Κυπριανού: «Στημένες» Οι Υποθέσεις Για Μαρί, Δρομολαξιά Και Οικονομία

0
63

«Στημένη» η Ερευνητική Επιτροπή για την οικονομία! Αυτό υποστηρίζει ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Σε συνέντευξή του στον Μανώλη Καλατζή («Πολίτης») δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «εξυπηρετεί την κυβέρνηση η έκδοση πορίσματος από τη συγκεκριμένη επιτροπή». Και προσπάθησε να επιχειρηματολογήσει λέγοντας: «Το είδατε το πόρισμα; Το πόρισμα λέει ότι δήθεν ο κ. Χριστόφιας είπε ‘εγώ κυβερνώ και κάνω ό,τι θέλω’. Πού το ανακάλυψαν αυτό;».

Σε άλλο σημείο των τοποθετήσεών του ανέφερε: «Θεωρώ ότι είχαν διαμορφωμένη δική τους άποψη, την οποία πέρασαν στο πόρισμα που εκδώσανε, απαξιώνοντας ουσιαστικά το πόρισμα».

Τα ίδια πάνω κάτω είπε και για το πόρισμα Πολυβίου σε σχέση με τη φονική έκρηξη στο Μαρί. «Τον κ. Πολυβίου, όμως, τον διόρισε η κυβέρνηση Χριστόφια, με τη δέσμευση ότι θα αποδεχθεί το πόρισμα χωρίς ωστόσο να το πράξει» ρώτησε ο Μανώλης Καλατζής τον Άντρο Κυπριανού, ο οποίος όμως συνέχισε στο ίδιο τέμπο κατηγορώντας τον Πολυβίου ως μη αντικειμενικό και άνθρωπο που «έδειχνε πάντα έναν υπερβάλλοντα ζήλο στα διάφορα θέματα που χειριζόταν».

Ο Άντρος Κυπριανού, «έριξε» και την υπόθεση της Δρομολαξιάς. Το αποδίδει σε προσπάθεια της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει και να αποστρέψει από πάνω της τα επικριτικά βλέμματα. Και δεν έμεινε μέχρι εκεί… Είπε ότι η εμπλοκή του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου σχετίζεται με οικογενειακά συμφέροντα…

* To πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για την Οικονομία δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα.