ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ: Κλήθηκαν και οι δημοσιογράφοι του Al Jazeera από την Αστυνομία-Τρεις ανακριτικές ομάδες

    0
    10893

    Δυο δημοσιογράφοι του Al Jazeera που συμμετείχαν στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ/ντοκιμαντέρ για τις πολιτογραφήσεις (βλ. αναφορές Συλλούρη, Τζιοβάνη και Πιττάτζιη) κλήθηκαν από την Αστυνομία Κύπρου να καταθέσουν.

    Οι ίδιες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως οι προαναφερθέντες εκπροσωπούνται από Κύπριο δικηγόρο, κι ότι έδωσαν τουλάχιστον δυο καταθέσεις.

    Αυτή τη στιγμή δεν είναι ξεκάθαρο πού κινείται η Αστυνομία σε σχέση με το θέμα. Δεν έχει γίνει λόγος για υπό διερεύνηση αδικήματα, κι ούτε ασφαλώς έχουν γίνει συλλήψεις ή αιτήματα προσωποκράτησης.

    Την ίδια στιγμή το μόνο που αναφέρεται επίσημα από το σώμα είναι πως υπάρχουν σαφείς οδηγίες για διερεύνηση όλων των παραμέτρων για τον φάκελο των πολιτογραφήσεων, αλλά ως εκεί…

    Η Αστυνομία έχει συστήσει τρεις ανακριτικές ομάδες. Η μια έχει θέσει υπό το μικροσκόπιο το θέμα των προσωπικών δεδομένων που είχε προκύψει το περασμένο καλοκαίρι, η δεύτερη έχει ως αντικείμενο εξέτασης το πόρισμα της Δήμητρας Καλογήρου (ή πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς διορίσθηκε επίτροπος της ερευνητικής για τις πολιτογραφήσεις), ενώ η τρίτη ασχολείται με τα όσα αποκάλυψε τελευταίως ο Al Jazeera, ο οποίος παρουσιάζει τους Συλλούρη, Τζιοβάνη και Πιττάτζιη να κάνουν… σκανδαλιστικές τοποθετήσεις για τις πολιτογραφήσεις…

    Για την ώρα, πάντως, δεν προκύπτει τίποτα ουσιαστικό, ενώ όπως ήδη σημειώσαμε η Αστυνομία τηρεί σιγή ιχθύος.

    Πάντως, στο σημερινό του πρωτοσέλιδο ο «Πολίτης» αναφέρει πως δικηγόροι έχουν διαβεί το κατώφλι του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων για να δώσουν εξηγήσεις.

    Όπως αναφέρεται στο ίδιο έντυπο, κλήθηκε για κατάθεση δικηγόρος σε σχέση με πολιτογράφηση Ιρανού καταζητούμενου που υποδυόταν Δομινικανό, γεννήθηκε στη Μαλαισία και… κυπριοποιήθηκε. Για την ίδια περίπτωση, ο Μανώλης Καλατζής που υπογράφει το ρεπορτάζ, αναφέρει ότι το εν λόγω πρόσωπο άλλαξε όνομα, έγινε Tony Newman, αλλά άνοιγε λογαριασμούς στην τράπεζα και με τα δυο ονόματα.