Ποιοι είναι όλοι αυτοί που ζητούν την ψήφο μας

0
10044

Ποιοι είναι όλοι αυτοί που ζητούν την ψήφο μας;

Χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, εντοπίζεις ανάμεσά τους ανθρώπους με παχυλούς μισθούς, βολεμένους.

Είναι αυτοί που χωρίς ενδοιασμό ενετάχθησαν στο «σύστημα» και το αξιοποίησαν για ιδίον όφελος.

Έκαναν χατίρια κι ανταπέδωσαν τις χάρες… Έτσι κατάφεραν να αναρριχηθούν επαγγελματικά και κοινωνικά.

Έκλεισαν τα μάτια μπροστά σε σκάνδαλα ολκής, όμως σε άλλες περιπτώσεις φορούσαν το προσωπείο του… τέρατος ηθικής.

Βλέπετε, οι ηθικές αναστολές τους ρυθμίζονταν ανάλογα με το ποιος βρισκόταν απέναντί τους, τι χρώμα είχε, σε ποιο χώρο ανήκε.

Και κάποτε, αν και ήθελαν να την φέρουν σε κάποιον, δεν το έκαναν, επειδή αυτός ο «κάποιος» τους είχε στο χέρι… Κάλυπτε ο ένας τον άλλον. Αντίπαλοι, αλλά και συνένοχοι…

Σε άλλες περιπτώσεις δεν δίσταζαν να σπιλώσουν το όνομά τίμιων ανθρώπων και να τους διαολοστείλουν, απλώς και μόνο γιατί αυτό επέτασσε το προσωπικό συμφέρον και οι άνωθεν εντολές…

Πρόκειται για τακτικιστές ολκής, οι οποίοι αποζητούν μετά μανίας την προσωπική τους βολή που είναι συνυφασμένη με τα κομματικά συμφέροντα.

Είναι οι ίδιοι που σήκωναν με ευκολία το τηλέφωνο για να διευθετήσουν την πρόσληψη του χαραμοφάη γιού τους, σε βάρος ενός φτωχόπαιδου με προσόντα κι αρχές.

Κι όλοι αυτοί που ανήκουν στην εν λόγω συνομοταξία (είναι πολλοί οι άτιμοι) και θέλουν να τους τιμήσουμε δίδοντάς τους ψήφο εμπιστοσύνης για να κτυπήσουμε -δήθεν- το σύστημα και τη διαφθορά, είναι οι ίδιοι που τροφοδοτούν και συντηρούν αυτό το σύστημα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, βέβαια, δεν είναι οι προαναφερθέντες. Είναι όλοι όσοι τους ψηφίζουν και τους δίνουν δύναμη.

Σε όλους αυτούς, αφιερώνουμε την ονομασία του Ελλαδικού συγκροτήματος από τη Θεσσαλονίκη που πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’90. «Άγαμοι θύται», λοιπόν.

Υ.Γ. Η απάντηση στο πρόβλημα δεν είναι η αποχή από τις εκλογές. Η αλήθεια είναι πως ανάμεσα σ΄ όλα αυτά τα «νούμερα» υπάρχουν κι άνθρωποι που παρά τις αδυναμίες και τα όποια λάθη τους, έχουν πείσει για την αγνότητα των προθέσεών τους.

Leave a Reply