Ντρεπόμαστε για λογαριασμό του -Το επαγγελματικό συμφέρον υπαγόρευε «θάψιμο» της υπόθεσης Ελευθερίου κι εν τέλει αυτό έκανε

0
1523

Διερωτηθήκαμε γιατί ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους μέχρι και τις 9 Φεβρουαρίου που ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, δεν είπε τίποτα για το θέμα της Άντρης Ελευθερίου.

Ως γνωστόν, η Κύπρια διακεκριμένη αθλήτρια τον περασμένο Ιανουάριο κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίησή της από γνωστό αθλητικό παράγοντα.

Και παρ΄ όλο που η υπόθεση αυτή της προκάλεσε αίσθηση παγκυπρίως και κυριαρχούσε στην επικαιρότητα, ο κ. Παπαχαραλάμπους δεν έβγαλε άχνα…

Το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει ήταν να τοποθετηθεί δημοσίως καλώντας τις αρχές να διερευνήσουν την καταγγελία.

Τελικά τον γρίφο έλυσε μια και καλή η ανεξάρτητη βουλευτής Άννα Θεολόγου. Όπως μας πληροφόρησε (10/02), ο δικηγόρος του προσώπου που καταγγέλθηκε για την σεξουαλική κακοποίηση είναι ο Λούκας Χαβιαράς.

Ο τελευταίος εργάζεται στο δικηγορικό γραφείο Κούσιος, Κορφιώτης, Παπαχαραλάμπους ΔΕΠΕ. Το δικηγορικό γραφείο στο οποίο είναι συνέταιρος ο κ. Παπαχαραλάμπους.

Με απλά λόγια, για τον Παπαχαραλάμπους υπήρχε καραμπινάτη περίπτωση σύγκρουσης συμφερόντων. Ή αν προτιμάτε, ασυμβίβαστο. Η μια ιδιότητά του δεν μπορούσε να «παντρευτεί» με την άλλη.

Ο τότε επικεφαλής της επιτροπής δεοντολογίας και προστασίας αθλητισμού, το λιγότερο που είχε να κάνει ήταν να δημοσιοποιήσει ο ίδιος αυτή του τη σχέση. Αυτό υπαγορεύουν οι βασικοί κανόνες ηθικής.

Το πιο σωστό, βέβαια, θα ήταν να παραιτηθεί άμεσα από την εκπροσώπηση του καταγγελλόμενου ή από την προεδρία της επιτροπής.

Δεν έπραξε τίποτα από τα δυο, όμως. Προτίμησε να σιγήσει.

Κι αυτή η σιωπή του ως προασπιστής των συμφερόντων του αθλητισμού, εξυπηρετούσε το επαγγελματικό του συμφέρον.

Όλα αυτά, βέβαια, για τον Παπαχαραλάμπους είναι ψιλά γράμματα. Όπως μας πληροφόρησε η Άννα Θεολόγου, όταν τον ρώτησε στη συνεδρία της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών αν αληθεύει ότι ο Λούκας Χαβιαράς είναι υπάλληλος του γραφείου του, απάντησε με το αμίμητο: «Ναι, so what;».

Ο άνθρωπος που ήταν ταγμένος να υπηρετεί τον αθλητισμό, έκανε την πάπια εις βάρος του αθλητισμού και υπέρ των προσωπικών του συμφερόντων. Και το χειρότερο είναι ότι αδυνατεί να το αντιληφθεί.

Το επαγγελματικό συμφέρον υπαγόρευε «θάψιμο» της υπόθεσης Ελευθερίου κι εν τέλει αυτό έκανε: «Έθαψε» την υπόθεση ως πρόεδρος της επιτροπής δεοντολογίας.

Κ. Παπαχαραλάμπους, ντρεπόμαστε για λογαριασμό σας.

Φάνης Μακρίδης

Leave a Reply