Ο Αδάμου κλήθηκε να πει αν του έκανε πρόταση για υπουργοποίηση ο Αναστασιάδης – «Να μεν πιούμε τον καφέ μας;»

0
4516

Φούντωσε τα σενάρια ανασχηματισμού η εθιμοτυπική συνάντηση μεταξύ του απερχόμενου πρόεδρου της Βουλής, Αδάμου Αδάμου, και του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι και όταν ο κ. Αδάμου εξερχόταν του προεδρικού δέχθηκε ερωτήσεις από δημοσιογράφους, σε σχέση με τον ανασχηματισμό.

Ρωτήθηκε ξεκάθαρα κατά πόσον του έγινε πρόταση υπουργοποίησής του. Ο κ. Αδάμου ανέφερε ότι η συνάντηση είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα και ότι δεν του έγινε οποιαδήποτε πρόταση.

Οι δημοσιογράφοι επέμειναν, ενώ του επισημάνθηκε ότι έκανε αρκετή ώρα στο προεδρικό μέγαρο, με τον κ. Αδάμου να απαντά με χιουμοριστική διάθεση: «Να μεν πιούμε τον καφέ μας;».

Εδώ να σημειωθεί ότι ο επερχόμενος ανασχηματισμός έχει συνδεθεί με την δεδηλωμένη επιθυμία του Κωνσταντίνου Ιωάννου για αποχώρησή του από τη θέση του Υπουργού Υγείας.

Ταυτόχρονα, βάσει της εξαγγελθείσας θέσης του προεδρικού για ανασχηματισμό καθολικής αποδοχής τροφοδοτήθηκαν διάφορα σενάρια. Ένα απ΄ αυτά θέλει τον Δρ Αδάμου να αναλαμβάνει θέση υπουργού Υγείας στη θέση του κ. Ιωάννου.

Ο κ. Αδάμου είναι πρόσωπο ευρείας αποδοχής. Επί θητείας του στην προεδρία της Βουλής δεσμεύτηκε για διαφάνεια και διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο για αποκάλυψη της λίστας Γιωρκάτζη, αλλά και των 22 ονομάτων ΠΕΠ με κόκκινα δάνεια στον Συνεργατισμό.

Leave a Reply