την προσωπική του φρουρά. Είναι κάτοχος και βρετανικού διαβατηρίου.

Επιπλέον, τα ακίνητα στη βάση των οποίων απέκτησε την κυπριακή υπηκοότητα ήταν στην κυριότητα της συζύγου του, η οποία έχει καταχωρήσει αίτηση διαζυγίου σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ρωσικό ηλεκτρονικό Τύπο.

• Να σημειωθεί ότι υπάρχουν διαθέσιμα αποκαλυπτικό έγγραφα, τα οποία και ρίχνουν φως σε άγνωστες πτυχές που αφορούν το Κυπριακό Επενδυτικό πρόγραμμα.

Έγγραφα που εξασφαλίσαμε δείχνουν πως εξασφάλισε τρεις άδειες οπλοφορίας για τον ίδιο και μέλη της προσωπικής του φρουράς

ΚΥΠΡΟΣ: Πολιτογράφηση και άδειες οπλοφορίας σε Ρώσο μεγιστάνα -Φοβάται για τη ζωή του και καταζητείται -docs

Leave a Reply