Τραγική είδηση στην Ελλάδα – Απεβίωσε 49χρονη νοσηλεύτρια

0
186

Ακόμα μια τραγική εξέλιξη στην Ελλάδα σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού.

49χρονη, εργαζόμενη στο ΑΧΕΠΑ, υπέκυψε μετά από δύο εβδομάδες στην εντατική του νοσοκομείου στο οποίο εργαζόταν.

Πιθανόν ο ιός να μεταδόθηκε σ΄ αυτήν από το περιβάλλον της και όχι στο νοσοκομείο, όπου εργαζόταν στον τομέα των παραϊατρικών υπηρεσιών, στο Ακτινολογικό, αλλά δεν είναι βέβαιο.

«Η συνάδελφος παρουσίασε συμπτώματα, μετά από λίγο καιρό χειροτέρεψε και όταν επιβαρύνθηκε πολύ η υγεία της, διασωληνώθηκε.

Τελικά κατέληξε σήμερα το πρωί. Έδωσε τη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή, όπως την έδινε και κάθε μέρα στο νοσοκομείο, για να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της.

Μαζί της έδωσαν τη μάχη οι γιατροί και οι νοσηλευτές, αλλά, δυστυχώς, η συνάδελφος δεν τα κατάφερε», είπε το μέλος της διοίκησης της

ΠΟΕΔΗΝ και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ, Ελένη Μπακιρλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες νοσεί και ο σύζυγός της και ο γιος της.

Οι δυο τελευταίοι, επίσης, νοσηλεύονται σε κλινική της Θεσσαλονίκης. Δεν ξέρουμε αν η γυναίκα έπασχε από κάποια υποκείμενα νοσήματα.

Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή αρχικά ο πρόεδρος των εργαζομένων Χαράλαμπος Κοροξένος.

Με ανάρτησή του στο Facebook κάλεσε τους συνωμοσιολόγους να σωπάσουν και τους πολίτες να ακολουθούν τα μέτρα προστασίας.

Έγραψε συγκεκριμένα:

«ΕΔΩ ΑΧΕΠΑ. Σήμερα έχασε την μάχη με τον covid μια συναδέλφισσα μας.

Δεκάδες άλλοι συνάδελφοι μας βρίσκονται εκτός μάχης αφού νοσούν. Και κάποιοι ακόμη πιστεύουν ότι όλα είναι μια συνωμοσιολογία.

Λυπάμαι αλλά με αυτόν τον ρυθμό που πάει δεν θα υπάρχουν εργαζόμενοι να σας νοσηλεύσουν.

Σας παρακαλούμε πάρτε μέτρα προστασίας. Φτάσαμε πέρα από τα όρια μας.

Πάρτε μέτρα να ξεπεράσουμε αυτήν την μάχη και μετά εδώ θα είμαστε να μιλήσουμε για συνομωσίες και τι έγινε λάθος».

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες πέθανε από κορονοϊό σε ηλικία 52 ετών ο Γιάννης Μητρόπουλος, καρδιολόγος στη Βουλή, και ο πνευμονολόγος Αντώνης Χατζηγεωργίου, 42 ετών.

Έκκληση γιατρών από το νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη
Διευθυντές κλινικών του Παπανικολάου ζητούν να ανακοινωθεί ότι το Νοσοκομείο δεν μπορεί να νοσηλεύσει νέα περιστατικά κορονοϊού.

Οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ – Covid στο Παπανικολάου είναι 43 και είναι όλες καλυμμένες, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

«Το νοσοκομείο μας δεν δύναται πλέον να δεχθεί άλλους ασθενείς με Covid», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τονίζεται μάλιστα ότι η «νοσηλεία των ασθενών είναι επισφαλής την ώρα που καλείται πχ ένας οφθαλμίατρος ή ένας πλαστικός χειρουργός να εκτιμήσει την αξονική θώρακος ενός ασθενούς ή να ακροαστεί τους πνεύμονές του».

Οι διευθυντές των κλινικών προτείνουν άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και των ιδιωτών ιατρών με όρους και προϋποθέσεις του ΕΣΥ, άμεση ένταξη στη δύναμη του ΕΣΥ των παλαιών Νοσοκομείων 424, Λοιμωδών και Παναγία, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, άμεση προκήρυξη όλων των οργανικών θέσεων που είναι κενές, δυνατότητα παράτασης του χρόνου ειδικότητας των ειδικευομένων γιατρών στις χειρουργικές κλινικές….

Leave a Reply