Σημαντική «εξέλιξη» στην κυπριακή Βουλή με τα δάνεια Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων!!! (συγγνώμη για την ειρωνεία, αλλά…)

0
1346

Η είδηση πέρασε στα ψιλά, κι όμως δεν θα έπρεπε… Αναφερόμαστε στην (νέα) απόφαση που λήφθηκε από τη Βουλή προκειμένου να παραμείνει στον πάγο το θέμα με τα δάνεια Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων.

Του Φάνη Μακρίδη

Τα νεότερα από το ρεπορτάζ (ΚΥΠΕ) έχουν ως ακολούθως: «Η Ad Hoc Επιτροπή για τη Διερεύνηση Θεμάτων που αφορούν σε Δάνεια Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων, θα αφήσει στη νέα Επιτροπή τη συνέχιση του θέματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων, ώστε με τη νέα σύνθεση της Βουλής μετά τις εκλογές του Μαΐου, η Επιτροπή να συνεχίσει κανονικά το έργο της».

Εταιρεία συμφερόντων Σιζόπουλου απαλλάχθηκε από ΜΕΔ 2.581.000 ευρώ με άμεση διαγραφή 956.000 -docs

Θλιβερή είδηση… Και συγχωρήστε μας για την ειρωνεία που επιστρατεύουμε στον τίτλο (βλ. χρήση σημείων στίξης). Αντίκειται με τις δημοσιογραφικές αρχές μας. Αλλά παρά να γίνουμε αυτοκαταστροφικοί, κτυπώντας το κεφάλι μας στον τοίχο, ας βγάλουμε λίγη χολή.

Η περιβόητη λίστα Γιωρκάτζη με τα φερόμενα ως μη εξυπηρετούμενα δάνεια -Μαζί τα πρακτικά της ολομέλειας -docs

Διότι μετά κι από το νέο αυτό εμπαιγμό στέλνεται ένα σαφές μήνυμα: Δεν υπάρχει βούληση για πάταξη της διαφθοράς και διαφάνεια σ΄ αυτό τον τόπο. Κι ότι η κοροϊδία σ΄ αυτό τον τόπο θα μας συνοδεύει εσαεί…

Η λίστα με… διευθετήσεις δανείων Κυπρίων πολιτικών και συγγενών- docs&vid

Στην προκειμένη περίπτωση οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε οι βουλευτές να μην βάλουν στο στόχαστρο το ίδιο τους το συνάφι, τους εαυτούς τους. Και ρίχνουν μια δικαιολογία του στυλ «να μην γίνουν τα όποια ευρήματα της ad hoc επιτροπής προεκλογικά όπλα ενόψει Μαΐου», για να βγουν από τη δύσκολη θέση.

Θα έπρεπε, βέβαια, να το περιμένουμε. Προηγήθηκαν κι άλλα «παλαβά». Για όσους παρακολουθούσαν από την αρχή το θέμα, η χθεσινή εξέλιξη ήταν απλώς το κερασάκι στην τούρτα.

Αρκεί να παραθέσουμε τα αποτελέσματα της πρόχειρης αναζήτησης που κάναμε σε γνωστή διαδικτυακή πλατφόρμα (google) για τους σκοπούς του παρόντος σχολίου και θα καταλάβετε τι εννοούμε:

• 14/09/2020-inbusiness: Αd hoc Επιτροπή: Επιστολές σε Διοικητή ΚΤΚ, Κεφαλαιαγορά και τράπεζες σχετικά με δάνεια ΠΕΠ

• 09/10/2020-stockwatch: Στα βαθιά την Πέμπτη η ad hoc για δάνεια ΠΕΠ

• 15/10/2020-stockwatch: Αναβλήθηκε η συνεδρία Ad Hoc Επιτροπής για ΠΕΠ

• 04/03/2021-politis.com.cy: Περδίκης: «Η ad hoc επιτροπή αγνοείται;»

Όπως θα αντιληφθήκατε και από τις πιο πάνω αράδες, η Αd hoc επιτροπή μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι το περασμένο Φθινόπωρο και δούλευε πυρετωδώς για να… παραδώσει στους επόμενους. Ωσάν να έτρωγε σκοπίμως το χρόνο. Ωσάν κι αυτή η προσπάθεια να ήταν μεθοδευμένη…

Για να είμαστε σωστοί, μοναδική ευχάριστη παραφωνία ο Γιώργος Περδίκης, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα προσπαθούσε να βγάλει δουλειά και να δείξει τη σωστή κατεύθυνση. Ένας Περδίκης, όμως, δεν αρκεί για να φέρει την άνοιξη. Όταν οι υπόλοιποι παίζουν το ρόλο τους και οι ψηφοφόροι κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, είσαι καταδικασμένος.

Leave a Reply