Διαρρέουν φωτογραφίες με την άλλη όψη του νομίσματος για τα επεισόδια στο κέντρο της Λευκωσίας -pic

0
452

Για προβολή μόνο της μιας όψης του νομίσματος από πλευράς Μ.Μ.Ε., κάνουν λόγο κύκλοι προσκείμενοι στην Αστυνομία, σχολιάζοντας τα επεισόδια του Σαββάτου (15/02) στο κέντρο της Λευκωσίας.

Ήδη όσοι προωθούν την πιο πάνω θέση, διαρρέουν και φωτογραφικό υλικό σε κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Πρόκειται για στιγμιότυπα όπως αυτό που προβάλλουμε στο παρόν δημοσίευμα και το οποίο παρουσιάζει μικρή μερίδα διαδηλωτών να έχουν καλυμμένα τα κεφάλια με κουκούλες. Ένας εξ αυτών, μάλιστα, παρουσιάζεται να κρατά ξύλο και να δέχεται δακρυγόνο σπρέι.

Ανακοίνωση συντεχνίας αστυνομικών για τα επεισόδια: ‘Ανάλογη βία σε πετροπόλεμο και κουκουλοφόρους’

Σίγουρα η εύκολη λύση είναι η Αστυνομία όταν ξεσπούν τέτοια επεισόδια. Είναι αισχρό και πολύ βολικό για κάποιους να την θέτουν στο στόχαστρο. Το έχουμε τονίσει πολλές φορές σε επώνυμα σχόλια. Κι, ασφαλώς, υπήρξε και μια μερίδα διαδηλωτών που προκάλεσαν σύμφωνα με μαρτυρίες.

Γι΄ αυτό, άλλωστε, προβάλλουμε και την εν λόγω φωτογραφία. Δεν θέλουμε να είμαστε μονόπλευροι και να παίζουμε τα γνωστά ‘παιχνίδια’ του συστήματος.

Ωστόσο, αυτό το οποίο καταγράψαμε στις πιο πάνω αράδες, δεν… διαγράφει την (αδικαιολόγητα) πρωτοφανή σκληρότητα που επέδειξαν κάποια μέλη του αστυνομικού σώματος σε ορισμένες περιπτώσεις πολιτών.

Αναφερόμαστε στα στιγμιότυπα που παρουσιάζουν αστυνομικό να κτυπά διαδηλωτή με το κλομπ στο κεφάλι (δυο φορές), αναίτια και πισώπλατα, κι ενώ ο τελευταίος αποχωρούσε από το σημείο όπου υπήρχε ένταση.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Η στιγμή που αστυνομικός κτυπά διαδηλωτή δυο φορές με ρόπαλο στο κεφάλι -vid

Άλλη εικόνα παρουσίαζε παροπλισμένο διαδηλωτή να βρίσκεται ανάσκελα και την ίδια στιγμή όργανο της τάξης να τον πατά (αχρείαστα) στον λαιμό.

Ασφαλώς, έχουμε και το οπτικό υλικό που παρουσιάζει τον χειριστή του αντιοχλαγωγικού οχήματος να εκτοξεύει απευθείας νερό με το «κανόνι» στο πρόσωπο κοπέλας, ρίχνοντάς την αναίσθητη και τραυματίζοντάς την στο μάτι.

ΜακΦαν

 

Leave a Reply