ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΜΕ ΑΠΟΨΗ

Το σχόλιο μας που έφτασε μέχρι τη βραχεία λίστα του παγκόσμιου δημοσιογραφικού διαγωνισμού της AIPS -Εταιρείες κρυμμένες στις Παρθένες Νήσους και στις Σεϋχέλες, με συμβόλαια εκατομμυρίων

Την περασμένη εβδομάδα λάβαμε το πιστοποιητικό συμμετοχής μας στον παγκόσμιο δημοσιογραφικό διαγωνισμό της AIPS για το έτος 2020 (3α Δημοσιογραφικά Βραβεία “AIPS Sport Media Awards”).

Το σχόλιο μας που βασίστηκε σε έρευνα ετών σε σχέση με τις εταιρείες συμφερόντων του πρόεδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Γιώργου Κούμα, συμπεριλήφθηκε στην βραχεία λίστα (short list – καλύτερα 35) της κατηγορίας για την καλύτερη στήλη (“WRITING BEST COLUMN”).

Θα ήμασταν ψεύτες αν ισχυριζόμασταν ότι αυτή η εξέλιξη δεν μας προκάλεσε ευχάριστα συναισθήματα. Βλέπετε, στον εν λόγω διαγωνισμό υπήρξαν 1.871 συμμετοχές από 129 χώρες σε όλες τις κατηγορίες. Επιπλέον, η AIPS (International Sports Press Association) που θεωρείται ως το επίσημο διεθνές σώμα των δημοσιογράφων του αθλητικού ρεπορτάζ, έχει πέραν των 9,500 μελών παγκοσμίως.

Το σχόλιό μας αξιολογήθηκε τον Νοέμβριο του 2020 και αποφασίστηκε όπως μεταφραστεί, ενώ προχώρησε μέχρι και τα τελικά στάδια αξιολόγησης του διαγωνισμού περί τα μέσα Φεβρουαρίου.

Βέβαια, η μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση για τον γράφοντα θα ήταν άλλη: Αν οι κυπριακές αρχές έριχναν άπλετο φως στο ζήτημα που είχαμε θίξει με ντοκουμέντα. Επίσημα από την Αστυνομία μας δηλώθηκε ότι η υπόθεση με τις εταιρείες συμφερόντων του Γιώργου Κούμα (βλ. ασυμβίβαστο) και τα τηλεοπτικά συμβόλαια εκατομμυρίων με τη CYTA ενόσω ήταν αξιωματούχος της ΚΟΠ, δεν θα προχωρήσει…

Ωστόσο, ουδέποτε δόθηκαν λεπτομέρειες.

Παραθέτουμε αυτούσιο το σχόλιό μας όπως είχε δημοσιευτεί την 1η Οκτωβρίου του 2020 στην ιστοσελίδα ThemaOnline όπου εργαζόμασταν τότε:

 

Το σκιώδες κυπριακό ποδόσφαιρο: Εταιρείες κρυμμένες στις Παρθένες Νήσους και στις Σεϋχέλες, με συμβόλαια εκατομμυρίων

 

Άθελά του ο επικεφαλής της Επιτροπής Προστασίας και Δεοντολογίας Αθλητισμού Ανδρέας Παπαχαραλάμπους με τις πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις του για τον αγώνα μεταξύ της Ανόρθωσης και του Απόλλωνα (4η αγ., 1-3), επανέφερε στο προσκήνιο την υποκρισία που κυριαρχεί όχι μόνο στον κυπριακό αθλητισμό, αλλά και σε όλους τους τομείς στο νησί μας.

 

Του Φάνη Μακρίδη

 

Ο κ. Παπαχαραλάμπους αποφάσισε να διερευνήσει κατά πόσον ο τερματοφύλακας της Ανόρθωσης σκόπιμα «νικήθηκε» στο πέναλτι που κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι. Αποφάσισε, με απλά λόγια, να ασχοληθεί με μια υπόθεση καταδικασμένη να μην στοιχειοθετηθεί. Ο ίδιος, άλλωστε, παραδέχθηκε πως υπάρχουν μόνο ενδείξεις.

 

Την ίδια στιγμή υποθέσεις με καραμπινάτα στοιχεία ουδέποτε απασχόλησαν σοβαρά τους λεγόμενους θεματοφύλακες αρχών και αξιών, οι οποίοι υποτίθεται παλεύουν για την εξυγίανση του αθλητισμού.

 

Για μια ακόμη φορά θα θέσουμε το θέμα του πρόεδρου της ΚΟΠ, Γιώργου Κούμα, με τον οποίο δεν έχουμε καμιάς μορφής εμπάθεια. Αλλά, όπως έχουμε τονίσει αρκετές φορές ο κ. Κούμας θα πρέπει να αποφασίσει τι ρόλο έχει. Αυτόν του επιχειρηματία που εμπορεύεται ποδοσφαιρικό τηλεοπτικό προϊόν ή αυτόν του επικεφαλής του ποδοσφαίρου που λαμβάνει αποφάσεις για το καλό του αθλήματος; Αρκεί μόνο να υπενθυμίσουμε ότι διαπραγματευόταν με την CytaVision, το τηλεοπτικό κανάλι του ημικρατικού οργανισμού ΑΤΗΚ (CYTA), υπό διπλή ιδιότητα. Του επιχειρηματία, αλλά και του υψηλόβαθμου παράγοντα της ΚΟΠ.

 

Αυτά τα δυο δεν πάνε μαζί. Υπάρχει ασυμβίβαστο. Δεν είναι τυχαίο που ο Περί ΚΟΑ Νόμος απαγορεύει τη διπλή ιδιότητα και λέει σε αδρές γραμμές ότι δεν μπορεί κάποιος να λαμβάνει αποφάσεις για το άθλημα που υπηρετεί και ταυτόχρονα να έχει οικονομικά συμφέροντα από αυτό.

 

Το ThemaOnline τεκμηρίωσε μάλιστα αυτή την περίπλοκη κι εκτός νόμου ιδιότητα που έχει ο κ. Κούμας. Τον Σεπτέμβριο του 2018 η ιστοσελίδα μας προέβη σε σχετικό δημοσίευμα που δεν άφηνε αμφιβολίες γι΄ αυτή τη σχέση. Αποκαλύψαμε έγγραφα που αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο Κούμας έχει επιχειρηματικά πάρε-δώσε με την CytaVision, την ίδια στιγμή που διαπραγματεύεται μαζί της ως κορυφαίο διοικητικό στέλεχος της Ομοσπονδίας.

 

Τα ντοκουμέντα αυτά προέρχονται από τέσσερις εταιρείες συμφερόντων του κ. Κούμα και οι οποίες είναι εγγεγραμμένες στις Παρθένες Νήσους και στις Σεϋχέλλες.

 

Επρόκειτο για συμβόλαια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ (εκατομμυρίων στην ουσία) μεταξύ των εν λόγω εταιρειών του κ. Κούμα και της CytaVision. Έγγραφα που κατείχε και η Αστυνομία και εξέτασε στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, κατόπιν και επισημάνσεων του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Τα ονόματα των εταιρειών

Τα ονόματα των εν λόγω εταιρειών, όπως και τα συμβόλαια που αυτές είχαν συνάψει με την CytaVision, αποκαλύψαμε σε δημοσίευμά μας στις 17 Σεπτεμβρίου του 2018.

 

Όπως σημειώναμε, οι τρεις εκ των εταιρειών είναι εγγεγραμμένες στις Σεϋχέλλες, ενώ η τέταρτη στις Παρθένες Νήσους (BVI).

 

Οι τρεις πρώτες που έχουν δηλωμένη την ίδια διεύθυνση, είναι οι ακόλουθες: Goal-Line Limited, Telemedia Limited και Midfield Limited.

 

Όσο για την εγγεγραμμένη στις Παρθένες Νήσους, πρόκειται για την OMNIVISION Group Ltd. Πολλά από τα έγγραφα που εξασφαλίσαμε, συνδέονται ξεκάθαρα κι άμεσα με τον νυν πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Γιώργο Κούμα, ο οποίος υπογράφει ως εκτελεστικός διευθυντής των εν λόγω εταιρειών.

 

Επιπλέον, τα έγγραφα αφορούν συμφωνίες και πληρωμές που έγιναν από το 2012 μέχρι και το 2016. Χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο Γιώργος Κούμας κατείχε το πόστο του Αναπληρωτή Προέδρου της ΚΟΠ.

Πόσα δίδονταν για Serie A και Ελληνικό Κύπελλο

Όπως ήδη σημειώσαμε οι συμφωνίες του με τη CytaVision ήταν εκατομμυρίων. Αρκεί να αναφέρουμε ότι τα δικαιώματα για προβολή του Ελληνικού Κυπέλλου για μια σεζόν (2011-12), ανέρχονταν στις 425.000 ευρώ.

 

Στις συμφωνίες συμπεριλαμβάνονταν από μεγάλα πρωταθλήματα, όπως ιταλικό (630.000 ευρώ η Serie A για κάθε σεζόν, ενώ έκαστο παιχνίδι είχε και επιπλέον τεχνικό κόστος ύψους 7.000 ευρώ), μέχρι και βουλγαρικό και σλοβακικό.

Τιμολόγιο που έχουμε στην κατοχή μας, δείχνει ότι τα τηλεοπτικά δικαιώματα βουλγαρικού και σλοβακικού πρωταθλήματος για τη σεζόν 2012-2013 πωλήθηκαν στη CytaVision από εταιρεία του κ. Κούμα, έναντι 35.000 ευρώ.

Εξάλλου, τα τηλεοπτικά δικαιώματα για διοργανώσεις πάλης (Fighting Spirit MMA season 3, Martial Arts Chronicles κ.α.) στοίχισαν 32.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ακόμη ότι στις συμφωνίες των εταιρειών συμφερόντων του κ. Κούμα με τη CytaVision περιλαμβανόταν και «τεχνικό κόστος». Ένα επιπλέον ποσό, δηλαδή.

 

Και «πωλητής» κυπριακών αγώνων

Στις 10 Φεβρουαρίου του 2020 προχωρήσαμε ένα βήμα παραπέρα κι αποκαλύψαμε έγγραφα που δείχνουν ότι οι εταιρείες του κ. Κούμα πωλούσαν τηλεοπτικά δικαιώματα δυο κυπριακών ομάδων: Της Εθνικής Κύπρου και του πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ. Και το πράξαμε γιατί δίνουν μεγαλύτερη διάσταση στο ζήτημα του ασυμβίβαστου που θέσαμε και το οποίο πολλοί καμώνονται ότι δυσκολεύονται να αντιληφθούν. Και εξηγούμαστε: Ο Γιώργος Κούμας καλείται να λάβει αποφάσεις που αφορούν την Εθνική και τον ΑΠΟΕΛ ως πρόεδρος της ΚΟΠ και ταυτόχρονα η πορεία των εν λόγω ομάδων επηρεάζει και τα οικονομικά του συμφέροντα. Κάτι που θα αποφευγόταν αν τηρούνταν οι πρόνοιες του Περί ΚΟΑ Νόμου.

Μάριμπορ – ΑΠΟΕΛ και Εθνική Κύπρου…

Όπως φαίνεται από τα έγγραφα που παρουσιάζουμε, το 2013 και ενόσω ο κ. Κούμας ήταν αναπληρωτής πρόεδρος της Ομοσπονδίας, πώλησε στη CytaVisioν τα τηλεοπτικά δικαιώματα του αγώνα Μάριμπορ – ΑΠΟΕΛ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Το τηλεοπτικό κανάλι του ημικρατικού οργανισμού κατέβαλε τη συγκεκριμένη χρονιά 43.700 ευρώ για τον εν λόγω εκτός έδρας αγώνα των γαλαζοκιτρίνων. Συγκεκριμένα, χρέωσε 40.000 για τα δικαιώματα, 1.900 ευρώ ως τεχνικό κόστος της μετάδοσης και άλλες 1.800 ευρώ ως έξοδα σχολιασμού. Το άλλο έγγραφο που παρουσιάζουμε (βλ. πιο κάτω) παρουσιάζει δοσοληψίες του κ. Κούμα με τη CytaVision για τηλεοπτικά δικαιώματα που αφορούν μεταξύ άλλων τον εκτός έδρας αγώνα της Κύπρου με την Νορβηγία για τα προκριματικά του Euro 2012, αλλά και το Ελβετία – Κύπρος για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014.

Η προκατάληψη

Δεν λέμε κατ΄ ανάγκην ότι ο Κούμας εκμεταλλεύτηκε τη διπλή του ιδιότητα. Ούτε ότι ο ΑΠΟΕΛ στην προκειμένη, ευνοήθηκε από αποφάσεις του πρόεδρου της ΚΟΠ. Θα ήταν εντελώς αυθαίρετο να διατυπώσουμε τέτοιες θέσεις. Θίγουμε το ασυμβίβαστο, το οποίο προκαλεί την καταστροφική προκατάληψη στο ποδόσφαιρο και γενικότερα σε όλους τους τομείς της κυπριακής κοινωνίας. Γιατί η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά πρέπει και να φαίνεται τίμια. Γι΄ αυτό άλλωστε υπάρχουν σχετικοί νόμοι και κώδικες ηθικής.

Περί ασυμβίβαστου -Νομολογία

Όπως ήδη έχουμε σημειώσει, στα ρεπορτάζ μας είχαμε αναφερθεί στη διπλή… ιδιότητα με την οποία παρουσιάζεται ο κ. Κούμας. Αυτή του ανώτατου στελέχους της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου κι αυτή του επιχειρηματία που ασχολείται με τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Πολλοί είναι αυτοί που κάνουν λόγο για ασυμβίβαστο.

 

Εδώ να σημειωθεί ότι στο μέρος Γ του Περί ΚΟΑ Νόμου και συγκεκριμένα στην παράγραφο 5(2)(κε), αναφέρονται τα ακόλουθα: «…οποιοσδήποτε μετέχει στη διοίκηση της ομοσπονδίας, δεν μπορεί να λαμβάνει μέρος στη λήψη απόφασης, όταν υπάρχει άμεσο ή έμμεσο οικονομικό συμφέρον για τον ίδιο ή μέλη της οικογένειάς του μέχρι δευτέρου βαθμού συγγένειας και το οποίο συμφέρον έχει υποχρέωση να αποκαλύψει πριν από την έναρξη της διαδικασίας για λήψη απόφασης. Σε περίπτωση που το συμφέρον δεν αποκαλύπτεται, η απόφαση είναι ακυρώσιμη και ο ενδιαφερόμενος παραπέμπεται στην ΑΔΕΑ (σημ. Ανώτατη Δικαστική Αρχή Αθλητισμού)».

Επαναλαμβάνουμε πως ο κ. Κούμας τη στιγμή που εδώ και χρόνια κάνει deals εκατομμυρίων ευρώ με τη CytaVision μέσω εταιρειών εγγεγραμμένων σε φορολογικούς παραδείσους, διαπραγματεύεται μαζί της και υπό μια άλλη ιδιότητα. Αυτή του προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

 

Σε προηγούμενο μας δημοσίευμα, σημειώναμε χαρακτηριστικά ότι ο Γιώργος Κούμας παρουσιάστηκε σε εκδήλωση της CytaVision στις 10/09/2018 με διπλή ιδιότητα. Αυτή του επιχειρηματία και στενού συνεργάτη της CytaVision κι αυτή του πρόεδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Με απλά λόγια, όταν ο κ. Κούμας συζητά με ανθρώπους της CytaVision, έχει την ευχέρεια να διαπραγματεύεται και τα τηλεοπτικά δικαιώματα πρωταθλημάτων και αθλητικών γεγονότων ξένων χωρών, αλλά και τα δικαιώματα των κυπριακών ποδοσφαιρικών ομάδων (βλ. ΚΟΠ TV).

 

Οι θέσεις του κ. Κούμα όταν του ζητήσαμε σχόλιο

«Τα θέματα που θέτετε έχουν ήδη απασχολήσει τις Αρχές της Κύπρου από το 2014 κι έχουν διερευνηθεί, χωρίς να προκύψει οτιδήποτε επιλήψιμο. Το θέμα ασυμβίβαστου έχει τεθεί πάλι στο παρελθόν» μας ανέφερε ο κ. Κούμας, όταν στις 17/09/2018 είχαμε επικοινωνήσει τηλεφωνικώς μαζί του για να προβάλουμε τις θέσεις του.

 

Του ζητήσαμε κάποιες επιπλέον διευκρινήσεις για το ζήτημα, ωστόσο, αρνήθηκε ευγενικά να δηλώσει κάτι περισσότερο, παραπέμποντάς μας στην αρχική του τοποθέτηση.

 

Οι έρευνες της Αστυνομίας

Η πλέον αρμόδια αρχή μετά από μια πενταετίας που ασχολείτο με την υπόθεση, δεν μπόρεσε να βγάλει άκρη. Σύμφωνα με δημοσίευμά μας στις 29 Ιανουαρίου του 2020 η Αστυνομία αποφάσισε να αρχειοθετήσει τον φάκελο με την υπόθεση του Γιώργου Κούμα.

 

Όπως μας είχε αναφερθεί το μεσημέρι της Τετάρτης 29/01/2020 από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο που υπηρετεί στο σώμα, η υπόθεση που αφορά τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του πρόεδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) κι επιχειρηματία Γιώργου Κούμα και συγκεκριμένα τις συμφωνίες του με τον ημικρατικό οργανισμό της Κύπρου CytaVision, «είναι κλειστή για την Αστυνομία».

 

Το ίδιο άτομο πρόσθεσε μετά από ερώτησή μας ότι αφού πρώτα συμπληρώθηκε ο σχετικός φάκελος και στάλθηκε στη Νομική Υπηρεσία, διαπιστώθηκε ότι δεν προκύπτει οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα.

 

Σε διευκρινιστική μας ερώτηση για τα αποτέλεσμα των αστυνομικών εξετάσεων και τα χρονικά πλαίσια, δεν ήταν σε θέση να μας ενημερώσει. «Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η υπόθεση έχει κλείσει για την Αστυνομία» επανέλαβε.

 

Στις 21 Σεπτεμβρίου του 2018 και λίγες ημέρες μετά τις αποκαλύψεις μας για τις εταιρείες του κ. Κούμα σε Σεϋχέλλες και Παρθένες Νήσους, η Αστυνομία μας είχε ενημερώσει πως η διερεύνηση ήταν σε εξέλιξη. «Για την ώρα δεν έχει συμπληρωθεί ο φάκελος της υπόθεσης, καθώς εκκρεμούν αιτήματα δικαστικής συνδρομής προς δυο κράτη στα οποία είναι εγγεγραμμένες οι εταιρείες του κ. Κούμα, για τις οποίες έχετε αναφερθεί σε δημοσίευμά σας. Πρόκειται για τις εταιρείες από τις οποίες έχει αγοράσει η CytaVision τηλεοπτικά δικαιώματα και είναι συμφερόντων του πρόεδρου της ΚΟΠ» μας είχε αναφέρει ο τότε εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης.

 

Πριν από μια πενταετία

Να θυμίσουμε ότι το θέμα ηγέρθη για πρώτη φορά πριν από περίπου μια πενταετία κατόπιν επισημάνσεων του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Σημειώνεται πως το καλοκαίρι του 2015, ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου αποτάθηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας κι εξασφάλισαν στη βάση μαρτυρίας δικαστικό διάταγμα για άρση του τραπεζικού απορρήτου τεσσάρων εγγεγραμμένων στις Παρθένες Νήσους και στις Σεϋχέλλες εταιρειών του τότε αναπληρωτή προέδρου της ΚΟΠ, Γιώργου Κούμα.

 

Η επιστολή του Οδυσσέα Μιχαηλίδη

Σε επιστολή που είχε αποστείλει ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης στο Διοικητικό Συμβούλιο της CYTA στο πλαίσιο του ελέγχου που έκανε η υπηρεσία του στην ΑΤΗΚ για το 2014, επεσήμαινε εμμέσως ότι ο ημικρατικός Οργανισμός πιθανόν να έδιδε μεγάλα ποσά σε εταιρείες (όπως αυτές του κ. Κούμα) για απόκτηση δικαιωμάτων μετάδοσης αθλητικών γεγονότων ξένων χωρών. Σημείωνε σχετικά ο κ. Μιχαηλίδης ότι θα πρέπει το Δ.Σ. της CYTA να ελέγχει το κόστος αθλητικών γεγονότων, εξηγώντας πως το επίπεδο και η αξία τους «δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά».

 

Στην σχετική έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, γινόταν αναφορά και σε μια άλλη εταιρεία του Γιώργου Κούμα, την Triple AAA PRODUCTIONS LTD (εξωτερικές μεταδόσεις, παραγωγές). Σύμφωνα με τα όσα είχαν εντοπιστεί, οκτώ διοργανώσεις είχαν αγοραστεί από την TRIPLE AAA PRODUCTIONS LTD και είχαν συνολικό κόστος για την Αρχή 203.000 ευρώ. Το ποσό αυτό δεν δικαιολογείτο να δοθεί, καθώς όπως επεσήμαινε τότε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, «από τον Νοέμβριο του 2013 μέχρι τον Ιανουάριο του 2014 είχαν μέγιστη τηλεθέαση από 8 μέχρι 139 συνδρομητές».

 

Σημειωνόταν επίσης ότι η CYTA το 2014 είχε καταβάλει για αξιοποίηση τηλεοπτικών δικαιωμάτων 3.35 εκατομμύρια ευρώ από τα οποία το 1.35 εκατομμύρια (40%) αφορούσαν στην Πρέμιερ Λιγκ, βάσει σχετικής συμφωνίας με τη LTV.

 

Τοποθετήσεις για το ασυμβίβαστο και την UEFA…

Λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως πρόεδρος της ΚΟΠ (27/03/2018), ο Γιώργος Κούμας είχε ερωτηθεί από δημοσιογράφο του «Φιλελευθέρου», «για το ασυμβίβαστο της ενασχόλησής του με τα τηλεοπτικά δικαιώματα και την ανάμιξή του στο ποδόσφαιρο». Ιδού και πώς απάντησε: «Να σου απαντήσω. Η ΟΥΕΦΑ γνωρίζει για την ενασχόλησή μου με τα τηλεοπτικά, ότι ένα κομμάτι επιχειρηματικό που έχω είναι και αυτό και η ΟΥΕΦΑ με όρισε ως τον μοναδικό της εκπρόσωπο στις δυο εταιρείες, την CAA 11 (σημ. συν. σε εθνικό επίπεδο, Euro και λοιπά) και την ΤΕΑΜ (σε σωματειακό επίπεδο), λόγω της ενασχόλησής μου με τα τηλεοπτικά μου ανέθεσε αυτόν τον ρόλο. Πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο, γιατί θεωρούν είμαι καλός τεχνοκράτης. Με πιο απλά λόγια η ΟΥΕΦΑ με εμπιστεύεται».

 

Βέβαια, ο κ. Κούμας δεν ανέφερε κατά πόσον γνωρίζει η UEFA ότι ο ίδιος διαπραγματεύεται υπό διπλή ιδιότητα με έναν ημικρατικό οργανισμό. Και φυσικά, για τον κ. Ανδρέα Παπαχαραλάμπους δεν υπάρχει θέμα δεοντολογίας…

Ο Παρατηρητής

Recent Posts

Γεγονός ο προαναγγελθέντας «γάμος» Κύπρου-ΗΠΑ για καταπολέμηση οικονομικού εγκλήματος – Δεν προκύπτει θέμα με Τσιρίδου και κυρώσεις

Αυτό που ήταν εμφανές από τον Απρίλιο του 2023 μετά τις μαζικές αμερικανοβρετανικές κυρώσεις σε…

2 months ago

Πρόνοια παρακολούθησης δημοσιογράφων έστω υπό αυστηρές προϋποθέσεις

Εγκρίθηκε την περασμένη Τετάρτη από την ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου με τις βασικές του πρόνοιες, όπως…

2 months ago

Έπεσε η αυλαία μια δημοσιογραφικής μάχης που έδινα από τα τέλη του 2020

Την περασμένη εβδομάδα έπεσε η αυλαία μιας δημοσιογραφικής μάχης που έδινα τα τελευταία χρόνια. Το…

2 months ago

«Όχι» Ανωτάτου σε έξι πρόσωπα για περιεχόμενο επικοινωνίας που εμπλέκει και πρώην υπουργό

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε χθες το πρωί αίτημα έξι φυσικών προσώπων και της δικηγορικής εταιρείας…

3 months ago

Επιμένουν ότι τα πυροβόλα της ΕΦ κατέληξαν στην Ουκρανία – «Είχαν σταματήσει την τουρκική επέλαση στο αεροδρόμιο Λευκωσίας»

Τα ρυμουλκούμενα πολυβόλα που πώλησε το περασμένο καλοκαίρι η Κυπριακή Δημοκρατία και –στη βάση παραφιλολογίας-…

3 months ago

Στο ΤΑΕ Αρχηγείου μαρτυρίες και για το άθλημα του τζούντο – Ποινικές έρευνες για Κούμα και ΚΟΕ

Σε… ανακριτικό στάδιο βρίσκεται αριθμός υποθέσεων που διερεύνησε η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού. ΤΟΥ…

4 months ago