Επιχείρηση Αστυνομίας στα γραφεία των Χάρη Κυριακίδη και Σάββα Κάκου για τον «Tony Newman» -Η λίστα του Νουρή

0
2762

Επιχείρηση Αστυνομίας στα γραφεία του δικηγόρου Χάρη Κυριακίδη και του Σάββα Κάκου πραγματοποίησε την Τρίτη (15/12) η Αστυνομία.

Μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου εκτέλεσαν εντάλματα έρευνας στο δικηγορικό γραφείο «Χάρης Κυριακίδης ΔΕΠΕ» και στα γραφεία της Quality Group στη Λάρνακα.

Έρευνες έκαναν και στις οικίες τεσσάρων προσώπων.

Δέσμευσαν έγγραφα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», η Αστυνομία είχε αιτηθεί από το δικαστήριο έκδοση πέντε ενταλμάτων σύλληψης, του δικηγόρου Χάρη Κυριακίδη, τριών υπαλλήλων, καθώς και του επιχειρηματία Σάββα Κάκου.

Το δικαστήριο, ωστόσο, το απέρριψε.

Οι έρευνες της Αστυνομίας έχουν να κάνουν με την περίπτωση του πολιτογραφηθέντα Mehdi Ebrahimi Eshratabadi, ο οποίος κυπριοποιήθηκε με το όνομα Tony Newman.

Ο προαναφερθέντας ισχυρίστηκε ότι γεννήθηκε στη Μαλαισία, αλλά είναι Ιρανός. Είχε αλλάξει το όνομά του σε Tony Newman, ενώ είχε πολιτογραφηθεί ως Δομινικανός.

Το δικηγορικό γραφείο τέθηκε υπό το μικροσκόπιο των αρχών μετά τις έρευνες της Επιτροπής υπό την Δήμητρα Καλογήρου και της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης.

Όπως προέκυψε, ο Mehdi Ebrahimi Eshratabadi προέβη σε ψευδείς δηλώσεις. Είναι ενδεικτικό πως είχε προσπαθήσει να ανοίξει λογαριασμούς με δυο διαφορετικά ονόματα.

Η Αστυνομία, λοιπόν, εξετάζει αν υπάρχουν αδικήματα από πλευράς δικηγορικού σε σχέση με αυτό το γεγονός, δηλαδή αν υπήρχε γνώση των ψευδών δηλώσεών του πελάτη τους.

Σε σχέση με την εταιρεία V.K.C.A. Quality, ελέγχεται για παράνομη παροχή διοικητικών υπηρεσιών. Δεν έχει ως αντικείμενο λογιστικές ή νομικές υπηρεσίες.

Διερευνάται μάλιστα κατά πόσον ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας έκανε ψευδή δήλωση για επένδυση από ένα πρόσωπο, ενώ στην πραγματικότητα η επένδυση έγινε από άλλον.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» η υπόθεση αφορά τον Mehdi Ebrahimi Eshratabadi, τον γιό του (Maleksabet) και ακόμη ένα συγγενικό τους πρόσωπο.
Ο πρώτος καταζητείται για απάτη στο Ιράν. Μάλιστα, πατέρας και υιός είναι στη λίστα καταζητούμενων της Interpol.

Σύμφωνα πάντα με τον «Φιλελεύθερο» το υπουργικό συμβούλιο άρχισε διαδικασία για ανάκληση των υπηκοοτήτων των τριών προαναφερθέντων.

H υπόθεση του … είχε γίνει γνωστή από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Από τις έρευνες είχαν προκύψει τα ακόλουθα:

• Η αίτηση και τα επισυναπτόμενα έγγραφα δεν ήταν πρωτότυπα

• Το διαβατήριο και το πιστοποιητικό γεννήσεως ενδεχομένως να είναι πλαστά

• Απουσιάζουν έγγραφα από τον φάκελο συμπεριλαμβανομένου του λευκού ποινικού μητρώου αλλά και ψευδής όπως διαφαίνεται δήλωση ότι αν του δοθεί πολιτογράφηση σκοπεύει να μείνει στην Κύπρο

• Ψευδείς δηλώσεις φέρεται να εμπεριέχονται στο έντυπο της αίτησης πολιτογράφησης όπου ο αιτητής υπέγραψε ενώπιον πρωτοκολλητή

• Στο βιογραφικό σημείωμά του δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες ούτως ώστε να αξιολογηθεί επαρκώς η οικονομική του ευρωστία

Παρουσιάζουμε την λίστα των παρόχων υπηρεσιών για την έκδοση των χρυσών διαβατηρίων που φέρεται να έχει ο Νίκος Νουρής. Σύμφωνα με την «Χαραυγή» που την αποκάλυψε (13/12, Κωνσταντίνος Ζαχαρίου) πρόκειται για τον συνοπτικό κατάλογο που αρνήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών να καταθέσει στη Βουλή:

 

Leave a Reply