Η Κυριακή που θα θέλει να ξεχάσει ο Αναστασιάδης -Φέρεται να είπε ότι οι πολιτογραφήσεις άφηναν στο γραφείο του 300 εκ. ευρώ ετησίως

0
480
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ στο Crans Montana της Ελβετίας, Τρίτη 4 Ιουλίου 2017. Συνεχίζονται οι συνομιλίες και σήμερα, 7η ημέρα, της Διάσκεψης για το Κυπριακό στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας και η 2η μέρα της διαπραγμάτευσης για το κρίσιμο κεφάλαιο των Εγγυήσεων και της Ασφάλειας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΚΥΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Σίγουρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, δεν θα θέλει να θυμάται για πολύ την περασμένη Κυριακή (10/01).

Αρκεί απλώς μια προσεκτική ανασκόπηση του Τύπου κατά τη συγκεκριμένη ημέρα, για να καταλάβει κανείς τι εννοούμε.

Ας αρχίσουμε με εκείνο το σφυροκόπημα ερωτήσεων που δέχθηκε στη συνέντευξη με το δημοσιογραφικό δίδυμο της εφημερίδας «Πολίτης» (Μανώλης Καλατζής και Κώστα Κωνσταντίνου)…

Ο Αναστασιάδης πιέστηκε αρκετά (αν παρακολουθήσετε την εναλλαγή ερωταπαντήσεων θα καταλάβετε πως «άναψε» η κουβέντα) σε σχέση με το θέμα των πολιτογραφήσεων, αποτυγχάνοντας στο τεστ. Επειδή, πολύ απλά, δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις.

ΚΥΠΡΟΣ: Πολιτογράφηση και άδειες οπλοφορίας σε Ρώσο μεγιστάνα -Φοβάται για τη ζωή του και καταζητείται -docs

Αρχικά πήγε να τα ρίξει στους επιχειρηματίες ανάπτυξης γης και στους παροχείς σχετικών υπηρεσιών, αλλά κόπηκε η φόρα του όταν του επισημάνθηκε ότι τα διαβατήρια εγκρίνονταν από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ακολούθησαν σύντομες ερωταπαντήσεις, μέσα από τις οποίες ο Πρόεδρος προσπαθούσε να αποποιηθεί ευθυνών επιστρατεύοντας φτωχά (επιεικής ο όρος) επιχειρήματα.

Μεταξύ άλλων, διερωτήθηκε «πώς θα εξακριβωνόταν» ότι οι ενδιαφερόμενοι για απόκτηση κυπριακών διαβατηρίων είχαν δηλώσει ψευδή στοιχεία, για να πάρει την εξής απλή απάντηση: «Όπως εξακριβώνεται τώρα. Με έρευνα».

Κι αφού ο Πρόεδρος είδε κι απόειδε αδυνατώντας να τα βγάλει πέρα, κατέληξε με αμυντική, πλην όμως βολική, τοποθέτηση: «100 φορές να μην έμπλεκα με τα διαβατήρια».

Την Κυριακή (10/01) υπήρχε ένα άλλο πολύ ενδιαφέρον δημοσίευμα. Ο διευθυντής σύνταξης της «Καθημερινής», Ανδρέας Παράσχος, ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός σε σχόλιό του.

Υπό τον τίτλο «Μας πήρε ο δαίμονας», απέδωσε τη ζοφερή εικόνα που υπάρχει γύρω μας, καταλήγοντας στις ακόλουθες ενδιαφέρουσες αράδες: «Είχε όμως αντιληφθεί ότι ‘τα χρυσά διαβατήρια’ ήταν η κότα με τα χρυσά αβγά, που όπως φέρεται να εκμυστηρεύτηκε σε μια νύχτα ευθυμίας στην Αθήνα, άφηνε στο Γραφείο του 300 εκατ. ετησίως, που τα πήγαινε μετά στις Σεϋχέλλες με ιδιωτικές πτήσεις. Γι’ αυτό στο Μoν Πελεράν δεν πήρε Βαρώσι και Μόρφου και στο Κραν Μοντάνα λύση. Αιφνιδίως όμως το Al Jazeera σήκωσε τη σκεπή και φάνηκε ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός, όπως και η κουστωδία του και πως εμάς τελικά μας πήρε ο δαίμονας!».

Σε ό,τι αφορά το θέμα των πολιτογραφήσεων, εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα άλλο…

Φάνης Μακρίδης

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ο διευθυντής της “Καθημερινής” Ανδρέας Παράσχος, επανήλθε με νέο δημοσίευμα σε σχέση με τα όσα έγραφε την Κυριακή (10/01), διευκρινίζοντας τα ακόλουθα: “Σε συνέχεια σχετικού άρθρου μου στην εφημερίδα ημερομηνίας 10.01.21 θα ήθελα να διευκρινίσω πως στην τελευταία παράγραφο εσφαλμένα αναπαράγονται ψίθυροι σχετικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι οποίοι δεν τεκμηριώνονται με ανάλογα στοιχεία.

Αυτό είναι λάθος και δεν μας εκφράζει ως πρακτική στην εφημερίδα μας.

Αντρέας Παράσχος
Διευθυντής
Η Καθημερινή Κύπρου”.

Leave a Reply