Καταχώρισε αίτηση σε βάρος τράπεζας ο ΚΣΚ – Στόχος οι τράπεζες να επιστρέψουν υπερχρεώσεις στους καταναλωτές -vid

0
555

Σημαντική εξέλιξη σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών για δικαίωση όλων των δανειοληπτών που έχουν βρεθεί σε δυσμενή θέση λόγω καταχρηστικών ρητρών από πλευράς τραπεζών.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μάριος Δρουσιώτης με δημόσιες τοποθετήσεις του την περασμένη Τετάρτη (17/03) έκανε λόγο για μια δικαστική κίνηση του ΚΣΚ με στόχο τη δικαίωση του απλού κόσμου.

Μέσα στο πλαίσιο της νομοθεσίας για την Προστασία των Συλλογικών Συμφερόντων των Καταναλωτών, κατέθεσε αίτηση την Τρίτη (16/03) στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εναντίον της Τράπεζας Κύπρου.

Με αυτή την αίτηση ζητείται η επιστροφή όλων των παράνομων χρεώσεων στα δάνεια των καταναλωτών λόγω καταχρηστικών ρητρών.

Αν η νομική αυτή κίνηση έχει επιτυχία, τότε η Τράπεζα θα πρέπει να επιστρέψει στους καταναλωτές τις παράνομες χρεώσεις, ανεξάρτητα αν κινήθηκαν νομικά ή όχι εναντίον του χρηματοοικονομικού οργανισμού.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το δικαστήριο όρισε την 16η Απριλίου ως ημέρα για ακρόαση επί της αιτήσεως του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών.

Να θυμίσουμε ότι στις 25 Φεβρουαρίου, για πρώτη φορά δικαστικό όργανο στην Κύπρο αναγνώρισε παράνομους τόκους σε υπόθεση που αφορούσε την τράπεζα SOCIETTE GENERALE.

Ο κ. Μάριος Δρουσιώτης μιλώντας στην εκπομπή «Ο Παρατηρητής LIVE» ανέλυσε τη σημασία της υπόθεσης (39΄30΄΄΄):

Leave a Reply