Απειλήθηκε απεργία στο αεροδρόμιο Λάρνακας

0
10117

Ορατό ήταν την προηγούμενη εβδομάδα το ενδεχόμενο να απεργήσουν υπάλληλοι του δημοσίου στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Κάποιοι λειτουργοί της αερολιμενικής υπηρεσίας ήταν έντονα δυσαρεστημένοι με μια απόφαση της διεύθυνσης της Πολιτικής Αεροπορίας, στην οποία υπάγονται.

Το θέμα προέκυψε με αφορμή ένα σεμινάριο που διοργάνωνε o ICAO (Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας) και είχε ως αντικείμενο τη διαχείριση κρίσεων. Επρόκειτο να διεξαχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης.

Κατά τη σύνηθη πρακτική στα εν λόγω σεμινάρια, που υπό κανονικές συνθήκες (βλ. πανδημία κορωνοϊού) διεξάγονται δια ζώσης στο εξωτερικό, συμμετέχουν αξιωματούχοι της αερολιμενικής υπηρεσίας, κλίμακας Α13 (τέσσερις στον αριθμό).

Ωστόσο, κανένα υψηλόβαθμο στέλεχος δεν ενδιαφέρθηκε για το συγκεκριμένο σεμινάριο.

Έτσι, λοιπόν, δηλώθηκε ως συμμετέχοντας στο σεμινάριο επιθεωρητής της αερολιμενικής υπηρεσίας (χαμηλότερης κλίμακας), μετά από άδεια που δόθηκε από προϊστάμενό του.

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη σεμιναρίου (07/06), ωστόσο, προέκυψε θέμα. Έπρεπε να καταβληθεί αντίτιμο συμμετοχής ύψους 500 δολαρίων, κι όταν ενημερώθηκε σχετικά η διεύθυνση της Πολιτικής Αεροπορίας, αποφάσισε να απαγορεύσει τη συμμετοχή του εν λόγω επιθεωρητή.

Ως αιτιολογία δόθηκε ότι θα έπρεπε να συμμετάσχει στο σεμινάριο υψηλόβαθμος λειτουργός.

Ο εν λόγω επιθεωρητής προθυμοποιήθηκε να καταβάλει ο ίδιος τα 500 δολάρια για τη συμμετοχή του στο σεμινάριο, χωρίς όμως να αλλάξει η απόφαση.

Έτσι χάθηκε η ευκαιρία κάποιο στέλεχος της αερολιμενικής υπηρεσίας να λάβει εκπαίδευση σε έναν σημαντικό τομέα.

Η πιο πάνω εξέλιξη προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια στελεχών της αερολιμενικής υπηρεσίας που ήταν έτοιμα για δυναμικά μέτρα.

«Ένας επιθεωρητής έχει περισσότερες πιθανότητες να έρθει αντιμέτωπος με κρίση στο αεροδρόμιο και να κληθεί να τη διαχειριστεί, κι όχι ένα υψηλόβαθμο στέλεχος» είχε σχολιάσει χαρακτηριστικά στέλεχος της αερολιμενικής υπηρεσίας.

Μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε, το συντεχνιακό όργανο ήταν ενημερωμένο και πιο συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ είχε ανάψει πράσινο για την απεργία, στέλνοντας το μήνυμα ότι θα στηρίξει οποιαδήποτε απόφαση.

Εν τέλει το πλάνο της απεργίας ματαιώθηκε, κατόπιν διαβουλεύσεων και δεύτερων σκέψεων…

ΜακΦαν

 

 

Leave a Reply