Πλέον μπήκε στο στόχαστρο η Έμιλυ Γιολίτη. Κι ασφαλώς δεν αναφερόμαστε σε μηλόπιτες…

0
465

Με την ανάληψη των καθηκόντων της Έμιλυς Γιολίτη, διατυπώσαμε ενυπόγραφα τη θέση ότι δεν πρέπει να την κρίνουμε για τον τρόπο ζωής της (life style), αλλά ως υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης.

Του Φάνη Μακρίδη

Προσεγγίζοντάς την παρουσία της στα πολιτικά δρώμενα πάντα με αυτή τη λογική, εντοπίζουμε δυο γκάφες μέσα σε πολύ μικρή χρονική περίοδο.

Την Πέμπτη (03/12) στράφηκε εναντίον των μελών της Αστυνομίας Κύπρου, ενός σώματος του οποίου προΐσταται πολιτικά.

Είπε πως δεν θα παραχωρούνται πλέον με ευκολία ειδικές άδειες σε αστυνομικούς για μερική απασχόληση (χρησιμοποίησε τον αγγλικό όρο part time).

Ίσως η μόνη κατηγορία υπαλλήλων δημοσίων υπαλλήλων που έχει εξαθλιωθεί βρέθηκε να κατηγορείται. Και μάλιστα από την υπουργό που υποτίθεται πως σε έναν βαθμό θα έπρεπε να διαφυλάττει τα συμφέροντα τους.

Μοιραία έθεσε εαυτόν στο στόχαστρο αρκετών μελών της αστυνομικής δύναμης…

Το μεγάλο ερωτηματικό που έμεινε να αιωρείται είναι τι ακριβώς ώθησε την Γιολίτη σ΄ αυτή την τοποθέτηση κατά το συγκεκριμένο χρονικό σημείο. Με ποιά αφορμή την έκανε και πού ακριβώς αποσκοπούσε…

Πολλοί μίλησαν για προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά καυτά ζητήματα της κοινωνίας και την δικαιολογημένη πίεση που ασκείται στην κυβέρνηση. Κι όχι αδίκως…

Την Παρασκευή (04/12), η υπουργός προκάλεσε εκ νέου ερωτηματικά. Σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Alpha επιχείρησε να διαψεύσει ότι δόθηκαν άδειες οπλοφορίας σε νυν ή πρώην πολιτικά πρόσωπα.

Κι όμως σύμφωνα με αποκαλυπτικό απόρρητο έγγραφο που δημοσιοποιήσαμε λίγες ώρες αργότερα στον «Παρατηρητή», το ίδιο το υπουργείο Δικαιοσύνης απαντώντας σε ερώτημα (29/01/2020) της Βουλής (για την ακρίβεια, ερώτημα του Γιώργου Περδίκη όπως αποκάλυψε ο ίδιος μια ημέρα αργότερα), ξεκαθάριζε πως από τις 55 άδειες οπλοφορίας που ήταν σε ισχύ οι επτά δόθηκαν σε νυν και πρώην πολιτικούς.

Σχετικό δημοσίευμα:  ΕΓΓΡΑΦΑ: Δεν στέκει η δήλωση Γιολίτη για άδειες οπλοφορίας –Επτά πολιτικοί με όπλο τον Ιανουάριο του 2020 -docs

Δεν ήταν καλά ενημερωμένη; Δεν την συμβούλεψαν σωστά; Ό,τι κι αν έγινε, όφειλε η υπουργός να γνωρίζει ή/και να είναι πιο σωστή.

Η κα Έμιλυ Γιολίτη τίθεται πλέον στο στόχαστρο και καλείται να αποδείξει πως έχει συναίσθηση πού βρίσκεται και ότι θέλει να υπηρετήσει (μόνο) το δημόσιο συμφέρον.

Leave a Reply