Πέτρος Κληρίδης: «Δικαίως Βάλλεται Για Την Οικονομία Ο Χριστόφιας» (Vid)

0
115

Συμμετέχει και ο τέως Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης στη συνωμοσία που (κάποιοι λένε ότι) γίνεται σε βάρος του ΑΚΕΛ;

Ό,τι και να συμβαίνει το σίγουρο ένα είναι: Πως και αυτός καταλογίζει βαρύτατες ευθύνες για το οικονομικό έγκλημα που έγινε σε βάρος του τόπου στον Δημήτρη Χριστόφια.

«Δικαίως βάλλεται για την οικονομία. Δεν γίνεται να μην έχει ευθύνες για την οικονομία αλλά δεν είναι ο μόνος», είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του στο Sigma (60 λεπτά) και πρόσθεσε: «Ευθύνες, είπε έχει και η Βουλή μεταξύ άλλων, γιατί δεν έβαζε φραγμό στη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος».

Σε άλλο σημείο των τοποθετήσεών του ανέφερε: «Φέρει ευθύνη ο Χριστόφιας γιατί δεν μπήκαμε νωρίτερα στο μνημόνιο. Πολλοί μπορούν να έχουν ευθύνη. Αναμφίβολα και η Κυβέρνηση φέρει ευθύνες».

Κληθείς να σχολιάσει τους χειρισμούς του σε σχέση με την τραγωδία στο Μαρί και τις ευθύνες του Δημήτρη Χριστόφια, είπε: «Το πιο εύκολο πράγμα ήταν να ζητήσω άρση ασυλίας του Δ. Χριστόφια και αυτό θα με ανέβαζε στους 7 ουρανούς».

Και τόνισε: « Ήταν αδίκημα εξ αμελείας και δεν υπήρχε σαφής προειδοποίηση προς τον Δ. Χριστόφια ότι ήταν επικίνδυνα τα εμπορευματοκιβώτια». Στη συνέχεια είπε: «Δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι η αντίθετη άποψη είναι λανθασμένη. Γίνονταν εκδηλώσεις έξω από τη Γενική Εισαγγελία, περιλαμβανομένου του ΕΛΑΜ. Αυτοί καθοδηγούσαν και τους μαθητές».

Μίλησε ασφαλώς και για τους χειρισμούς της ερευνητικής για το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς: ««Καλώς διώχθησαν τα άτομα που διώχθησαν ακόμη κι αν είναι πρωτοκλασάτα μέλη κόμματος. Ο Α. Κυπριανού είναι σοβαρός άνθρωπος και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα αλλά τονίζω ότι η νομική υπηρεσία δεν θα έφτιαχνε ψευδείς υποθέσεις”.