ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Οι 18 μεταθέσεις -Μετακινήθηκε ο αξιωματικός που ελέγχεται για ψυχολογική βία σε υφιστάμενη

0
1866

Μετατέθηκε σε άλλο πόστο ο αξιωματικός της Αστυνομίας που ελέγχεται πειθαρχικά για ψυχολογική βία και εξευτελιστική μεταχείριση σε βάρος υφισταμένης του, η οποία -επίσης- είναι αξιωματικός.

Του Φάνη Μακρίδη

Όπως πληροφορούμαστε, εντός της ημέρας (02/06) ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα σε άλλη υπηρεσία της δύναμης, με διοικητικές ευθύνες.

Είναι προφανές πως η ηγεσία της δύναμης έκρινε πως από τη στιγμή που κατηγορείται για πειθαρχικά παραπτώματα σε ένα συγκεκριμένο τμήμα, θα πρέπει να αποχωρήσει απ΄ αυτό για να μην επηρεαστεί η λειτουργία του σώματος.

Ελεγχόταν και για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες ο αξιωματικός της Αστυνομίας που διώκεται πειθαρχικά -Εντός της ημέρας ενημερώθηκε η Υπουργός

Από εκεί και πέρα, είχαμε κι άλλες μετακινήσεις αξιωματικών που δεν περνούν απαρατήρητες. Μια εξ αυτών αφορά τον υπαστυνόμο Πέτρο Μηνά που ήταν υπεύθυνος για τον κλάδο επιχειρήσεων στο Αρχηγείο.

Ο κ Μηνά για σειρά ετών υπηρετούσε απρόσκοπτα στο συγκεκριμένο τμήμα και είχε την ευθύνη για τις επιχειρήσεις και το συντονισμό τους παγκύπρια. Ήταν νευραλγικό πόστο.

Αναλαμβάνει πλέον τον ειδικό αντιτρομοκρατικό ουλαμό της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης (ΜΜΑΔ). Πόστο που θεωρείται επίσης σημαντικό.

Τη θέση του στον κλάδο επιχειρήσεων παίρνει ο λοχίας Μιχάλης Ηροδότου.

Εξάλλου, ο ανώτερος υπαστυνόμος Χάρης Ευριπίδου που ήταν βοηθός διευθυντής επιχειρήσεων στο τμήμα Τροχαίας Αρχηγείου, πλέον αναλαμβάνει και τη θέση του βοηθού διευθυντή διοίκησης.

18 συνολικά μεταθέσεις
Οι 18 μεταθέσεις που γνωστοποιήθηκαν στους επηρεαζόμενους στις 31 Μαΐου και υλοποιούνται σήμερα (02/06), αφορούν επτά αξιωματικούς και άλλα 11 στελέχη της δύναμης. Ο ένας εκ των 11 μετακινείται σε υπηρεσία του αρχηγείου.

Οι υπόλοιποι 10, όπως άλλωστε είχε γνωστοποιηθεί, μετατίθενται στο ΤΑΕ Αρχηγείου κι αναλαμβάνουν καθήκοντα σε σχέση με τις πολιτογραφήσεις. Πρόκειται για τρεις υπαξιωματικούς και επτά αστυφύλακες.

Θα ενισχύσουν την ομάδα που ήδη εξετάσει τις εν λόγω υποθέσεις.

Όπως είχε αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, οι εν λόγω υποθέσεις προϋποθέτουν και μεγάλο όγκο ανακριτικού έργου. Αναφέρθηκε ενδεικτικά σε μόνο μια υπόθεση για την οποία θα ασκηθούν διώξεις και όπως είπε περιλαμβάνει εκατοντάδες σελίδες τεκμηρίων.

Leave a Reply