ΚΥΠΡΟΣ: Πρωτοφανή υπόθεση εξετάζει η Αστυνομία -Της έταξε 1.600 ευρώ για… ποδολατρεία και εν τέλει παραδέχθηκε διείσδυση δια της βίας

0
849

Πρωτοφανή υπόθεση εξετάζει η Αστυνομία Κύπρου.

Του Φάνη Μακρίδη

Άνδρας που φέρεται να έχει απασχολήσει τις αρχές για σεξουαλικής φύσεως αδικήματα, βάσει ομολογίας του, έταζε χρηματικά ποσά σε γυναίκες με αντάλλαγμα να προβεί σε… ποδολατρεία.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΚΥΠΡΟΣ – ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΔΟΛΑΤΡΕΙΑΣ: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση στη γυναίκα που κατήγγειλε διείσδυση δια της βίας

Ωστόσο, σύμφωνα με καταγγελία που εξετάζει το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων, σε τουλάχιστον μια περίπτωση δεν έμεινε μέχρι εκεί.

Ο εν λόγω άνδρας, κατόπιν καταγγελίας γυναίκας, συνελήφθη από άνδρες που υπηρετούν στο ΤΑΕ επαρχίας της Κύπρου την περασμένη Παρασκευή (08/01) για σεξουαλική κακοποίηση δια διείσδυσης και παραδέχθηκε στις αρχές το αδίκημα με θεληματική του κατάθεση.

Μάλιστα, ανέφερε πως προέβη σε πανομοιότυπα αδικήματα σε τέσσερις τουλάχιστον περιπτώσεις, χρησιμοποιώντας ψεύτικο προφίλ στο facebook, που έφερε όνομα γυναίκας.

Η καταγγελία
Το κουβάρι της εν λόγω υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται από την Αστυνομία στις 07/01/2020 όταν γυναίκα κατήγγειλε τον ύποπτο.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε ανακρίτρια του ΤΑΕ, στις 2 Ιανουαρίου γυναίκα της έστειλε μήνυμα στο facebook και της ανέφερε πως έχει έναν γνωστό, ο οποίος θα της έδιδε 1.600 ευρώ για να της γλείψει και να της μυρίσει τα πόδια.

Η καταγγέλλουσα δέχθηκε να την φέρει σε επαφή με τον άγνωστο άνδρα, ο οποίος διευθέτησε ραντεβού μαζί της στις 07/01.

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, συναντήθηκαν γύρω στις 18:00 της ίδιας ημέρας έξω από εργοστάσιο σε γνωστό προάστιο πόλης της Κύπρου και της ζήτησε να εισέλθει και να καθίσει στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.

Με βάση τα όσα ανέφερε η ανακρίτρια της υπόθεσης ενώπιον δικαστηρίου, ο ύποπτος αφού πρώτα προέβη σε «ποδολατρεία» προσπάθησε να προβεί σε διείσδυση με τη βία (σημ. λόγω της υφής της υπόθεσης παραλείπουμε συνειδητά να αναφερθούμε σε σχετικές λεπτομέρειες που ειπώθηκαν ενώπιον δικαστηρίου). Τελικά το έπραξε χρησιμοποιώντας δάκτυλο του χεριού του, παρά την αντίσταση της παραπονούμενης.

Αφού πρώτα ο εν λόγω άνδρας ολοκλήρωσε τα σχέδια του και κάπνισε ένα τσιγάρο, μετέφερε την γυναίκα στο αυτοκίνητό της.

Της είπε να περιμένει εκεί για λίγο, μέχρι να έρθει φίλος του στο σημείο για να του φέρει τα λεφτά που της είχε υποσχεθεί.

Όμως, μόλις η κοπέλα κατέβηκε από το αυτοκίνητο, αυτός απεχώρησε από το σημείο.

Εν συνεχεία, η γυναίκα, αφού πρώτα μετέβη σε σπίτι φίλης της και την ενημέρωσε γι΄ αυτό που της είχε συμβεί μετέβη σε αστυνομικό σταθμό και κατήγγειλε το περιστατικό.

Αναγνωρίστηκε από τατουάζ
Στη μαρτυρία που έδωσε, ανέφερε κάποια χαρακτηριστικά τατουάζ που έφερε ο ύποπτος και εν συνεχεία η Αστυνομία κατέληξε σε συγκεκριμένο πρόσωπο στη βάση των περιγραφών, μαρτυρίας αξιόπιστου συνεργάτη της, αλλά και οπτικού υλικού από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Την Παρασκευή (08/01) εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, καθώς και έρευνας του αυτοκινήτου και της οικίας του καταγγελλόμενου, ο οποίος συνελήφθη το ίδιο βράδυ.

Ο ύποπτος κατά τη σύλληψή του ανέφερε: «Εν ποδολατρεία που έκαμα, ένεν κάτι».

Ο συλληφθείς προέβη σε θεληματική κατάθεση και παραδέχθηκε τη διάπραξη του αδικήματος. Επιπλέον, ομολόγησε ότι μέσω του ψεύτικου προφίλ εντόπισε συνολικά τέσσερις κοπέλες με τις οποίες συναντήθηκε για ποδολατρεία.

Εδώ να σημειωθεί ότι η Αστυνομία εξετάζει σε βάρος του υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης δια διείσδυσης.

Διάταγμα 6ήμερης προσωποκράτησης
Εντός της ημέρας (09/01) ο ύποπτος οδηγήθηκε σε Επαρχιακό Δικαστήριο, με την Αστυνομία να αιτείται στην έδρα την έκδοση διατάγματος 8ήμερης προσωποκράτησης.

Ο Θανάσης Αθανασίου, δικηγόρος του υπόπτου, διαφώνησε με το αίτημα της Αστυνομίας και εν τέλει το Δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα προσωποκράτησης για έξι ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως το μέλος της Αστυνομίας που παρουσίασε την υπόθεση στο Δικαστήριο, ανέφερε πως «πρόκειται για ένα από τα πιο σοβαρά αδικήματα του ποινικού κώδικα και σε περίπτωση καταδίκης επιφέρει ποινή φυλάκισης δια βίου».

Έχουν δοθεί μέχρι στιγμής 13 καταθέσεις, θα ληφθούν ακόμη 5, ενώ εκκρεμούν επιστημονικές και άλλες εξετάσεις.

Η παραπονούμενη θα εξεταστεί και από ιατροδικαστή της Δημοκρατίας.

Leave a Reply