ΔΟΛΟΦ. ‘ΜΑΡΙΟΥΘΚΙΑ’: Ήταν όλα πολύ καλά γνωστά σε αστυνομικούς κύκλους -Στον φυσικό αυτουργό η προσοχή

0
3130

Το γεγονός ότι ο 34χρονος Μάριος Γεωργίου, άλλως «Μαριούδκιας», αποτελούσε στόχο εγκληματικών στοιχείων, ήταν καλά εμπεδωμένο σε αστυνομικούς κύκλους και ιδιαίτερα σε όσα μέλη της δύναμης υπηρετούσαν σε υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με την πάταξη σοβαρού εγκλήματος (ΤΑΕ, ΥΚΑΝ κτλ.).

Το ίδιο ισχύει και για το ιστορικό των υποθέσεων στις οποίες ενεχόταν το 34χρονο θύμα. Γνώριζαν και τις ενασχολήσεις του στο παρελθόν και στο παρόν, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι τελευταίως είχε ρευστότητα και είχε επενδύσει σε επιχείρηση πώλησης πολυτελών και εκλεκτών σπορ αυτοκινήτων.

Εξάλλου, όπως είχαμε γράψει από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η δολοφονία, το όνομα του θύματος ήταν καλά γνωστό και στους δημοσιογράφους του αστυνομικού ρεπορτάζ.

Οι δυο υποθέσεις που τον έφεραν στο προσκήνιο…
Ο «Μαριούθκιας» είχε βρεθεί στο επίκεντρο του ρεπορτάζ τον Μάιο του 2019 όταν και είχε συλληφθεί για υπόθεση κατοχής 1,5 κιλού κοκαΐνης. Τότε είχε τεθεί υπό κράτηση μαζί με άλλο νεαρό, αλλά είχε συνεργαστεί με την ΥΚΑΝ και είχε κατονομάσει άλλο πρόσωπο ως τον «εγκέφαλο» της υπόθεσης.

Η δε ποινή που είχε επιβληθεί στον Μαριούθκια και στον άλλο νεαρό, όταν οδηγήθηκαν στο δικαστήριο για την υπόθεση, ήταν επιεικής (φυλάκιση δύο και έξι χρόνων, αντίστοιχα) λόγω αυτής της συνεργασίας με την Αστυνομία.

Ήξερε καλά η Αστυνομία
Αστυνομικές πηγές μας αναφέρουν ότι υπήρχε επαρκής πληροφόρηση και για απειλές που δεχόταν ο «Μαριούθκιας», αλλά και από ποιους κύκλους λάμβανε μηνύματα ο 34χρονος.
Εδώ να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Ιανουάριο η Αστυνομία είχε εντοπίσει οπλισμό στην περιοχή Κελιών – Τρούλλων, στη βάση πληροφόρησης για σχεδιαζόμενη δολοφονική ενέργεια σε βάρος του 34χρονου.

Εκτελεστής με εκπαίδευση

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως με βάση όλα τα πιο πάνω, αλλά και το γεγονός ότι η εγκληματική ενέργεια σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε με ακρίβεια, κάνει τους εξεταστές της υπόθεσης να μην αναλώνουν τόσο χρόνο στο ιστορικό του «Μαριούθκια», το οποίο άλλωστε δεν τους ήταν άγνωστο.

Τα μέλη της Αστυνομίας έχουν ενώπιόν τους ένα δράστη που εκτέλεσε το πλάνο του με ταχύτητα και ακρίβεια, κάτι που δείχνει πως έχει στρατιωτική εκπαίδευση.

Ακόμη, δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο φυσικός αυτουργός να είναι από το εξωτερικό.

Όλα αυτά είναι στα υπόψιν των εξεταστών της υπόθεσης και ελπίζουν να εντοπίσουν ενδεχόμενο λάθος του εκτελεστή και προσώπου ή προσώπων που τον βοήθησαν να φέρει σε πέρας την αποστολή του.

Θυμίζουμε ότι το έγκλημα έγινε στον δρόμο Μενεού – Περβολιών, τη στιγμή που ο «Μαριούθκιας» κατευθυνόμενος προς την οικία του με το σπορ αυτοκίνητό του (προηγουμένως βρισκόταν σε γυμναστήριο στην Αραδίππου), ελάττωσε ταχύτητα πριν φτάσει σε κύρτωμα οδοστρώματος. Εκείνη τη στιγμή ο εκτελεστής πυροβόλησε προς το μέρος του 5-6 με φορές (εντοπίστηκαν πέντε κάλυκες στη σκηνή), ενώ έπληξε το θύμα με τρεις βολίδες.

Σύμφωνα με τη νεκροτομή που διενήργησαν στη σορό του οι ιατροδικαστές της Δημοκρατίας Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, η μια βολίδα διαπέρασε το κεφάλι του (τραύμα εισόδου στη δεξιά κροταφική χώρα), η άλλη έπληξε το θύμα στον δεξί ώμο και στη συνέχεια προκάλεσε τραύμα στους πνεύμονες, ενώ η τρίτη διαπέρασε το αριστερό του μπράτσο.

Ο δράστης αποχώρησε από το σημείο με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού.

Φ.Μ.

Leave a Reply