Δριμύτατη κριτική στην Γιολίτη από ΚΑΣ-«Οι αστυνομικοί είναι απλήρωτοι και φτιάχνει γυμναστήριο για παιδεραστές και δολοφόνους!» -vid

0
821

Πρωτοφανές ξέσπασμα κατά της υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης, Έμιλυς Γιολίτη.

Ο επικεφαλής του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ), Νίκος Λοϊζίδης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Alpha εξαπέλυσε πυρά κατά της κ. Γιολίτη.

Μιλώντας στη δημοσιογράφο Κατερίνα Αγαπητού, αναφέρθηκε στην ευκολία με την οποία η υπουργός επέρριψε ευθύνες στους αστυνομικούς πρώτης γραμμής για τα όσα έγιναν το Σάββατο (13/02) στο κέντρο της Λευκωσίας.

Υπερτόνισε την ίδια στιγμή ότι η κα Γιολίτη δεν έδειξε ενδιαφέρον για βασικά αιτήματα των χαμηλόβαθμων μελών της δύναμης.

Ο κ. Λοϊζίδης σε ένα πρωτοφανές συνδικαλιστικό ξέσπασμα και επιχειρηματολογώντας, ήταν χείμαρρος.

«Η υπουργός Δικαιοσύνης μας έχει κατηγορήσει ότι κάνουμε δεύτερη δουλειά πριν λίγους μήνες» είπε αρχικά, για να συμπληρώσει στη συνέχεια: «Μας είπε διεφθαρμένους όταν παρουσίασε τον προϋπολογισμό και ότι θα έκανε άλλη υπηρεσία αδιάφθορων. Ήδη υπάρχουν τρεις υπηρεσίες. Πόσες να κάνουμε γι΄ αυτή την Αστυνομία επιτέλους;».

Και συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος: «Από τον περασμένο Ιούλιο έχουν εγκριθεί οι κλίμακες από τη Βουλή και μας είπε ότι σε δυο μήνες θα μας εξοφλούσε. Ακόμη εκκρεμούν».

Ακολούθησαν αναφορές με πολύ πιο έντονο ύφος: «Μας είπε η υπουργός Δικαιοσύνης να πηγαίνουμε υπερωριακά καθήκοντα. Έντεκα μήνες κα Αγαπητού, έντεκα μήνες οι αστυνομικοί είναι απλήρωτοι! Το λογιστήριό μας παραπαίει! Θα κτίσει, όμως, λέει δικαστήρια και γυμναστήρια στις Κεντρικές Φυλακές για εγκληματίες, παιδεραστές και δολοφόνους. Και οι αστυνομικοί είναι απλήρωτοι. Μας δίκασε και μας καταδίκασε από το περασμένο Σάββατο».

Ο επικεφαλής του ΚΑΣ – ΑΣΔΥΚ, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός ότι η υπουργός δεν ενδιαφέρθηκε για τα αίτημα των αστυνομικών, επιχειρηματολογώντας: «Από τις 16/07/2020 την παρακαλούμε με τρεις επιστολές μας να μας συναντήσει, να της εξηγήσουμε τα προβλήματα. Δεν βρήκε χρόνο για μας. Βρήκε χρόνο να πάει στις Κεντρικές Φυλακές. Και δεν έχω κάτι με τις Κεντρικές Φυλακές. Άλλο πράγμα εννοώ».

Ο κ. Λοϊζίδης διερωτήθηκε: «Η Βουλή, δηλαδή, η επιτροπή νομικών, και οι βουλευτές Γιώργος Γεωργίου, Δημήτρης Δημητρίου, Άριστος Δαμιανού, Κώστας Ευσταθίου, η κα Ερωτοκρίτου ο κος Πασιουρτίδης, η κα Ευανθία Σάββα, αυτοί όλοι που μας βλέπουν και μας ακούν, είναι αδαείς;».

Στη συνέχεια, έστειλε το μήνυμα ότι η υπουργός δεν έχει επαφή με τον απλό αστυνομικό: «Πήρε προϋπολογισμό 340 εκατομμύρια ευρώ στη Βουλή και οι αστυνομικοί είναι ανασφάλιστοι. Ούτε αναφέρει πουθενά να μας ασφαλίσει έστω με ένα εκατομμύριο ευρώ. Μας λέει ότι δεν αντέχει την πίεση. Αν δεν αντέχει την πίεση κα Αγαπητού, να έρθει μαζί μου το Σάββατο ή οποιαδήποτε άλλη ημέρα για 30 ευρώ που θα πληρωθεί ο αστυνομικός για πέντε ώρες, να έρθει κάτω στην πρώτη γραμμή να δει τι σημαίνει πίεση».

Ο κ. Λοϊζίδης κατέληξε, μιλώντας, για τις επιπτώσεις που είχε η επίρριψη ευθυνών στους απλούς αστυνομικούς: «Δικάζουν τους συναδέλφους μου εδώ και μια εβδομάδα. Είναι άνθρωποι, είναι οικογενειάρχες. Κα Αγαπητού, ελάτε να σας δώσω μια στολή αστυνομικού και πηγαίνετε τώρα σε ένα αρτοποιείο να ψωνίσετε κάτι. Να νιώσετε τα βλέμματα πάνω σας. Έχουμε στοχοποιηθεί. Θα αντιληφθείτε ότι όλοι αυτοί που δουλεύουν στην πρώτη γραμμή είναι στοχοποιημένοι».

Leave a Reply