Θύμα απάτης από φυσικό πρόσωπο η Μεφάλ Δημόσια Λτδ, σύμφωνα με ανακοίνωσή της -Υπόθεση για τεστ αντιγόνου

0
539

Τη θέση ότι έπεσε θύμα απάτης από φυσικό πρόσωπο κινεζικής καταγωγής, προβάλλει με ανακοίνωσή της η εταιρεία Μεφάλ Δημόσια Λτδ, σε σχέση με την υπόθεση προμήθειας τεστ αντιγόνου Covid-19 στο κυπριακό δημόσιο.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της εν λόγω εταιρείας.

Την παρουσιάζουμε αυτούσια:

«Η εταιρεία Μεφάλ Δημόσια Λτδ μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα αναφορικά με προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε δημόσιο διαγωνισμό για προμήθεια Τεστ Αντιγόνου Covid-19 προς το Υπουργείο Υγείας επιθυμεί να προβεί στην παρούσα ανακοίνωση επί του θέματος.

Η εταιρεία μας είναι η εταιρεία στην οποία γίνεται αναφορά στα δημοσιεύματα ότι κέρδισε τον δημόσιο διαγωνισμό για προμήθεια Τεστ Αντιγόνου Covid-19 και ότι τα εμπορεύματα που παράδωσε δεν έγιναν αποδεκτά από τους λειτουργούς του Υπουργείου Υγείας.

Παρά τα οποιαδήποτε προβλήματα που παρουσιάστηκαν στα προϊόντα που παραδόθηκαν η εταιρεία μας επιθυμεί να αναφέρει και δημόσια με την παρούσα ανακοίνωση ότι ουδέποτε έπραξε οτιδήποτε με δόλο και σε καμία περίπτωση δεν εισήγαγε στην Κύπρο προϊόντα τα οποία δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.

Η εταιρεία μας, δυστυχώς, είναι και αυτή θύμα απάτης, αφού πλήρωσε σε κινέζικες Εταιρείες μεγάλο χρηματικό ποσό για να παραλάβει το συμφωνηθέν προϊόν από την Κίνα. Ήδη ξεκινήσαμε τη διαδικασία καταγγελίας στην Αστυνομία δύο κινέζικων εταιρειών και ενός φυσικού προσώπου, κινεζικής καταγωγής, ο οποίος παρουσιαζόταν ως εκπρόσωπός τους για την τέλεση, μεταξύ άλλων, των αδικημάτων της Συνωμοσίας με σκοπό την Καταδολίευση, Απάτης και Απόσπαση Χρημάτων με Ψευδείς Παραστάσεις. Έχουμε ήδη δώσει οδηγίες στους Νομικούς μας Συμβούλους για διεκδίκηση όλων των δικαιωμάτων μας εναντίον τους και θα προβούμε και σε καταγγελία στην Κινεζική Πρεσβεία.

Οι Κινεζικές εταιρίες και συγκεκριμένο φυσικό πρόσωπο Κινεζικής καταγωγής, εξαπάτησαν την εταιρεία μας με ψευδείς και δόλιες παραστάσεις αναφορικά με την παράδοση Τεστ Αντιγόνου Covid-19 συγκεκριμένης εταιρείας για τα οποία η εταιρεία μας συμφώνησε να αγοράσει και για τα οποία κατέβαλε πλήρως ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Ενημερωθήκαμε για πρώτη φορά ότι τα προϊόντα που παραλήφθηκαν και ακολούθως παραδόθηκαν δεν ήταν αυτά που προνοούσε η μεταξύ μας συμφωνία τη Δευτέρα 24/5/2021 το πρωί από λειτουργό του Υπουργείου Υγείας. Κατόπιν τούτου, αποστείλαμε αυθημερόν επιστολή στις Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας για τα γεγονότα καταδολίευσης μας.

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον ενώπιον της ανακριτικής αρχής, και είμαστε βέβαιοι πως μέσα από αυτή τη διαδικασία θα διαφανούν τα πραγματικά γεγονότα και η απάτη που έγινε εις βάρος τη εταιρείας μας.

Η εταιρεία μας θέλει να διαβεβαιώσει ότι παρά το γεγονός ότι έχει υποστεί σημαντική οικονομική ζημιά την οποία θα επιχειρήσει να ανακτήσει με κάθε νόμιμο μέσο από τους υπαίτιους σε καμία περίπτωση δεν θα επηρεαστεί η ικανότητα της να εκπληρώσει τις άμεσες αλλά και τις μελλοντικές της οικονομικές της υποχρεώσεις προς τους συνεργάτες και προμηθευτές της».

Leave a Reply