Χρίστος Κληρίδης: «Να δοθεί αυτούσιο στη δημοσιότητα το πόρισμα για τις πολιτογραφήσεις»

0
1010

Ξεκάθαρη θέση υπέρ της δημοσιοποίησης του πορίσματος για τις πολιτογραφήσεις εξέφρασε ο πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Χρίστος Κληρίδης.

Ο κ. Κληρίδης μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο» (Τρίτο Πρόγραμμα ΡΙΚ), εξέφρασε την προσωπική του θέση ως νομικός, αναφέροντας πως το πόρισμα θα πρέπει να δημοσιοποιηθεί και μάλιστα αυτούσιο.

Εξήγησε ότι μεσολάβησαν αρκετοί μήνες από τότε που άρχισαν έρευνες για την υπόθεση και πως η μη δημοσιοποίησή του πλέον δεν εξυπηρετεί σε κάτι.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, όποιοι ήθελαν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους από τις έρευνες, είχαν τον χρόνο να το πράξουν όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Είπε, ακόμη, πως με επιστολή του προς τον Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη, έχει καταγράψει τη θέση ότι από τη στιγμή που ερευνητική επιτροπή για τις πολιτογραφήσεις επιθυμεί να δημοσιευτεί αυτούσιο το πόρισμα, τότε αυτό θα έπρεπε να γίνει.

Κατά τη γνώμη του κ. Κληρίδη, δεν εναπόκειται στον Γενικό Εισαγγελέα κατά πόσον θα δημοσιευτεί το πόρισμα ή όχι, από τη στιγμή που υπάρχει ξεκάθαρη θέση από την ίδια την επιτροπή.

Leave a Reply