Αποφασίζει ο Παπαθεοδώρου για τα ακριβή καθήκοντα των Βοηθών Αρχηγών –Μαυρομμάτης και Αντωνίου συμπληρώνουν την 4άδα

0
299

Δυο γνώριμοι ανώτεροι αξιωματικοί της Αστυνομίας καλύπτουν τα κενά στην διοικητική πυραμίδα του σώματος.

Ο λόγος για τους Χριστόφορο Μαυρομμάτη και Πανίκο Αντωνίου, οι οποίοι από τη Δευτέρα (21/12) αναλαμβάνουν καθήκοντα στις δυο από τις συνολικά τέσσερις θέσεις Βοηθών Αρχηγών Αστυνομίας.

Ο πρώτος, μέχρι πρότινος ήταν διευθυντής του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος Αρχηγείου.

Όσο δε για τον Αντωνίου,, ήταν επί σειρά ετών διοικητής της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης.

Οι άλλοι δυο Βοηθοί Αρχηγοί, οι Δημήτρης Δημητρίου και Γιώργος Φράγκος, είχαν επιφορτιστεί και με τα καθήκοντα των μέχρι πρότινος Βοηθών Αρχηγών Διοίκησης και Υποστήριξης, Χριστάκη Μαυρή και Ανδρέα Κουσιουμή, αντίστοιχα.

Ο Μαυρής, ως γνωστόν προήχθη στη θέση του υπαρχηγού Αστυνομίας τον περασμένο Ιούνιο.

Ο Κουσιουμής αφυπηρέτησε πρόωρα την περασμένη άνοιξη, αξιοποιώντας νομοσχέδιο που ψήφισε η Βουλή τον Φεβρουάριο του 2020 (βλ. πρόωρη συνταξιοδότηση χωρίς πέναλτι).

Όπως γίνεται αντιληπτό οι δυο εκ των τεσσάρων θέσεων είχαν «χηρέψει» και πλέον καλύπτονται.

Το ερώτημα είναι κατά πόσον οι Μαυρομμάτης και Αντωνίου, θα πάρουν τις θέσεις των Βοηθών Αρχηγών Υποστήριξης και Διοίκησης που είχαν οι Κουσιουμής και Μαυρής, ή αν θα γίνει πλήρης ανακατανομή ρόλων.

Αυτό το ερώτημα θα το απαντήσει ο Αρχηγός Αστυνομίας.

Ο Στέλιος Παπαθεοδώρου, περί ου ο λόγος, θα ανακοινώσει σύντομα τις αποφάσεις του, καθώς τη Δευτέρα οι νεοδιορισθέντες θα εκτελούν τα νέα τους καθήκοντα.

Η υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης συνεχάρη με μήνυμά της την Τετάρτη (16/12) στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter τους δυο νέους Βοηθούς Αρχηγούς Αστυνομίας:

“Συγχαίρω τους δύο νέους Βοηθούς Αρχηγούς Αστυνομίας
@Cyprus_Police Χριστόφορο Μαυρομμάτη και Πανίκο Αντωνίου. Είμαι βέβαιη ότι θα ανταποκριθούν πλήρως στα νέα τους καθήκοντα. Τους καλώ να εργαστούν σκληρά και με ευσυνειδησία για το καλό των πολιτών και της Πολιτείας”.

 

 

 

Leave a Reply