Μπακασέτας: ‘Μου ήρθε στο μυαλό το πέναλτι με το Κόσοβο, κάτι χρωστούσα στην Εθνική’

0
10165

H Ελλάδα ταρακούνησε την Ευρώπη και πήρε μεγάλη ισοπαλία κόντρα στην Ισπανία με 1-1.

Σκόρερ της Εθνικής ήταν ο Τάσος Μπακασέτας, ο οποίος έφερε το παιχνίδι στα ίσα με εξαιρετική εκτέλεση πέναλτι.

Ο σκόρερ της Ελλάδας τόνισε στις δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Open μετά το τέλος της αναμέτρησης ότι σκεφτόταν το χαμένο του πέναλτι κόντρα στο Κόσοβο για το Nations League, όμως αισθανόταν σιγουριά.

 

Επιπλέον, υποστήριξε ότι η Εθνική πρέπει να κερδίσει κόντρα στη Γεωργία, για να έχει αντίκρισμα η ισοπαλία-έκπληξη στην έδρα της Ισπανίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπακασέτα:

  • “Ήταν δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι, πάντα η αρχή παίζει σημαντικό ρόλο. Θέλαμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, τα καταφέραμε και είμαι περήφανος για τους συμπαίκτες μου. Θα χαρούμε 1-2 μέρες και μετά θα σκεφτούμε πρώτα το φιλικό και μετά τον αγώνα με την Γεωργία που πρέπει να κερδίσουμε, αλλιώς δεν κάναμε τίποτα”.
  • “Ένιωσα σίγουρος πως θα βάλω το πέναλτι, μπορεί να ήταν βαριά η μπάλα αλλά ένιωθα καλά. Μου ήρθε στο μυαλό το πέναλτι με το Κόσοβο, αλλά ήξερα πως κάτι χρωστάω στην Εθνική. Είχα πίστη πως θα σκοράρω”.
  • “Στην ζωή πρέπει να ήμαστε ρεαλιστές, όταν εκπροσωπείς την χώρα σου, δεν μπαίνεις για να χάσεις. Μπαίνεις για το θετικό αποτέλεσμα, συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας, κάνουμε ότι μπορεί ο καθένας μας για να φέρουμε και πάλι την Εθνική στις μεγάλες διοργανώσεις. Αν δεν κερδίσουμε την Γεωργία, θα είναι σαν να μην κάναμε τίποτα με την Ισπανία. Πρέπει να τα δώσουμε όλα για την νίκη με την Γεωργία”.

Για να συνειδητοποιήσει κάποιος τι πέτυχε η Ελλάδα την μεγάλη εθνική επέτειο (25/03) κόντρα στην Ισπανία, θα πρέπει να σημειώσουμε πως η Ισπανία συγκαταλέγεται στις έξι κορυφαίες ομάδες του κόσμου, πάνω από την Αργεντινή ή την Ιταλία, και απέχει 47 θέσεις από την Ελλάδα στην παγκόσμια κατάταξη.

Πάντως, ο βαθμός που απέσπασε η Εθνική ομάδα επί ισπανικού εδάφους μπορεί να μην κρίνει και τίποτα.

Κι αυτό γαιτί η εξασφάλιση μιας εκ των πρώτων δύο θέσεων που οδηγούν είτε απευθείας στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου είτε στη δεύτερη φάση των προκριματικών θα εξαρτηθεί από τ’ αποτελέσματα με τους έτερους ανταγωνιστές της στον 2ο όμιλο.

Σύμφωνα με τον Ελλαδίτη αθλητικό συντάκτη Γιάννη Ζωιτό, “καθόλου άδικα πάντως και ανεξαρτήτως της τροπής των πραγμάτων το 1-1 στη Γρανάδα κερδίζει το δικό του χώρο στις λαμπρές στιγμές του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Σίγουρα δε στις πιο τρανταχτές της τελευταίας 7ετίας”.

Οι συνθέσεις:

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Γιορέντε, Ράμος (46′ Ινίγο Μαρτίνεθ), Γκαρθία, Γκαγιά, Όλμο (64′ Πέδρι), Ρόδρι, Κόκε (72′ Τιάγκο), Φ. Τόρες (72′ Ογιαρθάμπαλ), Μοράτα, Κανάλες (65′ Χιλ).

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν’τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τσιμίκας (80′ λ. τρ. Κυριακόπουλος), Μπουχαλάκης, Ζέκα, Μάνταλος (46′ Τζόλης), Μασούρας (65′ Φορτούνης), Λημνιός (46′ Σιώπης), Μπακασέτας (78′ Γιακουμάκης).

Leave a Reply