Γιατί οι Ρώσοι συνεχίζουν να αγοράζουν σπίτια στην Κύπρο, παρά τον τερματισμό του Επενδυτικού Προγράμματος

0
864

Δημοσίευμα στη Ρωσία (lenta.ru) αναφέρει ότι πολίτες της χώρας εξακολουθούν να αγοράζουν σπίτια στην Κύπρο παρά το γεγονός ότι το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα μπαίνει στον πάγο.

Το ρεπορτάζ επικαλείται ειδικούς, οι οποίοι ερμηνεύοντας το φαινόμενο, αναφέρουν πως Ρώσοι υπήκοοι θέλουν να αποκτήσουν βίζα παραμονής. «Η αγορά ακινήτων στην Κύπρο σου επιτρέπει να αποκτήσει μόνιμη άδεια παραμονής» προστίθεται στο δημοσίευμα.

«Τέτοιες αγορές είχαν ζήτηση, ακόμα και πριν σταματήσει το επενδυτικό πρόγραμμα. Ρώσοι δεν ήθελαν να αποκτήσουν κυπριακό διαβατήριο, αλλά ήθελαν να αποκτήσουν μόνιμη παραμονή στην Κύπρο» λένε ειδικοί.

Η μεγαλύτερη ζήτηση είναι για σπίτια και μικρά διαμερίσματα για 500-600.000 ευρώ, κυρίως στην Λεμεσό, όπου έχει σχηματιστεί ρωσική κοινότητα. Ενδιαφέρον υπάρχει και για περιοχές όπως η Λάρνακα, η Πάφος και η Αμμόχωστος. Την ίδια στιγμή, βάσει του ρεπορτάζ, δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση στη Λευκωσία.

Ειδικοί υποδεικνύουν ότι οι Κύπριοι επιχειρηματίες ανάπτυξης γης, στην παρούσα φάση προσφέρουν καλές τιμές στους υποψήφιους αγοραστές και επενδυτές που ενδιαφέρονται για αγορά ακινήτου.

Διατυπώνεται ακόμη η θέση ότι πολύς κόσμος αγοράζει ακίνητα για μελλοντική μεταπώλησή τους.

Νωρίτερα τον Δεκέμβριο είχε αναφερθεί ότι Ρώσοι σπεύδουν να αγοράσουν σπίτια σε άλλες χώρες για απόκτηση διαβατηρίων. Αν εξαιρέσουμε την Κύπρο, το ενδιαφέρον τους στρέφεται σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία.

Leave a Reply