ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Αστυνομία είχε διερευνήσει ασυμβίβαστο για τον Γιώργο Κούμα, αλλά…

Τον Σεπτέμβριο του 2018 αποκαλύψαμε τις τέσσερις εταιρείες συμφερόντων του τότε αναπληρωτή πρόεδρου της ΚΟΠ, Γιώργου Κούμα (τρεις στις Σεϋχέλλες και μια στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους), με τις οποίες ο τελευταίος συναλλάσσονταν με την Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου.

Αποκαλύψαμε και τιμολόγια που έδειχναν ότι ο κ. Κούμας πωλούσε έναντι αξιοσέβαστων ποσών αθλητικό τηλεοπτικό προϊόν στην CytaVision.

Μάλιστα, αποδείξαμε με έγγραφα ότι πωλούσε στο κανάλι του ημικρατικού οργανισμού δικαιώματα για αγώνες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Κύπρου και για αναμετρήσεις κυπριακού συλλόγου στην Ευρώπη.

Την ίδια στιγμή, ως παράγοντας της ΚΟΠ καθόριζε και την τύχη ομάδων που εμπορευόταν. Υπήρχε καραμπινάτο ασυμβίβαστο, δηλαδή.

Τότε, η Αστυνομία μας είχε πει ότι η υπόθεση Κούμα διερευνάται από το 2015. Τον Ιανουάριο του 2020 η Αστυνομία ενημέρωσε τον γράφοντα ότι για την ίδια είναι κλειστή η υπόθεση. Τώρα ο Ηλίας Στεφάνου ως διορισμένος ερευνών λειτουργός από την Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού, έκρινε ότι υπάρχει τριπλό ασυμβίβαστο στην περίπτωση του κ. Κούμα.

Πώς γίνεται ένας έμπειρος ποινικολόγος να βρίσκει τριπλό ασυμβίβαστο και ο φάκελος που σχημάτισε η Αστυνομία τότε να μην είχε επιβαρυντική μαρτυρία για τον κ. Κούμα; Δεν βρήκε κάτι επιλήψιμο η Αστυνομία ή μήπως η Νομική Υπηρεσία αποφάσισε να κλείσει την υπόθεση;

 

Ο Παρατηρητής

Recent Posts

Γεγονός ο προαναγγελθέντας «γάμος» Κύπρου-ΗΠΑ για καταπολέμηση οικονομικού εγκλήματος – Δεν προκύπτει θέμα με Τσιρίδου και κυρώσεις

Αυτό που ήταν εμφανές από τον Απρίλιο του 2023 μετά τις μαζικές αμερικανοβρετανικές κυρώσεις σε…

2 months ago

Πρόνοια παρακολούθησης δημοσιογράφων έστω υπό αυστηρές προϋποθέσεις

Εγκρίθηκε την περασμένη Τετάρτη από την ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου με τις βασικές του πρόνοιες, όπως…

2 months ago

Έπεσε η αυλαία μια δημοσιογραφικής μάχης που έδινα από τα τέλη του 2020

Την περασμένη εβδομάδα έπεσε η αυλαία μιας δημοσιογραφικής μάχης που έδινα τα τελευταία χρόνια. Το…

2 months ago

«Όχι» Ανωτάτου σε έξι πρόσωπα για περιεχόμενο επικοινωνίας που εμπλέκει και πρώην υπουργό

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε χθες το πρωί αίτημα έξι φυσικών προσώπων και της δικηγορικής εταιρείας…

3 months ago

Επιμένουν ότι τα πυροβόλα της ΕΦ κατέληξαν στην Ουκρανία – «Είχαν σταματήσει την τουρκική επέλαση στο αεροδρόμιο Λευκωσίας»

Τα ρυμουλκούμενα πολυβόλα που πώλησε το περασμένο καλοκαίρι η Κυπριακή Δημοκρατία και –στη βάση παραφιλολογίας-…

3 months ago

Στο ΤΑΕ Αρχηγείου μαρτυρίες και για το άθλημα του τζούντο – Ποινικές έρευνες για Κούμα και ΚΟΕ

Σε… ανακριτικό στάδιο βρίσκεται αριθμός υποθέσεων που διερεύνησε η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού. ΤΟΥ…

4 months ago