Έξι μήνες στον πάγο έργο ανάπλασης πλατείας σε κοινότητα της Σολέας – Κίνδυνοι για ανήλικους από την διακοπή των εργασιών -pics

0
1323

Ανησυχία εκφράζουν κάτοικοι του χωριού Κοράκου στην περιοχή Σολέας για την αναστολή των εργασιών ανάπλασης της πλατείας της κοινότητας.

Το έργο που υλοποιείται με ευρωπαϊκά κονδύλια και είναι υπό την ευθύνη της επαρχιακής διοίκησης Λευκωσίας, έχει μπει στον… πάγο από τον περασμένο Νοέμβριο κι ενώ -με βάση τη σύμβαση- θα έπρεπε να παραδοθεί τον Φεβρουάριο.

Αιτία γι΄ αυτή την εξέλιξη είναι οι διαφορές που προέκυψαν μεταξύ της Επαρχιακής Διοίκησης και της εργοληπτικής εταιρείας που είχε αναλάβει την ανάπλαση της πλατείας.

Αυτή τη στιγμή εκφράζεται προβληματισμός από κατοίκους της κοινότητας που έχει να κάνει κυρίως με θέματα ασφαλείας.

Η προσωρινή διάνοιξη των δρόμων κατόπιν αιτήματος των κοινοτικών αρχών μετά τη διακοπή των εργασιών, δεν έγινε με τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια και η υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών στο χωριό.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που παρουσιάζουμε στο παρόν δημοσίευμα, σίδερα εξέχουν τη στιγμή που ανήλικοι παίζουν στους γύρω χώρους, ενώ υπάρχουν και ακάλυπτα ανοίγματα σε διάφορα σημεία του δρόμου.

Η ανησυχία εντείνεται από το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν προκηρυχθεί νέες προσφορές για την ανάθεση σε άλλη εταιρεία για την υλοποίηση του έργου. Κατ΄ επέκταση υπάρχει αβεβαιότητα αυτή τη στιγμή.

Επικοινωνήσαμε με τον κοινοτάρχη Κοράκου, Άγγελο Καραμανή, ο οποίος μας ανέφερε ότι από πλευράς κοινοτικού συμβουλίου έχουν σταλθεί επιστολές προς τους αρμόδιους.
«Έχουμε εκφράσει και γραπτώς τις ανησυχίες για την κατάσταση που επικρατεί. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει απάντηση. Ευελπιστούμε ότι από πλευράς επαρχιακής διοίκησης και Υπουργείου Εσωτερικών θα υπάρξουν σύντομα ενέργειες για να διευθετηθεί το όλο ζήτημα», μας είπε χαρακτηριστικά.

 

Leave a Reply