ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αστυνομικός που είχε καθήκοντα το Σάββατο στη Λευκωσία κατηγορήθηκε από το ΤΑΕ Αρχηγείου -pic

Αστυνομικός, μέλος της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης (ΜΜΑΔ) που είχε καθήκοντα στο κέντρο της πρωτεύουσας το περασμένο Σάββατο (13/02), είναι υπόλογος για πειθαρχικό παράπτωμα.

Του Φάνη Μακρίδη

Όπως πληροφορούμαστε την υπόθεση ανέλαβε το ΤΑΕ Αρχηγείου, μέλη του οποίου προχώρησαν σε ενέργειες την Τρίτη (17/02),, ώστε να κατηγορηθεί ο εν λόγω αστυνομικός για πειθαρχικό παράπτωμα.

Στο εν λόγω μέλος της δύναμης καταλογίζεται ότι είχε καλυμμένους τους αριθμούς που έφερε προσωπικός του εξοπλισμός και συγκεκριμένα το κράνος του.

Σχετικές φωτογραφίες, είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω διαδικτύου.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι πληροφορίες αναφέρουν πως το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΚΑΣ – ΑΣΔΥΚ).

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο ΚΑΣ – ΑΣΔΥΚ, μετά από την πιο πάνω εξέλιξη, έχει ενημερώσει γραπτώς τον αρχηγό Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου ότι εδώ και μήνες ταραξίες που είχαν παρεισφρήσει σε ειρηνικές διαδηλώσεις, είχαν καταρτίσει λίστα με συγκεκριμένους αριθμούς σε αντιοχλαγωγικά κράνη αστυνομικών.

Σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση προς τον αρχηγό Αστυνομίας, οι εν λόγω ταραξίες σκόπευαν να εκδικηθούν αστυνομικούς για παλιότερες ενέργειές τους στο πλαίσιο προσπάθειάς τους για καταστολή επεισοδίων.

Στην γραπτή του ενημέρωση προς την ηγεσία της δύναμης, το συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών, σημειώνει πως η πληροφορία για εκδικητική στάση διαδηλωτών και κατάρτισης σχετικής λίστας με κράνη αστυνομικών είχε διαβιβαστεί εδώ και μήνες στο Αρχηγείο Αστυνομίας.

Ο Παρατηρητής

Recent Posts

Γεγονός ο προαναγγελθέντας «γάμος» Κύπρου-ΗΠΑ για καταπολέμηση οικονομικού εγκλήματος – Δεν προκύπτει θέμα με Τσιρίδου και κυρώσεις

Αυτό που ήταν εμφανές από τον Απρίλιο του 2023 μετά τις μαζικές αμερικανοβρετανικές κυρώσεις σε…

1 month ago

Πρόνοια παρακολούθησης δημοσιογράφων έστω υπό αυστηρές προϋποθέσεις

Εγκρίθηκε την περασμένη Τετάρτη από την ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου με τις βασικές του πρόνοιες, όπως…

2 months ago

Έπεσε η αυλαία μια δημοσιογραφικής μάχης που έδινα από τα τέλη του 2020

Την περασμένη εβδομάδα έπεσε η αυλαία μιας δημοσιογραφικής μάχης που έδινα τα τελευταία χρόνια. Το…

2 months ago

«Όχι» Ανωτάτου σε έξι πρόσωπα για περιεχόμενο επικοινωνίας που εμπλέκει και πρώην υπουργό

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε χθες το πρωί αίτημα έξι φυσικών προσώπων και της δικηγορικής εταιρείας…

3 months ago

Επιμένουν ότι τα πυροβόλα της ΕΦ κατέληξαν στην Ουκρανία – «Είχαν σταματήσει την τουρκική επέλαση στο αεροδρόμιο Λευκωσίας»

Τα ρυμουλκούμενα πολυβόλα που πώλησε το περασμένο καλοκαίρι η Κυπριακή Δημοκρατία και –στη βάση παραφιλολογίας-…

3 months ago

Στο ΤΑΕ Αρχηγείου μαρτυρίες και για το άθλημα του τζούντο – Ποινικές έρευνες για Κούμα και ΚΟΕ

Σε… ανακριτικό στάδιο βρίσκεται αριθμός υποθέσεων που διερεύνησε η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού. ΤΟΥ…

3 months ago