Παραλήρημα για τον Τσιτσιπά που έγραψε τη δική του Ραψωδία και θα έχει Έλληνες οπαδούς στον ημιτελικό! -Πάνω από μισό εκ. ευρώ μέχρι τώρα

0
379

Παραλήρημα σε όσους μιλούν ελληνικά και όχι μόνο, προκάλεσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς με την απίστευτη ανατροπή του κόντρα στον Ραφαέλ Ναδάλ, στον προημιτελικό του Australian Open.

Ο Ελλαδίτης αθλητικός συντάκτης του sport24.gr, Κώστας Χολίδης, γράφει πως “ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγραψε τη δική του ραψωδία κόντρα στον Ραφαέλ Ναδάλ, όμως μεγαλύτερη σημασία και από τη νίκη είχε ο τρόπος με την οποία ήρθε αυτή”.

Και συνεχίζει: “Το ανέφερα και στο κομμάτι της Κυριακής, πριν μπούμε δηλαδή στη δεύτερη εβδομάδα του Australian Open, ότι αυτή θα ήταν η εβδομάδα των αποδείξεων για τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο τραυματισμός του Μπερετίνι τον έστειλε απευθείας πάνω στον Ραφαέλ Ναδάλ, όμως τα λόγια του Ιταλού έδειχναν πολλά για το πόσο υπολογίζουν ποια όλοι τον 22χρονο Έλληνα τενίστα. Ο Ιταλός τόνισε πως για να κερδίσει κάποιος κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά πρέπει να είναι 100% έτοιμος και επειδή δεν ήταν αποφάσισε να αποσυρθεί.

Την ώρα που κάποια εξακολουθούν να τον λοιδορούν για τα κατορθώματα του εντός των κορτ (ναι συμβαίνει και αυτό), εκείνος έχει κερδίσει τον σεβασμό των αντιπάλων του. Μπορεί η περσινή χρονιά λόγω κορονοϊού να ήταν με ιδιαιτερότητες, όμως το γεγονός ότι στις 4 Μαρτίου ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα κλείσει δύο χρόνια μέσα στην πρώτη δεκάδα των κορυφαίων της παγκόσμιας κατάταξης σημαίνει πολλά!”.

Ακολούθως, αναλύει το παιχνίδι: “Πάμε τώρα και στο παιχνίδι με τον Ραφαέλ Ναδάλ. Ο Ισπανός μπήκε σαν πληγωμένο θηρίο να κάνει αυτό που ξέρει ίσως καλύτερα από τον καθένα.

Γνωρίζοντας ότι δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ήθελε να φέρει το ματς στα μέτρα του, να χτυπήσει σε καίρια σημεία κάνοντας αποφασιστικά για την έκβαση των σετ break και εάν καταφέρει να κλείσει το παιχνίδι στα τρία σετ.

Στα πρώτα δύο τα κατάφερε με απόλυτο τρόπο βάζοντας τον Τσιτσιπά στα σχοινιά. Κάπου εκεί όμως άλλαξαν πολλά. Πολλοί θα σταθούν στο γεγονός ότι ο Ναδάλ άρχισε να μένει από δυνάμεις. Δεν ήταν όμως μόνο αυτό. Άλλαξε και ο τρόπος με τον οποίο ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετώπισε το ματς.

Από το τρίτο σετ έπαιξε το δικό του παιχνίδι και όχι εκείνο που ήταν προσαρμοσμένο στον Ισπανό, του άσκησε μεγαλύτερη πίεση και αυτό έβγαλε τον Ναδάλ από την άνεσή του. Πως αποτυπώθηκε αυτό; Στα πρώτα δύο σετ ο Τσιτσιπάς έκανε 20 αβίαστα λάθη εκβιάζοντας πολλές φορές χτυπήματα για να δημιουργήσει πρόβλημα στον Ισπανό. Στο τρίτο σετ έκανε μόλις τέσσερα έναντι 11 του αντιπάλου του, ο οποίος στα πρώτα δύο σετ είχε αθροιστικά μόλις δέκα.

Ένα άλλο στοιχείο που πρέπει να συγκρατήσουμε είναι το παιχνίδι στο φιλέ. Ο Τσιτσιπάς είναι ένας από τους τενίστες που αρέσκονται στο να ανεβαίνουν στο φιλέ, όμως στα πρώτα δύο σετ είχε 8/13 πόντους. Στα υπόλοιπα τρία δεν κατάφερε να τελειώσει μόλις τρεις πόντους και έκλεισε το ματς έχοντας 23/31!”.

Με Έλληνες στο πλευρό του κόντρα στον Μεντβέντεφ
Η ελληνική ομογένεια στη Μελβούρνη φαίνεται πως έχει… ξεσηκωθεί για το Τσιτσιπάς – Μεντβέντεφ, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των Ελλαδικών Μ.Μ.Ε.

Το μίνι lockdown που επιβλήθηκε στην Πολιτεία της Βικτώρια ολοκληρώθηκε και από την Πέμπτη (18.02.2021) είχαμε την παρουσία κόσμου στο «Melbourne Park».

Ενόψει μάλιστα και του αυριανού Τσιτσιπάς – Μεντβέντεφ, αναμένεται να υπάρξουν πάρα πολλοί Έλληνες στις εξέδρες της «Rod Laver Arena», δημιουργώντας μια «καυτή» ατμόσφαιρα, ειδικά μετά από κάθε πόντο του 22χρονου Έλληνα πρωταθλητή..

Λόγω κορονοϊού, επιτρέπεται η παρουσία μόνο 7.477 ατόμων και σύμφωνα με δημοσιεύματα, αρκετοί Έλληνες της ομογένειας προσπαθούν να αποκτήσουν το «μαγικό χαρτάκι» του ημιτελικού στο Australian Open.

Όπως αναφέρεται, υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα εισιτήρια, με την τιμή του φθηνότερων να είναι περίπου 120 ευρώ.

Τα έσοδα που εξασφάλισε ο Τσιτσιπάς
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με την επική του πρόκριση επί του Ράφα Ναδάλ έβαλε στον τραπεζικό του λογαριασμό 550.000 ευρώ.

Πέρα από τη δόξα και τους διθυραμβικούς τίτλους στον παγκόσμιο Τύπο, ο Έλληνας τενίστας με την πρόκριση επί του Ισπανού είδε να μπαίνει στον τραπεζικό του λογαριασμό το ποσό των 548.092 ευρώ.

Ενδεχόμενη νίκη και πρόκριση επί του Ντανίλ Μεντβέντεβ και εξασφάλιση του εισιτηρίου για τον τελικό της διοργάνωσης θα του αποφέρει έσοδα των 960.000 ευρώ (+410.000 ευρώ), ενώ η κατάκτηση του τροπαίου ισοδυναμεί συνολικά με το ποσό του 1.766.000 ευρώ.

Leave a Reply