Ένα ξεχωριστό σημείωμα για τον Άντρο Φιλιππίδη και το… πολιτιστικό του κέντρο στην Κένεντι -pic

0
904

Ξεχωριστό σημείωμα από τον Κυριάκο Τσιμίλλη, μέλους της κεντρικής επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων, για τον χαμό του Άντρου Φιλιππίδη.

Ο κ. Τσιμίλλης, γνωστός για την αρθρογραφία του, δίδει μια καλή εικόνα για τον αντιστασιακό Άντρο Φιλιππίδη και το περίπτερό του στην Κένεντι που χαρακτηριζόταν ως Πολιτικό Κέντρο.

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ανήρτησε το ακόλουθο μήνυμα, που συνοδεύεται από φωτογραφία του περιπτέρου του εκλιπόντος:

«Στη λεωφόρο Κενεντυ αρ 2 στη Λευκωσία βρισκόταν το περίπτερο του αγαπημένου φίλου Άντρου Φιλιππίδη. Χρόνια πίσω, κάποιοι το ονόμαζαν Πολιτιστικό Κέντρο. Όχι τυχαία αφού ήταν σημείο συνάντησης φίλων και συναγωνιστών που περνούσαν απεκει, ιδιαίτερα τα πρωινά του Σαββατοκύριακου. Σχεδόν για όλους μας δεν ήταν το κοντινότερο περίπτερο…

Δεν ήταν για μια εφημερίδα που πηγαίναμε. Ήταν για τις πολλές κουβέντες, την ανάλυση των πολιτικών εξελίξεων, οτι μας έμενε από αυτά που ονειρεύτηκαμε… Ήταν και το καλοσυνατο χαμόγελο του Άντρου … Κάποια ώρα έκλεισε ο κύκλος, ο Αντρος αυτοσυνταξιοδοτηθηκε, η επιγραφή έμεινε εκεί, ακόμα και σήμερα… Στο τελευταίο τηλεφώνημα του για να δει αν είμαστε καλά, είπαμε πως δεν μπορεί, να περάσει το κακό και θα βρεθούμε.

Μόνο που στο μεταξύ ήρθε πράγματι το κακό κι ο Αντρος έφυγε πρόωρα κι αιφνιδιαστικα.

Ένας πραγματικός αγωνιστής, απο τους παλιούς, για τη δημοκρατία και τον σοσιαλισμό, με πολλή αγάπη για την οικογένεια του και για όλους εμάς που από καλή τύχη συναντηθηκαμε και γίναμε φίλοι, κάποιες δεκαετίες τώρα. Άντρο μας, στο καλό…».

Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, σε ανάρτησή του στο twitter για τον χαμό του Φιλιππίδη, σημειώνει: «Ο αδόκητος θάνατός σου Άντρο Φιλιππίδη, γεμίζει ολόκληρη την οικογένεια της ΕΔΕΚ με βαριά θλίψη. Όμως η περηφάνια που μας κληροδότησες με την Αντιστασιακή σου δράση, το ήθος και η εντιμότητά σου, θα αποτελούν οδοδείκτη στην πορεία μας. Αιωνία θα είναι η μνήμη σου».

Εξάλλου, σε ανακοίνωση του Κ.Σ.ΕΔΕΚ, σημειώνονται τα ακόλουθα: 
“Θλίψη Κ.Σ. ΕΔΕΚ για τον ξαφνικό θάνατο του συναγωνιστή, Αντιστασιακού Άντρου Φιλιππίδη
Είναι με βαθιά θλίψη που ενημερωθήκαμε για τον ξαφνικό θάνατο του συναγωνιστή, Αντιστασιακού Άντρου Φιλιππίδη.
Ο Άντρος Φιλιππίδης ξεχώρισε για τη δράση του στις ομάδες Αντίστασης στο Άνοιγμα Κολοκάση, στην Αρχιεπισκοπή και το Καϊμακλή. Ήταν ένας αγνός πατριώτης που ξεχώριζε για το ήθος και την εντιμότητά του.
Ο Πρόεδρος, η ηγεσία και τα μέλη του Κ. Σ. ΕΔΕΚ εκφράζουν προς την οικογένεια του εκλιπόντα συναγωνιστή τα ειλικρινά τους συλλυπητήρια και διαβεβαιώνουν πως η αντιστασιακή δράση του Άντρου Φιλιππίδη στο κρίσιμο διάστημα 1967-1974 θα αποτελούν οδοδείκτη στην πορεία των αγώνων της ΕΔΕΚ.
Αιωνία του η μνήμη.
Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 4 Απριλίου 2021”.

Leave a Reply