Αγωγή λιβέλλου από τον πρώην Διοικητή της ΚΤΚ στον υποψήφιο βουλευτή Μιχάλη Παρασκευά -docs

0
1237

Ενάγει για λίβελλο τον δικηγόρο και υποψήφιο με τους Οικολόγους, Μιχάλη Παρασκευά, ο πρώην Διοικητικής της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλος Χριστοδούλου.

Ο κ. Χριστοδούλου, σύμφωνα με την έκθεση απαιτήσεως, θεωρεί ως συκοφαντικό σχόλιο που ανήρτησε ο Μιχάλης Παρασκευάς σε προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και Οικονομικών επί Προεδρίας Γλαύκου Κληρίδη, υποστηρίζει πως ο Παρασκευάς έγραψε τα ακόλουθα (16/03/2021, 19:32): «Ο πολιτικός πολιτισμός έχει να κάνει με τις πράξεις. Ο Συλλούρης και ο Τζιοβάννης ήταν ευγενέστατοι και μιλούσαν με το σεις και με το σας όπως και ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου ήταν ευγενέστατος. Ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου που έκατσε μέσα επειδή πήρε μίζα 1 εκατομμύριο ευρώ ήταν επίσης ευγενέστατος και μιλούσε με το σεις και με το σας και μπορεί να παρατεθούν κι άλλα ονόματα αλλά νομίζω το πιάσατε το υπονοούμενο…».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Χριστοδούλου καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε μηνών στις 27 Οκτωβρίου του 2014, επειδή δεν δήλωσε στον φόρο εισοδήματος, επί σειρά ετών, το 1 εκατ. ευρώ που έλαβε η εταιρεία A.C. Christodoulou Consultants από την εταιρεία Focus Maritime Corp., του Ελλαδίτη εφοπλιστή Μιχάλη Ζολώτα.

Πάντως, από την επίμαχη ανάρτηση του Μιχάλη Παρασκευά δεν εντοπίζουμε σήμερα (19/03) τη φράση «επειδή πήρε μίζα 1 εκατομμύριο ευρώ», την οποία επικαλείται ο κ. Χριστοδούλου.

Ο κ. Παρασκευάς έδωσε ο ίδιος στη δημοσιότητα τα έγγραφα της αγωγής που του επιδόθηκε μέσω του λογαριασμού του στο facebook.

Leave a Reply