ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Δήμος Στροβόλου εξετάζει καταγγελία δημοτών για τρία υποστατικά σε κεντρική οδό – Δηλώσεις Α. Παπαχαραλάμπους -pics

Καταγγελία σε βάρος επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εστίασης και στεγάζονται σε κεντρική οδό, εξετάζει ο Δήμος Στροβόλου.

Παραπονούμενοι είναι δημότες/κάτοικοι της περιοχής, οι οικίες των οποίων γειτνιάζουν με τα εν λόγω υποστατικά. Πρόκειται για δυο καφετέριες και μια παγωταρία.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, τουλάχιστον πέντε δημότες, κάτοικοι ισάριθμων επηρεαζόμενων οικιών, έχουν καταγγείλει γραπτώς και προσωπικά στον Δήμαρχο Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, ότι τα εν λόγω μαγαζιά δεν έχουν τις απαραίτητες άδειες και ως εκ τούτου παραβιάζεται η κείμενη νομοθεσία.

Επικαλούνται, μάλιστα, ενημέρωση της οποίας έτυχαν από το Επαρχιακό Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, το οποίο όπως υποστηρίζουν στην επιστολή τους προς τον κ. Παπαχαραλάμπους, τα υποστατικά είναι «παρανόμως εγκατεστημένα στην περιοχή».

Κάνουν λόγο για οχληρία
Ο λόγος που προέβησαν σε καταγγελία, είναι η οχληρία που προκαλείται κατά τον ισχυρισμό τους.

Σε μια εκ των επιστολών που απέστειλαν σε αρμόδιο λειτουργό του Δήμου Στροβόλου περί τα τέλη Μαρτίου, αναφέρουν ότι μετά την άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό στις αρχές της άνοιξης, διαπίστωσαν ότι οι δυο καφετέριες τοποθέτησαν παράνομα τραπεζάκια σε δημόσιο χώρο, δίπλα σε άμεση επικοινωνία με τις επηρεαζόμενες κατοικίες.

Πέραν τούτου υποστηρίζουν ότι τοποθέτησαν ομπρέλες στο πίσω μέρος των καταστημάτων τους, όπου βρίσκονται οι διανομείς, κάτι, που σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι παραπονούμενοι, έχει ως αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται στον χώρο το προσωπικό του καταστήματος και φίλοι τους.

Συμπληρώνουν, πως αυτή η κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα να διαταράσσεται και να παραβιάζεται «ο προσωπικός μας χώρος που νόμιμα αποκτήθηκε».

Καταγγέλλουν ακόμη πως παρά το γεγονός ότι τα υποστατικά είναι σε επικοινωνία με οικίες και σε μια περίπτωση χωρίζει το ένα μαγαζί από σπίτι μόνο ένας τοίχος, εντούτοις οι ιδιοκτήτες των καφετεριών δεν ζήτησαν άδεια από τους επηρεαζόμενους κατοίκους, όπως ορίζει ο νόμος.

Ακόμη, κάνουν λόγο για αναστάτωση και προβλήματα που προκαλούνται ελλείψει απαραίτητων χώρων στάθμευσης.

Είχαν συναντηθεί
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επηρεαζόμενοι δημότες αρχικά είχαν εκφράσει κάποιους προβληματισμός προς τον Δήμο Σροβόλου τον περασμένο Ιανουάριο, όταν είχαν διαπιστώσει πως επρόκειτο να λειτουργήσουν τα εν λόγω μαγαζιά.

Εντούτοις, σε συνάντηση μεταξύ των επηρεαζόμενων που είχε πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο τον Φεβρουάριο, εκπρόσωποι των επιχειρηματιών είχαν δώσει διαβεβαιώσεις πως δεν επρόκειτο να διαταραχθεί η γαλήνη των κατοίκων της περιοχής.

Οι τελευταίοι θεώρησαν πως από πλευράς ιδιοκτητών δεν είχαν τηρηθεί τα συμφωνηθέντα όταν υπήρξε χαλάρωση των μέτρων και γι΄ αυτό προέβησαν σε γραπτή καταγγελία προς τον Δήμαρχο.

Η θέση του Δημάρχου
Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Στροβόλου Ανδρέα Παπαχαραλάμπους για να λάβει τις θέσεις του σχετικά με το ζήτημα.

Αν και ήταν φειδωλός στις τοποθετήσεις του, μας ανέφερε ότι αρμόδιοι λειτουργοί του Δήμου ήδη εξετάζουν την καταγγελία, ενώ τόνισε πως θα γίνουν όλες οι προβλεπόμενες από τον Νόμο ενέργειες.

Ο Παρατηρητής

Recent Posts

Γεγονός ο προαναγγελθέντας «γάμος» Κύπρου-ΗΠΑ για καταπολέμηση οικονομικού εγκλήματος – Δεν προκύπτει θέμα με Τσιρίδου και κυρώσεις

Αυτό που ήταν εμφανές από τον Απρίλιο του 2023 μετά τις μαζικές αμερικανοβρετανικές κυρώσεις σε…

2 months ago

Πρόνοια παρακολούθησης δημοσιογράφων έστω υπό αυστηρές προϋποθέσεις

Εγκρίθηκε την περασμένη Τετάρτη από την ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου με τις βασικές του πρόνοιες, όπως…

2 months ago

Έπεσε η αυλαία μια δημοσιογραφικής μάχης που έδινα από τα τέλη του 2020

Την περασμένη εβδομάδα έπεσε η αυλαία μιας δημοσιογραφικής μάχης που έδινα τα τελευταία χρόνια. Το…

2 months ago

«Όχι» Ανωτάτου σε έξι πρόσωπα για περιεχόμενο επικοινωνίας που εμπλέκει και πρώην υπουργό

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε χθες το πρωί αίτημα έξι φυσικών προσώπων και της δικηγορικής εταιρείας…

3 months ago

Επιμένουν ότι τα πυροβόλα της ΕΦ κατέληξαν στην Ουκρανία – «Είχαν σταματήσει την τουρκική επέλαση στο αεροδρόμιο Λευκωσίας»

Τα ρυμουλκούμενα πολυβόλα που πώλησε το περασμένο καλοκαίρι η Κυπριακή Δημοκρατία και –στη βάση παραφιλολογίας-…

3 months ago

Στο ΤΑΕ Αρχηγείου μαρτυρίες και για το άθλημα του τζούντο – Ποινικές έρευνες για Κούμα και ΚΟΕ

Σε… ανακριτικό στάδιο βρίσκεται αριθμός υποθέσεων που διερεύνησε η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού. ΤΟΥ…

4 months ago