ΛΕΜΕΣΟΣ: Σύλληψη 25χρονου για την πυρκαγιά στον Πύργο -Είχε δυο πλαστικά δοχεία και σπίρτα, όμως τα είπε αλλιώς στους ανακριτές

0
3883

Από τσιγάρο που πέταξε σε ξηρά χόρτα ισχυρίζεται ότι ξεκίνησε η φωτιά σε περιοχή της κοινότητας Πύργου, 25χρονος ύποπτος.

Τέθηκε το πρωί υπό πενθήμερη κράτηση από το επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού.

Η φωτιά είχε ξεσπάσει μια περίπου ώρα πριν από τη μεγάλη φονική πυρκαγιά στον Αρακαπά και έκαψε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και πεύκα.

Για την κατάσβεση της κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του υπόπτου μετά από μαρτυρία από οδηγό, που αντιλήφθηκε το όχημα του 25χρονου να απομακρύνεται από την περιοχή, την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Το όχημα του ανακόπηκε από περιπολικό στη λεωφόρο Αμαθούντος, ενώ σε έρευνα εντοπίστηκαν σε αυτό δυο πλαστικά δοχεία από τα οποία αναδυόταν οσμή εύφλεκτης ύλης και στην κατοχή του ένα κουτί με σπίρτα.

Ανακρινόμενος στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού, ο 25χρονος είπε «έκαμα λάθος» και ισχυρίστηκε ότι η φωτιά ξεκίνησε από τσιγάρο που πέταξε σε ξηρά χόρτα και ότι επιχείρησε να τη σβήσει ανεπιτυχώς.

Ο δικηγόρος του υπόπτου δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του για περίοδο πέντε ημερών σε σχέση με το αδίκημα της πρόκλησης πυρκαγιάς.

Leave a Reply