Ο «Μάστρος» Ήθελε 1500, Αλλά Ο Ρουμάνος Έκανε Τέλεια Δουλειά Με 350

0
87

Τι γίνεται ρε παιδιά; Θέλουν πράγματι να μένουν άνεργοι κάποιοι Κύπριοι μαστόροι;

Τους φέρνεις σπίτι σου για να σου κάνουν μια δουλειά και υπερχρεώνουν. Αρχίζεις να σκέφτεσαι: «Ρε μ΄ αυτός πάει να με κλέψει;».

Το όλο θέμα με απασχολούσε έντονα πρόσφατα. Βλέποντας κάποιες σκατοδουλιές που μου έκαναν στο διαμέρισμα κάποιοι (συμπατριώτες μας) «μάστροι», οι οποίοι υπερχρέωναν με την πρώτη ευκαιρία, η σκέψη στριφογύριζε συνέχεια στο μυαλό μου: «Αυτοκτονούν; Δεν φτάνει που έπεσαν οι δουλειές τους, χρεώνουν κι ένα κάρο λεφτά;».

Είχα σοβαρούς λόγους. Πήγα να ανοίξω μια πόρτα (καινούργια, μόλις δυο χρόνων) και μου έμεινε το πόμολο στο χέρι. Και όχι, δεν ήταν λόγω δύναμης. Τα έκοψα τα βάρη εδώ και καιρό… Όταν προσπάθησα να κάνω μόνος μου την επιδιόρθωση, διαπίστωσα ότι η βάση στο πόμολο είχε πρόνοια για έξι βίδες. Ο «τεχνίτης» που έκανε τη δουλειά έβαλε μόνο δυο… Μοιραία έμεινε στο χέρι μου.

Έλεγα λοιπόν να γράψω κάτι, αλλά μετάνιωσα αναλογιζόμενος πως ίσως και να γινόμουν άδικος με κάποιους που δεν φταίνε, με εκείνους που χρεώνουν λογικά, που κάνουν καλή δουλειά… Έλεγα από μέσα μου ότι μπορεί οι δικές μου (τραγικές) εμπειρίες να οφείλονται στον παράγοντα τύχη.

Μέχρι που διάβασα κάτι που έγραψε ένας φίλος στο facebook: «Τείνω να πιστέψω ότι κάποιοι θέλουν να είναι άνεργοι. Είχα μια μικροδουλειά στο σπίτι (ένα πατάρι και ένα βάψιμο). Ο Κύπριος μάστορας έκοψε με το μάτι τη δουλειά και ζήτησε 1500 ευρώ. Ομογενής εκ Γεωργίας ζήτησε 900. Ρουμάνος έκανε τέλεια δουλειά με 350 ευρώ. Όσο και να θες να βοηθήσεις πρέπει να βοηθήσουν και μόνοι τους τον εαυτό τους. Και για να μην υπάρχει και παρανόηση. Πληρωμή με απόδειξη και ΦΠΑ».

Το πιο πάνω σχόλιο του Μανώλη τα λέει όλα και δεν χρειάζεται να προσθέσω τίποτα. Τελικά κάποιοι θέλουν να μένουν χωρίς δουλειά…

Υ.Γ. Θυμήθηκα την περίπτωση ενός άλλου φίλου. Συμπατριώτης μας υδραυλικός τον χρέωσε 50 ευρώ για πρόβλημα που δεν κατάφερε να εντοπίσει. Ένας ξένος τεχνίτης μέσα σε πέντε λεπτά αποκατέστησε τη βλάβη. Και δεν δεχόταν λεφτά γιατί το θεωρούσε κλοπή να τον χρεώσει για ένα τόσο αστείο πρόβλημα!

ΜακΦαν