ΠΑΣΥΔΥ για προαγωγές: ‘Ο Αρχηγός να αναλάβει τις ευθύνες του’ – Απαντά η Αστυνομία Κύπρου με αποφάσεις διοικητικού δικαστηρίου

0
698

Τοποθετήθηκε επίσημα η Αστυνομία Κύπρου για τις επικρίσεις της ΠΑΣΥΔΥ σε σχέση με τις προαγωγές.

Με ανακοίνωσή της επεξηγεί γιατί παρουσιάστηκε πρόβλημα με τις προαγωγές, αναφερόμενη στις δυο αποφάσεις του διοικητικού δικαστηρίου.

Ταυτόχρονα, ξεκαθαρίζει πως από πλευράς της γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να συνεχιστούν οι διαδικασίες προαγωγής.

Αυτούσια η ανακοίνωση: «Σχετικά με το πιο πάνω θέμα, το οποίο αναφέρεται σε ανακοίνωση της Παγκύπριας Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων, ημερομηνίας 15 Ιουνίου, 2021 επισημαίνονται τα ακόλουθα:

Οι προαγωγές διέπονται από συγκεκριμένους κανονισμούς, οι οποίοι θα πρέπει να ακολουθούνται. Η Αστυνομία βρίσκεται στη διαδικασία προαγωγών για τους βαθμούς των Λοχιών, Υπαστυνόμων και Ανώτερων Υπαστυνόμων.

Όμως δύο πρόσφατες αποφάσεις του διοικητικού δικαστηρίου που αφορούν στην ακύρωση κάποιων προαγωγών, καθυστερούν τη διαδικασία. Παράλληλα, γίνονται όλες οι ενέργειες ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα αυτό και να συνεχιστούν οι διαδικασίες.

Στόχος της ηγεσίας της Αστυνομίας είναι η ολοκλήρωση των διαδικασιών προαγωγής το συντομότερο δυνατόν ώστε να συμπληρωθούν οι κενές θέσεις στην ιεραρχική δομή, γεγονός που αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία του Σώματος».

Με ανακοίνωσή της την Τρίτη (15/06) η Παγκύπρια Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων, έκανε λόγο για αδικαιολόγητη στασιμότητα στις προαγωγές αστυνομικών και κάλεσε τον αρχηγό της Αστυνομίας να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.

Τον καλούσαν, ταυτόχρονα, «να προβεί στις δέουσες ενέργειες, ώστε να τερματιστεί άμεσα η απαράδεκτη αυτή κατάσταση που συνιστά κατάφωρη αδικία απέναντι στους συνάδελφους αστυνομικούς, οι οποίοι αδικαιολόγητα εδώ και μια τετραετία στερούνται ανέλιξης».

Η ΠΑΣΥΔΥ εξέφρασε «έντονη δυσαρέσκεια για την αδικαιολόγητη και διαιωνιζόμενη κωλυσιεργία που παρατηρείται στη διενέργεια των προαγωγών των αστυνομικών, αφού από το 2017 και ενώ οι θέσεις Προαγωγής στην Αστυνομία αποπαγοποιούνται από τη Βουλή, μέσω της νενομισμένης διαδικασίας, εντούτοις με διάφορες δικαιολογίες και προσχήματα, οι θέσεις αυτές δεν πληρώνονται ποτέ, με αποτέλεσμα αρκετοί αστυνομικοί, που δικαιούνται σε προαγωγή να αφυπηρετούν χωρίς να προάγονται».

Όπως τονίζει, «είναι τουλάχιστον αντιφατικό και απαράδεκτο η πολιτεία, που εδώ και ενάμιση χρόνο μπλέκει το εγκώμιο αυτών των συναδέλφων για την προσφορά τους στον αγώνα κατά της πανδημίας και διαχρονικά για τη συμβολή τους στην καταστολή του οργανωμένου εγκλήματος και στην εν γένει προστασία των πολιτών, να τους στερεί στον αντίποδα ένα από τα βασικότερα εργασιακά τους δικαιώματα, που αφορά στην επαγγελματική τους ανέλιξη και προοπτική».

Σημειώνει πως αναμένει ότι η δημόσια έκκλησή της θα γίνει επιτέλους σεβαστή και δεν θα χρειαστεί να προχωρήσει σε περαιτέρω μέτρα δυναμικής αντίδρασης.

Leave a Reply