Εξελίξεων συνέχεια -Ο Καρογιάν διατηρεί την έδρα, ο Θεοπέμπτου για ΠτΒ και ο διάδοχος του Άντρου

0
5298

Οι εξελίξεις «τρέχουν» μετά τις βουλευτικές εκλογές.

Μετά την υποψηφιότητα του Χρίστου Χρίστου (Ε Λ ΑΜ) για την προεδρία της Βουλής, ακολούθησε το κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Όπως αποφάσισαν την Τρίτη (01/06) τα συλλογικά όργανα του κόμματος, υποψηφιότητα για την θέση του δεύτερου πολίτη θα βάλει ο πρόεδρος των Οικολόγων Χαράλαμπος Θεοπέμπτου.

Κρίθηκε ότι ο Θεοπέμπτου είναι ευρείας αποδοχής. Άλλωστε, οι δημοσκοπήσεις πριν από τις εκλογές έδειχναν πως ήταν ο πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός.

Η υποψηφιότητα Θεοπέμπτου προβάλλει και ως συναινετική λύση για όσα κόμματα φοβούνται το ενδεχόμενο αποτυχίας για την ανάδειξη νέου πρόεδρου της Βουλής.

Η άλλη εξέλιξη που βγαίνει προς τα έξω είναι πως… ακυρώνεται η συμφωνία που είχε γίνει προεκλογικά προκειμένου ο Καρογιάν να παραχωρούσε τη βουλευτική έδρα στη Λεμεσό στον πρώτο επιλαχόντα, σε περίπτωση μη εκλογής δυο υποψηφίων της ΔΗΠΑ.

Με απλά λόγια, ο Άγγελος Βότσης που ήταν πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στην παραλιακή πόλη, δεν θα πάρει τελικά την βουλευτική έδρα, αλλά θα τη διατηρήσει ο πρόεδρος της ΔΗΠΑ, Μάριος Καρογιάν.

Αυτή η εξέλιξη προέκυψε μετά από συζήτηση μεταξύ Καρογιάν και Βότση την Τρίτη (01/06).

Πάντως, η εξέλιξη δεν προκάλεσε τόσο μεγάλη έκπληξη. Άλλωστε χθες (01/06) ο εκλεγέντας βουλευτής με τη ΔΗΠΑ στη Λευκωσία, Μαρίνος Μουσιούττας, είχε μιλήσει περί «συνεννόησης» κι όχι «συμφωνίας»…

Τέλος τα σενάρια δίνουν και παίρνουν σε σχέση με τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού.

Η ανάληψη προσωπικής ευθύνης του τελευταίου (βλ. δηλώσεις του) για το αποτέλεσμα των εκλογών, τροφοδοτεί αυτές τις αναλύσεις και εκτιμήσεις, με τα ονόματα του Στεφάνου, Δαμιανού και Λουκαΐδη να εμπλέκονται σε διάφορα δημοσιεύματα.

Βέβαια, όλα αυτά για το ΑΚΕΛ και το μέλλον του κ. Κυπριανού είναι πρώιμα, αφού τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο συνέδριο του κόμματος.

Leave a Reply