Ένοπλοι Αστυνομικοί Φρουρούν Τα Μαγαζιά Stephanides Σε Λευκωσία-Λεμεσό! (Pics)

0
84

«Ένοπλοι αστυνομικοί φρουρούν καθημερινά το μαγαζί του Στεφανίδη στη Λεμεσό που πωλεί τα rolex. Ο ένας έχει και το αυτόματο όπλο της αστυνομίας, το MP5». Το θέμα ήρθε σε γνώσιν του «Παρατηρητή» από πολίτη εδώ και περίπου έναν μήνα. Λίγο αργότερα, νέα πληροφόρηση από άλλον πολίτη: «Γνωρίζεις τι γυρεύει καθημερινά ο αστυνομικός έξω από το κατάστημα του Στεφανίδη στη Μακαρείου της Λευκωσίας;».

Του Φάνη Μακρίδη

Για όλες αυτές τις καταγγελίες υπήρχαν αμφιβολίες από πλευράς μας, μέχρι που πήγαμε οι ίδιοι για να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι αν όντως Αστυνομικοί της Πολιτείας φρουρούν τα καταστήματα της εταιρείας Stepfanides.

Από την επίσκεψή μας, λοιπόν, στη Μακαρείου της Λευκωσίας, διαπιστώσαμε ότι πράγματι πρόκειται για αστυνομικό. Μάλιστα οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε δεν αφήνουν καμία απολύτως αμφιβολία (βλ. σήμα στο κασκέτο του και όπλο στο δεξί ισχύο).

04-12-2014-astyn4

Η μεγέθυνση της φωτογραφίας δεν άφησε αμφιβολίες. Το σήμα στο κασκέτο δέιχνει ότι πρόκειται για αστυνομικό της κυπριακής Δημοκρατίας.

04-12-2014-astyn6

Οι αστυνομικοί που φρουρούν τα καταστήματα Stephanides είναι ένοπλοι. Στη Λεμεσό, μας κατήγγειλαν ότι φέρουν το αυτόματο MP5, ενώ στη Λευκωσία όπως διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι, έχουν πιστόλι.

Διερευνώντας το όλο θέμα, πληροφορηθήκαμε από έγκυρη πηγή ότι οι αστυνομικοί στο συγκεκριμένο υποκατάστημα στη Λεμεσό έφεραν το αυτόματο όπλο της Αστυνομίας, το MP5.

Μια πληροφορία που συλλέξαμε ανέφερε ότι το κράτος διαθέτει ειδικό κονδύλι γι΄ αυτούς τους αστυνομικούς, όμως, δεν διασταυρώθηκε. Μια άλλη πληροφόρηση ήθελε την ίδια την εταιρεία να πληρώνει 150 ευρώ ημερησίως για επιπλέον προστασία από την Αστυνομία.

Αυτή η τελευταία πληροφορία επιβεβαιώνεται εν μέρει από την ίδια την Αστυνομία. Όπως μας ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, η συγκεκριμένη εταιρεία μετά από αίτημά της που εγκρίθηκε, πληρώνει αστυνομικούς εν ώρα που αυτοί δεν έχουν καθήκον για να προσφέρουν υπηρεσίες στο κατάστημα. Το 75% των χρημάτων που δίνει η εν λόγω εταιρεία το παίρνουν οι αστυνομικοί και το υπόλοιπο 25% πάει στο κράτος. «Τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες που έχουν να κάνουν με αγορά υπηρεσιών από την αστυνομία» κατέληξε ο κ. Αγγελίδης.

04-12-2014-astyn3

Εξάλλου, μας αναφέρθηκε επισήμως ότι το αίτημα αντιμετωπίστηκε με θετικό φακό γιατί «έτσι θα σταλούν κάποια μηνύματα, λόγω της αύξησης του φαινομένου των ληστειών και διαρρήξεων. Το συγκεκριμένο κατάστημα έχει πληγεί πρόσφατα απ΄ αυτό το φαινόμενο».

Είσαι πλούσιος, έχεις καλύτερη αστυνόμευση…
Το θέμα που θέτει ο «Παρατηρητής» με το υφιστάμενο ρεπορτάζ, εμπερικλείεται στο ακόλουθο ερώτημα: Όσοι πολίτες αυτού του τόπου έχουν λεφτά , δικαιούνται να έχουν επιπλέον και καλύτερη αστυνόμευση/προστασία, από αυτούς που δεν έχουν οικονομική άνεση;

04-12-2014-astyn2

04-12-2014-astyn1

 

Παλιότερες δημοσιεύσεις:

Ένοπλοι αστυνομικοί φρουρούν τα μαγαζιά Stephanides σε Λευκωσία-Λεμεσό! (Pics)

Debenhams Κύπρου: Δίνουν στους καταναλωτές παραπλανητική απόδειξη (Doc)

Γ. Ν. Αμμοχώστου: Σχίστηκε το κεφάλι του, τον κράτησαν μια μέρα μέσα και του ζήτησαν 279 Ευρώ!!!

Τέρμα το φαΐ απ΄ έξω – Σε κλέβουν ακόμη και σε γυράδικα! (Docs)

Ο ανθρωπος του Μεγάλου Καναλιού πήγε στα καλλιστεία και παρανόμησε εις διπλούν! (Pics)

Απίστευτος Ο (Αναίσθητος) Κύπριος Οδηγός Σε Πάρκινγκ! (Pic&Vid)

Βρετανικά παράπονα για ξενοδοχείο στην Πάφο: «Αυτό δεν είναι 5 Αστέρων-ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ!» (Pics)

Υπεραγορές Παπαντωνίου: Γράφουν τιμή 1.70, πωλούν 3.35-Διορθώνουν το λάθος (Pics&Audio)

Πού βρίσκονται οι φθηνότερες φιάλες υγραερίου ανά επαρχία! (Docs)

Λουβί 8,70 ευρώ το κιλό! – Του προκάλεσαν αηδία! (Doc)

Είναι ο πιο φθηνός και επιβραβεύεται: Πρατήριο καυσίμων έναντι ανωτάτου! (Pic)

Παρήγγειλαν καφέ στις Φοινικούδες και τους σέρβιραν… πάγο έναντι 4,5 ευρώ! (pic)

Είναι ο πιο φθηνός και επιβραβεύεται: SO EASY Κοκ/θιάς-Νερό 35 σεντς! (pic)

Είναι ο πιο φθηνός και επιβραβεύεται: Agip Αγλαντζίας 1.324! (pics)