Αποδέχονται την παραίτηση του πρόεδρου του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος της ΑΔΥΚ και καλούν τα μέλη τους να μην αποχωρήσουν

0
1108

Με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΣΔΥΚ), γνωστοποιεί ότι αποδέχθηκε την παραίτηση του πρόεδρου του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος.

Το Δ.Σ. της ΑΣΔΥΚ εκφράζει ευχαριστίες «για το αξιόλογο έργο που ο Νίκος Λοϊζίδης και οι στενοί συνεργάτες του έχουν πετύχει ώστε από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα να υπάρξει μια αθρόα εγγραφή μελών αστυνομικών και πυροσβεστών στην ΑΣΔΥΚ, η οποία έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία».

Εκφράζει, ταυτόχρονα, την αντίθεσή του με τον τρόπο που αντέδρασε ο κ. Λοϊζίδης, ενώ προβαίνει σε διευκρινίσεις σχετικά με προσωπικά έξοδα που προέβη ο παραιτηθείς πρόεδρος του ΚΑΣ και τα οποία αποφάσισε να κάνει δωρεά στην ΑΣΔΥΚ.

Τέλος, το Δ.Σ. καλεί τα μέλη του να μην αποχωρήσουν από την Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Το ΔΣ της ΑΣΔΥΚ μετά τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021, με τα μέλη του Προεδρείου και του Ανωτάτου Συμβουλίου του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος (ΚΑΣ) αναφορικά με την κρίση που έχει δημιουργηθεί και την απρόσμενη παραίτηση του Προέδρου του, εξέτασε σε συνεδρία, ημερ. 17 Μαρτίου 2021, τα γεγονότα καθώς και όλα όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες. Στις 18 Μαρτίου 2021 ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της ΑΣΔΥΚ είχαν δίωρη συνάντηση με το παραιτηθέντα μέλος του ΔΣ και Πρόεδρο του ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ, συν. Νίκο Λοϊζίδη, για την οποία ενημέρωσαν και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ. Λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα είχαν λεχθεί και κυρίως τις πρόνοιες του Καταστατικού της ΑΣΔΥΚ, το ΔΣ καταλήγει και γνωστοποιεί σε όλα τα μέλη του ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ τα ακόλουθα:

Την απόφαση να αποδεχτεί την παραίτηση του Προέδρου του ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ, συνάδελφου Νίκου Λοϊζίδη και ταυτόχρονα να τον ευχαριστήσει για το αξιόλογο έργο που αυτός και οι στενοί συνεργάτες του έχουν πετύχει ώστε από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα να υπάρξει μια αθρόα εγγραφή μελών αστυνομικών και πυροσβεστών στην ΑΣΔΥΚ, η οποία έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Αποτέλεσμα της ακούραστης δράσης τους, ο ΚΑΣ είναι σήμερα ο μεγαλύτερος Κλάδος της Συντεχνίας και συνεχίζει να αναπτύσσεται. Για τούτο εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη και τις θερμές ευχαριστίες μας προς τον συνάδελφο Νίκο Λοϊζίδη αλλά και σε όλους του αφανείς πρωτεργάτες του ΚΑΣ.

Να θέσει τέλος στις όποιες κακόβουλες φήμες έχουν κυκλοφορήσει αναφορικά με τους λόγους παραίτησης του Προέδρου του ΚΑΣ και να ξεκαθαρίσει ότι καμία οικονομική παρασπονδία ή ατασθαλία δεν υπήρξε από οποιοδήποτε μέλος του Προεδρείου και του Ανωτάτου Συμβουλίου του ΚΑΣ. Ο ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ άλλωστε δεν διαθέτει δικό του ταμείο και δεν διαχειρίζεται οποιαδήποτε λεφτά συνδρομών που καταβάλλονται από τα μέλη στη Συντεχνία.

Την ίδια στιγμή διευκρινίζεται ότι η ΑΣΔΥΚ δεν έχει λάβει καμία δωρεά από οποιοδήποτε μέλος του ΚΑΣ ούτε αναγνωρίζει την οποιαδήποτε εισφορά στην ΑΣΔΥΚ ή/και στον ΚΑΣ. Η κάλυψη των εξόδων του νομικού συμβούλου της ΑΣΔΥΚ, που ο τέως Πρόεδρος του ΚΑΣ είχε χρησιμοποιήσει για σκοπούς του Κλάδου, έγιναν από τον ίδιο προσωπικά μετά από δικές του συνεννοήσεις και διευθετήσεις χωρίς καμία έγκριση ή εξουσιοδότηση από το ΔΣ της ΑΣΔΥΚ.

Συνεπώς, καμία νομική υποχρέωση ή ευθύνη δεν είχε η ΑΣΔΥΚ για την κάλυψη των εξόδων αυτών και γι’ αυτό την εξόφληση της οφειλής ανέλαβε, ως έπρεπε άλλωστε, ο παραιτηθείς Πρόεδρος του ΚΑΣ οποίος είχε από μόνος του την πρωτοβουλία.

Η κρίση που δημιουργήθηκε και η ατυχής παραίτηση του Προέδρου του ΚΑΣ μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Η έκταση που έλαβε το θέμα και η δημοσιότητα που δόθηκε σε αυτή ήταν βεβιασμένη και αψυχολόγητη και δεν δικαιολογείται από το πρόβλημα που προέκυψε και το οποίο οι αξιωματούχοι του Κλάδου μας έχουν περιγράψει. Σε κάθε συλλογικό σώμα, οργανισμό ή συμβούλιο δύναται και είναι υγείες να υπάρχουν διαφωνίες και διαφορετικές απόψεις, ενίοτε και εντάσεις οι οποίες όμως δεν πρέπει να ξεφεύγουν. Η συμμετοχή, ως αξιωματούχος, σε Κλάδο ή Συντεχνία είναι ουσιαστικό θέμα και ως τέτοιο πρέπει να αντικρίζεται. Η εμπλοκή, συμμετοχή και δράση σε συνδικαλιστικά σώματα πρέπει να αντιμετωπίζεται με αίσθημα ευθύνης, σεβασμό, αυτοσυγκράτηση και μέγιστη σοβαρότητα. Η συμμετοχή αυτή δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση παιχνίδι όπου ο καθένας ή η καθεμία επειδή του/της κακοφάνηκε, επειδή του/της είπαν ένα λόγο παραπάνω ή του/της άσκησαν κριτική επιλέγει ανά πάσα στιγμή να αποχωρήσει για να επιστρέψει αμέσως μετά με τους όρους που θέλει ή επιλέγει ο/η ίδιος/ίδια.

Καλούνται επομένως όλα τα μέλη του ΚΑΣ να παραμείνουν νηφάλιοι και ψύχραιμοι. Να μην αποχωρήσουν. Να μην γκρεμίσουν παρορμητικά και εν βρασμό ψυχής ότι έκτισαν μέχρι σήμερα και το ΔΣ της ΑΣΔΥΚ αναλαμβάνει να βοηθήσει και να μεσολαβήσει όπου χρειαστεί ώστε τα ζητήματα που έχουν ανακύψει να ξεπεραστούν με πυξίδα το Καταστατικό της Οργάνωσης. Τρεις μήνες μετά τις πρώτες εκλογές για ανάδειξη των αξιωματούχων του ΚΑΣ για τριετή θητεία, εκτιμούμε πως οι διαφορές/διαφωνίες που προέκυψαν δεν συνιστούν επαρκείς λόγους και δεν δικαιολογούν τη διεξαγωγή νέων γενικών εκλογών την τρέχουσα περίοδο και στο άμεσο τουλάχιστον μέλλον. Σε περίπτωση κενωθείσας θέσης, για οποιοδήποτε λόγο, το άρθρο 14.3 του Καταστατικού της ΑΣΔΥΚ προβλέπει την αναπλήρωση από τους επιλαχόντες ή, εάν δεν υπάρχουν, τη διεξαγωγή αναπληρωματικών εκλογών. Κατ’ ελάχιστο τα μέλη του Κλαδικού Συμβουλίου μπορεί να είναι τρία και κατά μέγιστο έξι.

Με τον ΚΑΣ προχωρούμε ενωμένοι και δυνατοί για να πετύχουμε όλα όσα προσδοκούν και έχουν οραματιστεί οι δημιουργοί και τα μέλη του.

Leave a Reply