ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Το δυστύχημα με το όχημα συνοδείας της Μπακογιάννη, με θύμα 23χρονο μοτοσικλετιστή -vid

0
10718

Ο Ελλαδίτης δημοσιογράφος Θανάσης Κόκκαλης έδωσε στη δημοσιότητα οπτικό υλικό που παρουσιάζει το τροχαίο δυστύχημα έξω από την Βουλή (12/03) που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 23χρονου Ιάσονα.

Το video-ντοκουμέντο ρίχνει φως σε ένα μεγάλο κομμάτι της υπόθεσης, με το θανατηφόρο τροχαίο.

Τις εικόνες, όπως σημειώσαμε, δημοσιοποίησε ο δημοσιογράφος Θανάσης Κόκκαλης στο κανάλι του στο Youtube.

Αποτυπώνουν τι συνέβη 16 δευτερόλεπτα πριν την μοιραία σύγκρουση, αλλά και τη στιγμή που το υπηρεσιακό όχημα συνοδείας της Ντόρας Μπακογιάννη του κλείνει το δρόμο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 23χρονου.

Και τα δύο ρεύματα, ανόδου και καθόδου της Βασίλισσης Σοφίας, είχαν πράσινο.

Ο αστυνομικός, επιχειρεί αριστερή στροφή για να μπει στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

Στο πλάνο δεν φαίνεται τροχονόμος να ρυθμίζει την κυκλοφορία και να του ανοίγει το δρόμο, όμως καταφέρνει να προχωρήσει την αριστερή στροφή για να μπει στην Βουλή, επειδή ο οδηγός ταξί σταματάει για να περάσει.

Ο δικυκλιστής που έρχεται από την δεξιά πλευρά, δεν έχει ορατότητα λόγω της παρουσίας του ταξί και έτσι βλέπει ξαφνικά το υπηρεσιακό όχημα μπροστά του.

Αξίζει να σημειώσουμε πως στην περιγραφή του video, ο Θανάσης Κόκκαλης αναφέρει: «Το βίντεο έφτασε στην ηλεκτρονική θυρίδα του καναλιού με επισήμανση ότι κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και πρόκειται για το δυστύχημα που συνέβη έξω από την Βουλή την Παρασκευή 12/3/21. Το δημοσιεύουμε με κάθε επιφύλαξη λόγω και της έκτασης που πήρε το περιστατικό στην επικαιρότητα».

Είχε δηλώσει συντετριμμένη η Μπακογιάννη
Τις προηγούμενες μέρες η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, τόνισε πως θα αποδοθούν ευθύνες, δηλώνοντας βαθύτατα συντετριμμένη.

Ανέφερε, ακόμη, ότι η υπόθεση του τροχαίου θα διερευνηθεί σε βάθος.

Σε ανάρτησή της, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι «την Παρασκευή το μεσημέρι, την ώρα που βρισκόμουν στη Βουλή παρακολουθώντας την “ώρα του πρωθυπουργού” υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειάς μου ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός νέου παιδιού 23 ετών, του Ιάσωνα».

Η βουλευτής της Ν.Δ. πρόσθεσε ότι «είμαι βαθύτατα συντετριμμένη. Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με την οικογένεια του άτυχου νέου. Επικοινώνησα μαζί τους για να τους εκφράσω την συμπαράστασή μου και να τους διαβεβαιώσω ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και οι ευθύνες θα αποδοθούν».

Διοικητική έρευνα από Ελληνική Αστυνομία
Διοικητική έρευνα διατάχθηκε σχετικά με το τροχαίο που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή έξω από τη Βουλή, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

Σε ανακοίνωσή της, η Διεύθυνση Τροχαίας αναφέρει πως «την Παρασκευή 12 Μαρτίου, στις 12:25, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της εισόδου της Βουλής, υπηρεσιακό όχημα της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενεπλάκη σε ατύχημα με Ι.Χ. δίκυκλη μοτοσυκλέτα, με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του οδηγού της».

Όπως προσθέτει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, «η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, που διενεργεί την προανάκριση, προέβη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στις προβλεπόμενες προανακριτικές ενέργειες (παραγγελία για πραγματογνωμοσύνη, αιμοληψία, λήψη καταθέσεων, αυτοψία του χώρου, σχεδιάγραμμα κ.ο.κ.). Επίσης, ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών στον οποίο μετά το τέλος της προανάκρισης θα διαβιβαστεί η σχετική δικογραφία».

Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σημειώνει ότι ο εμπλεκόμενος αστυνομικός, με απόφαση της Υπηρεσίας του, τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού.

Σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου που ενεπλάκη στο τροχαίο έξω από τη Βουλή, την περασμένη Παρασκευή, δεν συνελήφθη επειδή το τροχαίο δεν ήταν θανατηφόρο, καθώς επίσης επειδή βάσει του άρθρου 43 παρ. 5 του ΚΟΚ παρέμεινε στο σημείο του ατυχήματος και δεν ήταν ύποπτος φυγής.

Leave a Reply