ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ: Αποσύρεται ο Κάρογιαν, παραχωρεί τη θέση βουλευτή στον Άγγελο Βότση -vid

0
2437

Με βάση συνεννόηση που έγινε πριν από τις βουλευτικές εκλογές ο ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης Μάριος Κάρογιαν θα παραχωρήσει τη θέση που εξασφάλισε ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος στη Λεμεσό, στον πρώτο επιλαχόντα.

Πρόκειται για τον Άγγελο Βότση, ο οποίος ως γνωστόν απεχώρησε από το ΔΗΚΟ περί τα τέλη του 2020 και στη συνέχεια μαζί με άλλους αποχωρήσαντες από το κόμμα, ίδρυσαν την πολιτική πλατφόρμα «Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων». Η τελευταία συνεργάστηκε στις εκλογές για το κοινοβούλιο με την ΔΗΠΑ.

Ο κ. Βότσης που εκλέγεται ανελλιπώς βουλευτής από το 2006, την Κυριακή (30/05) συγκέντρωσε 1.571ψήφους και ήταν πρώτος σε σταυρούς προτίμησης από την Δημοκρατική Παράταξη στην εν λόγω επαρχία.

Την εν λόγω «συνεννόηση» (δεν αποδέχθηκε τον όρο «συμφωνία») αποκάλυψε στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο εκλελεγμένος βουλευτής με την ΔΗΠΑ και προερχόμενο από τη «Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων», Μαρίνος Μουσιούττας.

Μετά από αλλεπάλληλες ερωτήσεις από τον δημοσιογράφο Νικήτα Κυριάκου, ο κ. Μουσιούττας διευκρίνισε ότι η συνεννόηση προνοούσε πως αν η ΔΗΠΑ δεν κέρδιζε δυο έδρες στη Λεμεσό, αλλά μια, τότε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Μάριος Κάρογιαν, θα παραχωρούσε τη θέση του στον πρώτο επιλαχόντα.

Ο κ. Μουσιούττας τόνισε πως η υλοποίηση της εν λόγω συνεννόησης θα ξεκαθαριστεί εντός των επόμενων 24 ωρών, ενώ μετά από επίμονες ερωτήσεις του Νικήτα Κυριάκου, εξήγησε ότι την Τετάρτη (02/06) υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ των στελεχών του κόμματος και της πολιτικής πλατφόρμας.

Ο Νικήτας Κυριάκου θύμισε την περίπτωση της Ελένης Θεοχάρους, η οποία παραχώρησε τη θέση της στη Βουλή σε άλλο στέλεχος της Αλληλεγγύης κι έθεσε ζήτημα παραπλάνησης των ψηφοφόρων. Ο κ. Μουσιούττας ανέφερε πως στην προκειμένη περίπτωση τα δεδομένα ήταν διαφορετικά.

Το απόσπασμα από την εκπομπή:

Leave a Reply