Επεισόδια μετά τον ξυλοδαρμό πολίτη από μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ – Έρευνα διέταξε η Ελληνική Αστυνομία – «Μη βαράτε. Πονάω!» -vids

0
1532

Έρευνα για οπτικό υλικό που παρουσιάζει αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες στη Νέα Σμύρνη, διέταξε η Ελληνική Αστυνομία σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι αστυνομικές δυνάμεις που πραγματοποιούσαν ελέγχους στην πλατεία της Νέας Σμύρνης το μεσημέρι του Σαββάτου, δέχθηκαν απρόκλητα επίθεση από ομάδα περίπου 30 ατόμων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

Έγιναν 11 προσαγωγές.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας: «Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021) Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω Πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς.

Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα».

Πάντως την ίδια στιγμή υπάρχουν πολλές καταγγελίες πολίτων για υyπέρμετρη χρήση βίας από την Αστυνομία.

Σύμφωνα και με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, τα μέλη της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετά από έλεγχο αποφάσισαν να εκδώσουν πρόστιμο σε οικογένεια.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση πολιτών που βρίσκονταν στο σημείο, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

Το VIDEO που κυκλοφόρησε παρουσίαζε αστυνομικούς να κτυπούν πολίτη.

 

Ακολούθησε ένταση, αφού περίπου 500 πολίτες έκαναν πορεία διαμαρτυρίας στη Νέα Σμύρνη για το περιστατικό που είχε σημειωθεί νωρίτερα και περιγράψαμε πιο πάνω.

Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης για να διαλύσουν τη συγκέντρωση.

Leave a Reply