Ευχέρεια για εξαφάνιση στοιχείων σε σχέση με σκανδαλώδεις πολιτογραφήσεις -Κοροϊδία από Γ. Εισαγγελέα, Γ. Σαββίδη

0
174

Το τι συνέβαινε με το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα ήταν καλά εμπεδωμένο εδώ και πάρα πάρα πολύ καιρό.

Από τότε που σύμφωνα με Ελλαδικά Μ.Μ.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης φερόταν να αποφάσισε να στερήσει την ευρωπαϊκή ανέλιξη του Χρήστου Στυλιανίδη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επειδή ο Κύπριος πολιτικός δεν πρόφερε επαρκή κάλυψη για τα χάλια μας.

Ο αρθρογράφος Γιώργος Λακόπουλος στις 29/07/2019 και υπό τον τίτλο «Σκάνδαλο στην Κύπρο: Ο Αναστασιάδης έκοψε από επίτροπο τον Χρ. Στυλιανίδη και στέρησε από την χώρα του μια επιτυχία», έγραφε ότι «Αυτή η εθνικά επιζήμια για την Κύπρο, αλλά και για την Ελλάδα στάση, αποδίδεται στην επίμονη άρνηση του Στυλιανίδη να προσφέρει κάλυψη στο σκάνδαλο με τις «χρυσές βίζες» που δίνει ακόμη και σε ύποπτα πρόσωπα το κυπριακό κράτος και έχει εξελιχθεί σε πανευρωπαϊκό σκάνδαλο».

Το καλοκαίρι του 2020, βέβαια, ο Al Jazeera ξεγύμνωσε την κυπριακή πολιτεία. Το διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο απεκάλυψε συγκεκριμένες περιπτώσεις πολιτογραφηθέντων που μας άφηναν πλήρως εκτεθειμένους.

Οι κυπριακές Αρχές κινητοποιήθηκαν πολύ αργότερα. Για να καταλάβετε πόσο αργά κινήθηκε ουσιαστικά η κυπριακή πολιτεία, οι πρώτες έρευνες των ανακριτών για τις πολιτογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν περί τα μέσα Δεκεμβρίου.

Είναι ενδεικτικό ότι στις 15/12 εκτελέστηκαν εντάλματα έρευνας σε γραφεία εμπλεκομένων σε αξιοπερίεργη υπόθεση…

Με απλά λόγια, αν κάποιος είχε στοιχεία που τον ενοχοποιούν σε σχέση με τις πολιτογραφήσεις είχε τον χρόνο να τα εξαφανίσει.

Κι ενώ ελέω ετεροχρονισμένων αντανακλαστικών οι έρευνες της Αστυνομίας καθίστανται πολύ δύσκολες, είχαμε και τον Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη να παίζει με τη νοημοσύνη μας.

Μας είπε πως δεν είχε ανάψει πράσινο φως για δημοσιοποίηση του πορίσματος της ερευνητικής επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις, επειδή δεν θέλει να μολυνθούν οι έρευνες της Αστυνομίας. Αναφέρεται στις έρευνες που είναι καταδικασμένες να αποτύχουν, λόγω του χρόνου που παρήλθε.

Η προσπάθεια του Πρόεδρου Αναστασιάδη προ μιας εβδομάδας να μας πει ότι δεν τίθεται θέμα αδιαφάνειας (με γραπτή τοποθέτηση ανέφερε ότι θα αποκαλυφθεί το πόρισμα χωρίς να παρουσιάζονται κάποια σημεία για να μην επηρεαστούν οι έρευνες), ήταν μόνο για τις εντυπώσεις.

Δεν μπορείς να μιλάς για διαφάνεια όταν αποκρύπτεις ουσιαστικά στοιχεία από μια έρευνα που ολοκληρώθηκε από τον Ιούλιο του 2020.

Ένα κι ένα κάνουν δυο. Σ΄ αυτό τον τόπο, όμως, κάναμε επιστήμη ακόμη και το αυτονόητο.

Leave a Reply